Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Panove, muzete mi prosim poradit? Mam vyhlidnutou jedno Coupe, 3.0 V6 r.v. \'01. Prijde mi ale, ze u nej spojka zabira az skoro uuuuplne nahore. Je to tak spravne, a nebo je spojka uz pred smrti? :myslim A je to normalni u auta co ma mit najeto 130tkm?

Odesláno

než to koupíš,zajeď si tam u vás k Tomiczkovi--tel.731 512 019--ta investice se vyplatí :myslim--buď se utvrdíš v názoru

že ho bereš,nebo zjistíš,že je to popelnice....

jinak ty spojky berou tak nahoře--nedá se podle toho říct,že spojka je kaput,jako u jiných značek...;)

Odesláno

Zdravím, nepsal jsi mi náhodou na moje.auto.cz ??

U 406tek je běžné, že zabírají více nahoře... zvykl jsem si na to a plně mi to vyhovuje - i na okruhu

[upravil dne 2/1/2009 @re]

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Já bych netvrdil, že spojka zabírá až zcela nahoře běžně. Mě bere naopak už docela odspodu, určitě ve spodní polovině chodu.

nemáš někdy problém zařadit jedničku,nebo zpátečku?

nemá auto snahu se rozjíždět při zařazení těchto rychlostí a

sešlápnuté spojce?

Odesláno

Já bych netvrdil, že spojka zabírá až zcela nahoře běžně. Mě bere naopak už docela odspodu, určitě ve spodní polovině chodu.

no vyzkoušel jsem tři coupé a několik 406tek a všechny zabíraly spíše nahoře, než dole...

Odesláno

Zdravim je to spis pocit ze zabira az nahore. Na mem breaku je to uplne stejne a muj prvni dojem byl naprosto stejny. Pro kontrolu staci seslapnout spojku zaradit jednicku a velmi jemne a pomalu spojku poustet a to bez plynu a kdyz zacne zabirat je to patrne na motoru.

Odesláno

Možná už si se spojkou přede mnou někdo hrál, nemám tušení.

Ale že bych měl v souvislosti se spojkou problém s řazením, či snad dokonce auto i při vyšlápnutý spojce zabíralo, tak to se neděje.

//EDIT: Jak píše Tomáš.

Je taky otázka, čemu tady kdo říká nahoře/dole a čemu tady kdo říká záběr spojky.

Já mám na mysli ten okamžik, kdy se motor začíná dostávat do záběru a začíná to být znát na otáčkoměru. Samozřejmě pak následuje kus chodu, kdy spojka postupně zabírá a do plnýho záběru se motor dostane až v horní části dráhy spojkovýho pedálu.

Ale na obou stranách mám kousek chodu pedálu rezervu. Tzn. dole kus popustím, než motor začne zabírat a nahoře jde pedál taky ještě kousek vejš, i když už je spojka v plným záběru.

[upravil dne 2/1/09 MirasCC]

Odesláno

Možná už si se spojkou přede mnou někdo hrál, nemám tušení.

Ale že bych měl v souvislosti se spojkou problém s řazením, či snad dokonce auto i při vyšlápnutý spojce zabíralo, tak to se neděje.

//EDIT: Jak píše Tomáš.

Je taky otázka, čemu tady kdo říká nahoře/dole a čemu tady kdo říká záběr spojky.

Já mám na mysli ten okamžik, kdy se motor začíná dostávat do záběru a začíná to být znát na otáčkoměru. Samozřejmě pak následuje kus chodu, kdy spojka postupně zabírá a do plnýho záběru se motor dostane až v horní části dráhy spojkovýho pedálu.

Ale na obou stranách mám kousek chodu pedálu rezervu. Tzn. dole kus popustím, než motor začne zabírat a nahoře jde pedál taky ještě kousek vejš, i když už je spojka v plným záběru.

[upravil dne 2/1/09 MirasCC]

Mam to uplne stejne. Take jsem si na to nemohl zvyknout protoze vsechny auta co jsem mel mely obyc spojku a ne hydraulickou jako 406 a tam je ten zaber jiny.

[upravil dne 1/2/09 Tomáš]

Odesláno

Jsem zvykly z Vectry B i BMW e39, ze to zabira uz skoro od spodu, postupne, a v tom Coupecku mi to prislo az uuplne nahore :-) Pred koupi bych s tim urcite zajel nekam na kontrolu...

@ozzy1956 - Diky. Ten Tomiczek je z Tesina? Neni to nahodou ten na jednosmerce u Olse? Vim ze tam daval kamarad 307SW, ale nevim jak se jmenuje...

@re - ano psal, ale nez abych te otravoval s dalsima otazkama, tak radsi budu otravovat tady na foru :-D

Jinak vsem diky za odpovedi, vypada to tedy, ze to bude \"spis normalni\" nez \"pred smrti\"...

Odesláno
Původně zaslal: MACI

Jsem zvykly z Vectry B i BMW e39, ze to zabira uz skoro od spodu, postupne, a v tom Coupecku mi to prislo az uuplne nahore :-) Pred koupi bych s tim urcite zajel nekam na kontrolu...

@ozzy1956 - Diky. Ten Tomiczek je z Tesina? Neni to nahodou ten na jednosmerce u Olse? Vim ze tam daval kamarad 307SW, ale nevim jak se jmenuje...

@re - ano psal, ale nez abych te otravoval s dalsima otazkama, tak radsi budu otravovat tady na foru :-D

Jinak vsem diky za odpovedi, vypada to tedy, ze to bude \"spis normalni\" nez \"pred smrti\"...

v pohodě, jak jsem psal, rád pomůžu :super

Odesláno

Přidám se do klubu ;), mě spojka bere taky celkem nahoře, ale jak už je tu psáno, pozvolný lehký záběr se projevuje už dost dřív. Když jsem auto koupil, zdálo se mi, že bere stejně nahoře jako má předchozí 405ka, ale tam stačilo při řazení šlapat tak necelou poovičku chodu pedálu a vypínala. šlapat až podlahu byla zbytečná námaha. Tady to ale nejde, musím sešlapávat poctivě až dolů. Musím se přiznat, :mad:, že pořád mám občas problém při svižnějším rozjezdu, že mi to mezi 1-2 a občas i 2-3 škubne jak prase. Prostě jsem ji asi pořád nedostal do nohy.

Odesláno

Tak vam vsem dekuji za odpovedi panove.

Anyway pokud bych to vyhlidnute kupe kupoval, tak bych s nim zajel k panu Tomiczkovi, ktereho jste mi tu doporucili, at mi to proklepne a nekoupim nejaky kram...

Odesláno
Původně zaslal: MACI

Tak vam vsem dekuji za odpovedi panove.

Anyway pokud bych to vyhlidnute kupe kupoval, tak bych s nim zajel k panu Tomiczkovi, ktereho jste mi tu doporucili, at mi to proklepne a nekoupim nejaky kram...

Už se těším až se pochlubíš. A určitě nejenom já. :) Štastnou ruku při výběru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...