Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute borci!!!

Mám problém.:( Dnes mi počas jazdy začal vypipovať PC a hádzať chybové hlášky. Auto som nemohol dostať cez 2200ot/min, lebo začalo ako keby vynechávať. Odstavil som ho na kraj a skúsil naštartovať. Potom som s ním prešiel cca 1,5km a znova odstavil,lebo stále pípalo. Po naštartovaní sa objavovali 2 hlášky za sebou, pípalo to a blikala kontrolka autodiagnostiky motora:

1. CATALYTIC CONVERTER FAULT

2. ANTIPOLLUTION FAULT

Tak som zavolal bráchovi a ten ma prišiel odtiahnuť. Ťahal ma cca 5km. Musel som mať zapnutý motor aj keď stále vypipoval PC. Potom som ho nechal na rovinke cca 2 km vypnutý a skúsil naštartovať. Chybová hláška sa neobjavila.:)

Kúpil som aditívum do benzínu na odstránenie vlhkosti Premium Fuel Dryer od GOLD EAGLE (smrdí to ako obyčajný lieh). Nabehal som potom cca 5km a všetko OK. Aj som sa vybláznil na snehu na parkovisku (pekne som si zdvihol spotrebu na 10,1!)

Čo mi poradíte?

Stretol sa s týmto niekto?

Tu je jedna indícia: Tankoval som na TESCO pumpe. Ubehol som cca 20km s týmto benzínom, kým sa objavila táto chyba.:bacha

PS: Už mi to spravilo ničo podobné cca pred rokom (tiež cca 10-15km po natankovaní na JET), ale iba 1 hláška nie 2. Aj manželka mi hovorila, že jej to už raz spravilo cca pred 1/2 rokom. A ani v jednom prípade nemrzlo.

A stratil som krytku na otvor pre ťahanie.:(

Ďakujem za všetky rady.:super

Odesláno

1. CATALYTIC CONVERTER FAULT je závada katalyzátoru, s blikáním kontrolky autodiagnostiky motoru signalizuje poruchu systému vstřikování nebo zapalování

2. ANTIPOLLUTION FAULT je anomálie systému omezení emisí škodlivin, s blikáním kontrolky signalizuje poruchu systému omezení emisí škodlivin.

Takto to píší v manuálu pro 307.

Odesláno

Me to udelalo dvakrat, kdyz auto stalo v - 10-ti pres noc venku asi po pul minute jizdy. Ale pouze antipollution fault. Po chcipnuti a znovu nastartovani bylo vse v poradku. Zatim se to snazim pozorovat. V -3 to nedela. Tankovano kvalitne na zapade a u Shell v CR, takze palivo by melo byt dobry, ale stejne si myslim, ze na Shellce tomu verit moc nemuzu... Jsem zvedav v noci na stredu. To ma byt poradny mraz :-)). Jinak mam najeto 35 tis.

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Pri tomto motori to bude buď zapaľovacia cievka, zasraté sviečky alebo štvrtý vstrek.

Hups tak z tohoto výberu by som si vybral tie sviečky.;)

Ešte vlastne neboli ani menené (67000km). Treba ich už vymeniť? A keď tak aké?:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...