Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,

potreboval by som zistiť, či má môj notebook možnosť prijímať Wifi cez šifrovanie WPA2. Momentálne mám len WPA, origo OS som mal Vistu, ale prehodil som na XP, čiže pri tej Viste som to cez Wifi vtedy ešte nemal a tak neviem či mi nechýbajú nejaké ovládače na WPA2... možno.......neviem... :roll

Notebook HP Compaq 6715s RU655EA

Díkes za pomoc...

Odesláno

Netušíš aspoň co tam máš za síťovku? Podle správce zařízení třeba? Nebo není někde zespodu na notebooku nálepka? Jen takhle podle názvu notebooku se to děsně blbě zjišťuje.

Čekal bych ale že to WPA-2 bude umět, to už snad pár let mají všechny síťovky.

Odesláno

v tom správcovi zariadení to nejak nemôžem nájsť, hľadal som to v Network adapters - tam v Broadcom 802.11a/b/g WLAN.... ale neviem ako zistiť ten názov... je tam iba Broadcom 802.11a/b/g...

nálepku mám len od Visty a potom štítok s výrobným číslom, ale tam nič...

router toto šifrovanie podporuje, ale keď ho nastavím (WPA2), tak sa mi notebook nemôže prihlásiť, sieť mi zobrazí... ale napíše že sa nemôže pripojiť....:(

Odesláno

Spíš máš jen blbě nakonfigurovaný připojení.

K tý síťovce. Shodou okolností mám v notebooku od Broadcomu ethernet síťovku. Podle názvu zařízení toho na sebe opravdu moc neprozradí, ale přesný označení čipu sem našel v podrobnějších informacích o ovladači. Zkus to projít, jestli tam nenajdeš přesný označení čipu. Něco jako BCM a pár čísel.

Ještě teď koukám, že WinXP potřebují jednu záplatu, aby uměly WPA2. Ale je už skoro tři roky stará, jestli aktualizuješ, systémem by to nemělo být. Link

Odesláno

- to označenie čipu podľa tvojho návodu by malo byť: BCMWL5

- našiel som to v podrobnostiach o súboroch ovládača... presne C:/WINDOWS/system32/DRIVERS/BCMWL5.SYS

- k tým aktualizáciám: mám síce SP2, ale neaktualizujem...

Odesláno

Tak prubni tu záplatu, SP2 samo o sobě to neumí.

A k tomu předchozímu příspěvku měl bejt ještě obrázek :D

Tohle označení, BCMWL5, to není úplně to pravý ořechový, to je jen nějakej obecnej soubor ovladače.

Zkus ale prvně tu záplatu.

post-0-14109603969499_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: janci77

Zdarec,

potreboval by som zistiť, či má môj notebook možnosť prijímať Wifi cez šifrovanie WPA2. Momentálne mám len WPA, origo OS som mal Vistu, ale prehodil som na XP, čiže pri tej Viste som to cez Wifi vtedy ešte nemal a tak neviem či mi nechýbajú nejaké ovládače na WPA2... možno.......neviem... :roll

Notebook HP Compaq 6715s RU655EA

Díkes za pomoc...

Máš zadaný rovnaký kľúč v rútri aj v XP? Mne sa to rozchodilo až keď som zadal kľúč v hex tvare. Taktiež skús zadať kľúč v presnej dĺžke pre toto šifrovanie (neviem z hlavy). Rôzne zariadenia sa rôzne zvyknú vysporiadať s medzerami na konci kľúča ak nie je presná dĺžka.

Odesláno

Kľúč mám zadaný rovnaký, keď som mal iba WPA a v routery som zmenil šifrovanie na WPA2, tak to písalo, že sa pripája a nič. Dal som aj opraviť spojenie a nič.

Odesláno

ozaj keď som aj vymazal to pripojenie (aby som mohol znovu zadať heslo po pripojení), tak pri nastavenom WPA2 - keď som dal pripojiť k sieti, tak stále len pripájalo a nič.... nakoniec ani heslo nepýtalo a ani nepripojilo... :(

Odesláno

Samozrejme. Tam kde si zadával kľúč. Záleží od toho či ti wifi pripojenie spravuje somotné windows alebo aplikácia ku siťovej karte ale malo by to byť niekde tam kde nastavuješ kľúč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...