Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Abych pravdu řekl, tak 64-bit OS stále úspěšně odolávám, touha zkoušet cokoliv novýho mě již před nějakým časem přešla :)

Teď ale stavím pro známý novej počítač a nemůžu se rozhodnout, co tam dát. Mladej to bude mít hlavně na gamesy a na net.

Tak prosím o vaše názory a zkušenosti - kdybyste teď stavěli novej comp, co by tam šlo? 32-bit, nebo 64-bit OS?

Odesláno

S těma gameskama nevím, ale ségra má 64-bitový Visty, používá to jako psací stroj, na internet, hudbu, filmy a občas hraje starší hry (Age of Empires I-III) a zatím si na nic nestěžuje (má ho zhruba od května nebo června).

[upravil dne 6.1.2009 maturantka]

Odesláno

Já už 1/2 roku používám Visty 64b... Gamesy a programy běží bez potíží, kromě programu Microcat 08 (katalogy Fordu - no ne moc legal). A včera jsem potreboval připojit tiskárnu HP1005 a ani za pi*u jsem ji tam nedostal.... Takze to resim laptopem s XP....

Odesláno

Takže pionýrský léta 64-bitových operačních sytémů ještě neskončily? :)

Ovladače se nějak pořeší, z toho celkem strach nemám. Jde mi spíš o funkčnost aplikací.

Co nějaký starší aplikace/gamesy, který byly v době svýho vzniku psaný pro Win 98, či maximálně Win XP?

Odesláno

nahodou jsem narazil na cd, na kterem mam plno gamesek - napr. UFO, Seal Team, Jungle Strike atd... jedou super, ale jen pod dosboxem....

Jinak hry, co jsem hral na XP, tak jsem rozjel na vistach....

Odesláno

Mě to běhalo dobře - Vista 64, ale nepřipojil jsem tiskárnu, scanner, a některý programy na které jsem byl zvyklej jsem musel vyměnit, to znamenalo dost hledání na netu, rozdíl mezi 32 nebo 64bit jsem nepoznal. takže jsem stále u 32 bit xp a jsem spokojenej.

Odesláno

Používám Visty Ultimate v 64bitech a vše běží bez nejmenších problémů. Money, Pohoda i Premier vše ok. Dokonce i apache, php a mysql !!! Díky 64bitům využiju 6GB ram, které v pc mám. Na výkonnost systému si nestěžuji. Takže 64bity doporučuji. V 64bitech je i 32bitová část sytému, takže je zajištěna zpětná kompatibilita starších programů (ne vždy však fungují - to je pravda, ale zpravidla jsou k daným aplikacím alternativy...)

Takže kupuj 64bity ;)

Odesláno

Rozdíl mezi 32 a 64bitu je v adresaci pokud mate 32 bitu OS tak na adresujete pouze 3,2GB operacní pameti kdez to s 64 bitem to je 2 na 64 coz je spousta spousta mista a v dnesni dobe kdy ramky stoji par supů je znát... jinak pak tam jsou nepatrný rozdíly,a to jeste 64 bit os by měl zvládat spustit i 32 bitovou aplikaci pres jakysi emulator ktery by mel v os být (to nemám ozkoušený)....

Zaver pokud chcete mít vetsí ram nez 3GB tak urcite 64bit...;)

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Takže pionýrský léta 64-bitových operačních sytémů ještě neskončily? :)

Ovladače se nějak pořeší, z toho celkem strach nemám. Jde mi spíš o funkčnost aplikací.

Co nějaký starší aplikace/gamesy, který byly v době svýho vzniku psaný pro Win 98, či maximálně Win XP?

Ty Age of empires II jsou z roku 1999 a běží, stejně jako starší jedničky. (Pochybuju, že by ségra někde něco nastavovala v systému, aby to fungovalo, takže to asi spustí bez problémů.) Akorát dost dlouho trvá, než v síti najde počítače z pracovní skupiny, který jsou na XP (ale to asi dělají Visty obecně, co jsem tak četla).

[upravil dne 6.1.2009 maturantka]

Odesláno

OK, díky za rady, prubnu 64-bit a uvidíme. Ovladačů se nebojím, mě jde jen čistě o komponenty do bedny, žádný postarší periferie s pochybnou podporou připojovat naštěstí nemusím.

Že by 32-bit OS uměl oadresovat jen 3,2GB paměti není pravda. Oni by zvládly i 4GB, jen to z jakýhosi důvodu nepodporujou. Už si přesně nepamatuju proč. Ale to nebylo to, co mě zajímá, o tomhle omezení vím. Šlo mi hlavně o zpětnou kompatibilitu aplikací.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

OK, díky za rady, prubnu 64-bit a uvidíme. Ovladačů se nebojím, mě jde jen čistě o komponenty do bedny, žádný postarší periferie s pochybnou podporou připojovat naštěstí nemusím.

Že by 32-bit OS uměl oadresovat jen 3,2GB paměti není pravda. Oni by zvládly i 4GB, jen to z jakýhosi důvodu nepodporujou. Už si přesně nepamatuju proč. Ale to nebylo to, co mě zajímá, o tomhle omezení vím. Šlo mi hlavně o zpětnou kompatibilitu aplikací.

no XP umi jen 3,2GB .... jinak teoreticky by meli zmáknout 2 na 32 to jest neakych 4GB +/-.... ale 64bit os da 2 na 64 tak si to spocitej :D

Odesláno

Tu paměť nemá příliš smysl rozebírat, je to na delší debatu. 32-bitovou technologií je možno adresovat, jak už si psal, 2 na 32 kB paměti, což není +/- 4GB, ale přesně ty 4GB ;)

2 na 64 je už děsně moc nul, to se mi fakt počítat nechce :D

Odesláno

Tak počítej se mnou :)

2 na 32 = 4 294 967 296 / 1024 = 4 194 304 / 1024 = 4 096 / 1024 = rovné 4GB ;) Respektive abych byl úplně přesnej, tak 4GiB

2 na 64, to mi vychází na 16EiB, jestli sem se někde o řád neseknul.

Odesláno

2Welis: to je zasadni problem chapani jednotek velikosti v pocitacich :D

od nepameti totiz KB znamenal 2^10 B, tj. 1024 B, MB 2^20 B, nebo tez 2^10 KB, atd... jednoduche, ucelne.

pak prilsi marketingovi pracovnici a rekli si, hmmm, a proc neprodavat 40MB harddisk jako 41MB, kdyz oznacime 1 milion jako MB? A hle, jsme lepsi nez konkurence...aspon v papirech. Takze 4GB proste technicky spravne znamenaji 4x2^30 B.

2Miras: zustan u XP, Whisky nebrat. Problemy s ovladaci starsich zarizeni, problemy se starsimi aplikacemi, nutnost se ucit uplne jine zpusoby konfigurace systemu atd. - za ty prinosy to nestoji. Ve firme na vsech novych notebookach delame automaticky downgrade na WinXP.

Ale najde se urcite dost lidi, co Ti budou tvrdit pravy opak, a je mozne, ze kdyz se Visty vyladi, pouziji se :ty spravne: aplikace atd, budou chodit slusne nebo lepe. Jenze, kdo nad tim ma travit ten cas, zejmena kvuli jednomu kompu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...