PnR Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Pekny vecer, zrejme sa to tyka hlavne slovakou, ale budem rad ak sa vyjadria vsetci k tomu co si myslia o sucastnych cenach veci na svk. Myslite, ze prechod na euro nam prospel? len tak namatkovo som pozrel ceny aut u nas a v nemecku a niektore su takmer rovnake (fabia) a pri niektorych bol rozdiel 2000eur pre najlacnejsi model (207 - neporovnaval som vsak vybavy.. porovnal som iba za ako najlacnejsie sa da kupit) Citovat
Fusion Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Mmch. dokdy se dá platit Skk? Nebo už jenom vyměnit v bance? A jak dlouho ještě musí mít prodejce dvojitý ceny? Citovat
MirasCC Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Povinnost zobrazovat ceny duálně trvá do 31.12.2009. Platit SKK se nechá do pátku 16.1. Vrací se v EUR. Citovat
pastorek Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: PnR Pekny vecer, zrejme sa to tyka hlavne slovakou, ale budem rad ak sa vyjadria vsetci k tomu co si myslia o sucastnych cenach veci na svk. Myslite, ze prechod na euro nam prospel? len tak namatkovo som pozrel ceny aut u nas a v nemecku a niektore su takmer rovnake (fabia) a pri niektorych bol rozdiel 2000eur pre najlacnejsi model (207 - neporovnaval som vsak vybavy.. porovnal som iba za ako najlacnejsie sa da kupit) Myslím že pokles cien áut je spôsobený skôr finančnou krízou ako zavedením eura. Citovat
PnR Odesláno 1. leden 2009 Autor Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Povinnost zobrazovat ceny duálně trvá do 31.12.2009. Platit SKK se nechá do pátku 16.1. Vrací se v EUR. v bankach ti myslim bez poplatku musia zmenit peniaze do konca roka, potom sa to bude dat iba v narodnej banke ak sa nemylim. Citovat
pastorek Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: PnR Původně zaslal: MirasCC Povinnost zobrazovat ceny duálně trvá do 31.12.2009. Platit SKK se nechá do pátku 16.1. Vrací se v EUR. v bankach ti myslim bez poplatku musia zmenit peniaze do konca roka, potom sa to bude dat iba v narodnej banke ak sa nemylim. Mince berú banky do 31.06. a bankovky do 31.12. Po tomto termíne iba NBS mince do 31.12. 2013 a bankovky neobmedzene. Je to deklarované ako \"bezplatná výmena\". [upravil dne 1/1/09 pastorek] Citovat
MirasCC Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Tak však vláda všechny lidi vehementně nabádala, ať se korun do konce roku zbaví a nechaj si jen nezbytně nutnej obnos, či platí bezhotovostně. Pokud byl někdo natolik hloupej že těchhle rad nedbal, jeho boj Citovat
jozefsv Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 euro nema momentalne nic spolocne so zlacnovanim pripadne zdrazovanim.konverzny kurz bol urceny davnejsie,vtedy sa v podstate dalo povedat co islo dole.auta a nehnutelnosti isli mierne dole vdaka krize.dole este pojdu,pretoze zatial je stale dopyt avsak nie taky velky aky bol.ceny aut u nas a de porovnavat nemozes.kazde auto je o niecom inom.zase tak sa ceny nelisia a my mame maly trh na porovnavanie. vacsina predavanych aut u nas je z dovozu. Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Tak však vláda všechny lidi vehementně nabádala, ať se korun do konce roku zbaví a nechaj si jen nezbytně nutnej obnos, či platí bezhotovostně. Pokud byl někdo natolik hloupej že těchhle rad nedbal, jeho boj Nemůžu než souhlasit. Jinak můj příbuzný, který má malý obchod v Kolárove už od jara sháněl Eura, aby jich měl pro první dva týdny roku 2009 dostatek (byznys je byznys a údajně i na tom dost vydělá) Citovat
jozefsv Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: MirasCC Tak však vláda všechny lidi vehementně nabádala, ať se korun do konce roku zbaví a nechaj si jen nezbytně nutnej obnos, či platí bezhotovostně. Pokud byl někdo natolik hloupej že těchhle rad nedbal, jeho boj Nemůžu než souhlasit. Jinak můj příbuzný, který má malý obchod v Kolárove už od jara sháněl Eura, aby jich měl pro první dva týdny roku 2009 dostatek (byznys je byznys a údajně i na tom dost vydělá) medved- trochu nechapem naco by ich mal mat dost v prve tyzdne?ved si ich moze kazdy den aj sobotu,nedelu vymenit v banke Citovat
PnR Odesláno 1. leden 2009 Autor Odesláno 1. leden 2009 tjn vela obchodov bude teraz zavretych a pockaju tyzden, pripadne do 16. aby mali o starost menej.. Citovat
jozefsv Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: PnR tjn vela obchodov bude teraz zavretych a pockaju tyzden, pripadne do 16. aby mali o starost menej.. to je blud.nic sa nezmenilo.ako ked obchodnici odnasali trzby n aucet tak teraz tak urobia rovnako len s tym rozdielom ze do 5 januara sa da v banke len menit koruna na euro.preco by mali mat obchodnici zavrete mi unika Citovat
