Ruža 2 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Pro punkace.Jasný mrknu na to.Psal jsi tady,že máš volnou hřídelku na Boschackým čerpadle.Já jsem asi u 5aut s Bosch čerpadlama dělal takovej přípravek (někdo to tady třeba odsoudí),ale výde to na prd a všem to funguje,minimálně už 3roky.Jedná se jen o to,udělat si držák (dle čerpadla),kterej ti drží pružinu,která tlačí ze zhora na hřídelku plynu,hřídelka nemůže vyskakovat nahoru a cerpadlo se tím pádem nezavzdušňuje.Já jsem to vylepšil ještě ložiskem,takže je minimální odpor když přidáváš plyn. Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Burisek: koukám každej máme zapojenej jinej kousek, aspoň že plyn máme stejně Růža: Zní to zajímavě a jakou silou ta pružina tlačí na hřídel? nevím jestli není lepší přetěsnění.... Citovat
Ruža 2 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Zhruba takovou silou aby ti neviskakovala nahoru,nebát se dát silnou.Samozrejme že přetěsnění je lepší.Ale když chceš jezdit a nečekat,tak se vždicky nějaký přijatelný řešení najde. [upravil dne 7.1.2009 Ruža 2] Citovat
Petrzet Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 Zdravim lidi,jake se da pouzit bosch cerpadlo? Musi to byt nutne z 2.1td nebo staci i z 1.9td? Diky za radu. [upravil dne 1/1/10 Petrzet] Citovat
Burisek Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Původně zaslal: Petrzet Zdravim lidi,jake se da pouzit bosch cerpadlo? Musi to byt nutne z 2.1td nebo staci i z 1.9td? Diky za radu. [upravil dne 1/1/10 Petrzet] no jestlio máš 2.1 TD tak musí být shodné čerpadlo ze stejné motorizace,jde o rozvody, nevím jestli by to z 1.9 šlo ?? Ale spíš nee Citovat
punkac Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 mno to bych nedělal, dneska není problém sehnat na vraku čerpadlo z 2,1td citroenu xantie, xm se všim všudy do 10000 dle stavu, za 1500 ti ho přetěsněj, do auta to dáš sám a uděláš nový rozvody a máš vyhráno:) Citovat
Petrzet Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Zdravim chlapi,diky za odpoved,uz mam domluvene z XMka,v pondeli mi ho posle,jen to vymenit a hotovo. Mel bych jeste jeden dotaz,plynove lanko ste nejak predelavali nebo staci koupit z 1.9 ktere by snad melo byt az k cerpadlu a jen to prehodit? Diky za reakce. Citovat
conti Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Přetěsnit čerpadlo Epic neni problém. Dělám to. A nemusí to být ani drahé. Problém je, že často netěsní, tečou i actuatory a to už problem může být. Tam ta cena pak už je citelně vyšší. Citovat
Petrzet Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 No ono mi to nechcije nikde,ale litaj obcas otacky horem dolem a nejde to pres 2t ot a nekdy to i chcipne. Kdyz sem prolizal vsechny dostupne fora a zjistoval pricinu,tak sem dospel k tomu,ze vymena za bosch bude jednoznacne nejlepsi reseni a taky nejlevnejsi,mam ho domluvene za 3t i s trubkama a drzakem,takze az bude doma tak to jen prehazu a muzu jezdit.Pak se uvidi jestli pujde na repas.Jakakoli oprava lucase by me vysla daleko vic a ty nervy jak dlouho to vydrzi,ne to opravdu nechci. Citovat
punkac Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Rozhodl jsi se dobře nezapomeň pořídit fotodokumentaci čerpadlo nezapomeň přetěsnit a mrkni i na rozvody z hnědého kombi rele vytáhneš drát na \"chcípák\" pozici ti kdyžtak zítra pošlu negativa:príjdeš o imobilizer možnost dodělaní origo tempomatu a palubního pc a možná bude blbnout otáčkoměr Citovat
Petrzet Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Predem dikes,imo me netrapi a tempomat taky,mam pezoutka na litani do prace,tam treba i 14dni stoji,manzelka mi zabavila oktavu tak sem si dal vanocni darek,jenze zlobi,tak to chci vyresit co nejdriv a nejlevnejc. Citovat
kodajz Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 máš recht, Bosch je Bosch. v jednoduchosti je síla a s Boschem můžeš v létě jezdit na friťák Já jsem Lukase odrovnal po 5000 km ježdění, dal jsem Bosch a nalítal s ním 60 000 km a pohoda. Měl jsem kdysi Berlingo 51 kW bez turba. Jo, čerpadlo jsem koupil taky za 3000 kč a tak jak bylo jsem ho tam hodil. Citovat
Burisek Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 jj přesně tak v jednoduchosti je síla.......,zrovna včera jsem mu trošku provětral ventily,na cestě do Brna po dálnici a od 9 křížů až do Brna pod 150 km/h nešel.......,občas je to třeba,a šel jak víno Citovat
conti Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: Petrzet Zdravim lidi,jake se da pouzit bosch cerpadlo? Musi to byt nutne z 2.1td nebo staci i z 1.9td? Diky za radu. [upravil dne 1/1/10 Petrzet] no jestlio máš 2.1 TD tak musí být shodné čerpadlo ze stejné motorizace,jde o rozvody, nevím jestli by to z 1.9 šlo ?? Ale spíš nee Dá se použít i čerpadlo z 1,9TD. Musí se ale předělat. Neni to problem. Citovat
Petrzet Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Tak jen pro informaci: cerpadlo z XM i s trubkami - 3000,- trysky bosch - 400,- ks plynove lanko autokelly 600,- cerpadlo i s tryskama je demontovano z beziciho motoru 2.1td,cena je myslim velice privetiva Pro ty kdo uvazuji o prestavbe jeste dodam,ze se dnes da koupit cely vuz Cit XM 2.1td uz od 5t takze samotna prestavba uz nebude takovy drahy spas a jeste zbude spoustu nahr. dilu Citovat
Petrzet Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Tak cerpadlo uz dorazilo,dnes to zacnu prehazovat [upravil dne 9/1/10 Petrzet] Citovat
Burisek Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: Petrzet Tak cerpadlo uz dorazilo,dnes to zacnu prehazovat [upravil dne 9/1/10 Petrzet] tak hodně štěstí...,akorát nevím jestli jsem to zmiňoval,je lepší když už to máš rozdělané dát nový rozvodový řemen..... ,nebo rovnou udělat celé rozvody... Citovat
punkac Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 já bych ty rozvody určitě udělal, kor když sis auto nadělil k Vánocům a nevíš, jestli je předchozí majitel dělal..... Citovat
Petrzet Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Tak uz to hrci,16hodin driny,jedu na testovaci jizdu. Rozvody byly delane podle predchoziho majitele pred 10t km,je tam nova pumpa i kladka a remen je jak novy. Citovat
Petrzet Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Mam dva dotazy: 1. ten regulator na cerpadle nahore je na podtlak nebo pretlak??? 2. nejde nejak zprovoznit otackomer? nejede mi vubec. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.