pastorek Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Tak však vláda všechny lidi vehementně nabádala, ať se korun do konce roku zbaví a nechaj si jen nezbytně nutnej obnos, či platí bezhotovostně. Pokud byl někdo natolik hloupej že těchhle rad nedbal, jeho boj Nechápem prečo by to malo byť hlúpe. Do 16.1. sa dá platiť obomi menam. Teraz je každá banka povinná vymeniť akékoľvek množstvo bankoviek a mincí bez poplatku. Hromadné menenie peňazí koncom roka mi pripadá ako davová psychéza s eurobalíčkom. Niektorý ľudia kupovali 6 balíčkov mincí. Načo? Čo sa týka obchodníkov tak 3 - 4 mesiace pred koncom roka dostal každý možnosť si objednať akékoľvek množstvo euro bankoviek i mincí aby mali na vydávanie. Každý normálny a aspom priemerne inteligentný človek nemá žiadny vážnejší problém s touto zmenou. Citovat
PnR Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: PnR tjn vela obchodov bude teraz zavretych a pockaju tyzden, pripadne do 16. aby mali o starost menej.. to je blud.nic sa nezmenilo.ako ked obchodnici odnasali trzby n aucet tak teraz tak urobia rovnako len s tym rozdielom ze do 5 januara sa da v banke len menit koruna na euro.preco by mali mat obchodnici zavrete mi unika myslim si, ze maju problem s tym prijmat platby v korunach aj v eurach.. asi je to na niektorych prilis zlozite Citovat
Dundee Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: PnR myslim si, ze maju problem s tym prijmat platby v korunach aj v eurach.. asi je to na niektorych prilis zlozite Já měl za to, že na tyhle případy máte pevně daný kurz:myslim Citovat
jozefsv Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: Dundee Původně zaslal: PnR myslim si, ze maju problem s tym prijmat platby v korunach aj v eurach.. asi je to na niektorych prilis zlozite Já měl za to, že na tyhle případy máte pevně daný kurz:myslim jasne ze predsa je.mal na mysli ze sa obchodnikovi v pokladni objavia naraz 2 meny a vydavat moze uz len v eurach.moze to byt chaos pre tych menej chapavych ludi Citovat
MirasCC Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 jozefsv: Nebude takových mnoho, ale věř tomu že se pár případů najde a někde nechají radši do 16-týho zavřeno. Ze strachu že by si z nich lidi dělali směnárnu, z lenosti, těžko říct. pastorek: hloupý nevyměnit si prachy včas mi připadá v případě, kdy si někdo z nějakýho podivnýho důvodu drží v hotovosti víc, než běžně třeba za měsíc vydá a nechává výměnu na poslední chvíli. Každej snad ví, kolik zhruba utratí třeba za tejden. Rozumný by mi přišlo zajít zavčasu (ne den, ani tejden) před změnou do banky a tyhle peníze buď vyměnit, nebo jen vložit na účet. Držet si u sebe zkrátka jen takovou hotovost, kterou vím, že zavčasu utratím. A v případě potřeby si další potřebný peníze vybrat. Těch pár korun za bankomat mi přijde jako vhodnější investice, než potom stání na pobočce banky pět minut po dvanáctý, kdy už SKK nepůjde platit. Rozhodně bych se nadbytečný hotovosti zbavil radši v půlce prosince, než začátkem ledna. Lidi obecně rádi všechno nechávají na poslední chvíli. Nevím jak to tam u vás vypadalo na pobočkách bank posledních pár dní roku 2008, ale docela bych čekal, že to pravý šílenství s výměnou peněz začne právě teď, když už EURo platí. Citovat
PnR Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 v bankach bol dost naval tieto dni.. ja som hotovost prevazne nalial do nadrze pikoska Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 No uz len v mem okoly sem postrehl par obchodu, ktore budu mat fakt do 16.1.2009 zavreno, aby nemuseli prepocitavat ... Medzi nimy je i jedna trafika ... Zvecsa to zatvaraji starsi panicky, ktore neco takoveho maju, alebo v obchodech kde starsi panicky pracuji. Ty se toho propoctu boji najviac... Ale samozrejme bude to len par obchodov, len je smutne, ze i po takej kampani a informaciach ktore maju, sa toho stale boja. Citovat
pastorek Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 pastorek: hloupý nevyměnit si prachy včas mi připadá v případě, kdy si někdo z nějakýho podivnýho důvodu drží v hotovosti víc, než běžně třeba za měsíc vydá a nechává výměnu na poslední chvíli. Každej snad ví, kolik zhruba utratí třeba za tejden. Rozumný by mi přišlo zajít zavčasu (ne den, ani tejden) před změnou do banky a tyhle peníze buď vyměnit, nebo jen vložit na účet. Držet si u sebe zkrátka jen takovou hotovost, kterou vím, že zavčasu utratím. A v případě potřeby si další potřebný peníze vybrat. Těch pár korun za bankomat mi přijde jako vhodnější investice, než potom stání na pobočce banky pět minut po dvanáctý, kdy už SKK nepůjde platit. Rozhodně bych se nadbytečný hotovosti zbavil radši v půlce prosince, než začátkem ledna. Lidi obecně rádi všechno nechávají na poslední chvíli. Nevím jak to tam u vás vypadalo na pobočkách bank posledních pár dní roku 2008, ale docela bych čekal, že to pravý šílenství s výměnou peněz začne právě teď, když už EURo platí. Rozdiel je v tom že koncom roka by som mal doma dvoje peniaze z toho jedny nepoužiteľné. (myslím lokálne) Teraz - 14 dní budem platiť korunami a vydajú mi euro. Čo zostane (nebude toho veľa) vymením v druhej polovici januára. (keby bolo veľa ľudí v bankách tak kľudne počkám.) Určite je to takto praktické a najmenej stresujúce. [upravil dne 2/1/09 pastorek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.