jarajarda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: oddie Ano, zájemců \"já bych koupil, kdybych\" je u každého inzerátu vidět taky vždycky několik, a není bez zajímavosti, že to bývají časti ti samí. Každý, kdo se v téhle branži pohyboval aspoň chvilku ví, že 9 z 10 \"zájemců\" jsou jen kecálci, nic víc. Opravdový zájemce je jen a pouze ten, který auto koupí. Trh je plnej zájemců, kteří by kupovali jak diví - kdyby ovšem měli za co... A ještě bych pro případ té 205 připomněl tu větu o nejlevnějších střepech, které bazary nezajímají, jen tak pro pořádek. Co má či nemá šanci udělat soukromník je naprosto a zcela irelevantní. S tím, jak většina lidí kupuje, to vůbec nijak nesouvisí. Mě poučovat nemusíš, jak se kupuje či nekupuje a jaká to má rizika, svá auta jsem přestal počítat, když se jejich počet přehoupl přes padesátku, a z bazaru přitom byly pouze dvě z nich, plus tak max. dvacítka od dovozců a zprostředkovatelů, zbylá většina byla od soukromníků. Ovšem zase to vůbec nic nevypovídá o tom, jak kupuje laická veřejnost - ta prostě nakupuje v bazarech typu áčka, a\'t to nechápete sebevíc. To je prostě realita, že to tak před 15 lety bylo jinak, je věc jiná, dnes je to takto, ten vývoj byl předvídatelný s velkým předstihem, v Německu apod už to takto funguje dávno. I v Annonci, dříve většinově soukromé, je dnes většina inzerátů překupnických, soukromých je jen pár procent - a na ty se stejně sesypou bazaroví vyzobávači (stejně jako odedávna v Německu). S tím nelze než souhlasit. Citovat
jarajarda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: P.avel Původně zaslal: oddie Ano, zájemců \"já bych koupil, kdybych\" je u každého inzerátu vidět taky vždycky několik, a není bez zajímavosti, že to bývají časti ti samí. Každý, kdo se v téhle branži pohyboval aspoň chvilku ví, že 9 z 10 \"zájemců\" jsou jen kecálci, nic víc. Opravdový zájemce je jen a pouze ten, který auto koupí. Trh je plnej zájemců, kteří by kupovali jak diví - kdyby ovšem měli za co... A ještě bych pro případ té 205 připomněl tu větu o nejlevnějších střepech, které bazary nezajímají, jen tak pro pořádek. Co má či nemá šanci udělat soukromník je naprosto a zcela irelevantní. S tím, jak většina lidí kupuje, to vůbec nijak nesouvisí. <b>Mě poučovat nemusíš, </b>jak se kupuje či nekupuje a jaká to má rizika, svá auta jsem přestal počítat, když se jejich počet přehoupl přes padesátku, a z bazaru přitom byly pouze dvě z nich, plus tak max. dvacítka od dovozců a zprostředkovatelů, zbylá většina byla od soukromníků. Ovšem zase to vůbec nic nevypovídá o tom, jak kupuje laická veřejnost - ta prostě nakupuje v bazarech typu áčka, a\'t to nechápete sebevíc. To je prostě realita, že to tak před 15 lety bylo jinak, je věc jiná, dnes je to takto, ten vývoj byl předvídatelný s velkým předstihem, v Německu apod už to takto funguje dávno. I v Annonci, dříve většinově soukromé, je dnes většina inzerátů překupnických, soukromých je jen pár procent - a na ty se stejně sesypou bazaroví vyzobávači (stejně jako odedávna v Německu). je asi zbytečný ti vysvětlovat že se mě mnou týpek kterej bydlí přes půl republiky domlouvá kdy budu doma že si pro to přijede... jinak poučovat Tě fakt nechci No jestli za 28 a počítá s poplatkem, tak mu to dej, o auta není nouze a to od bráchy bude asi co nevidět k prodeji:) Citovat
oddie Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Ano, známej známýho z agentury JPP (jedna paní povídala) je vůbec nejlepší. Ono totiž když už náhodou, tak ten, kdo dělá pro nějaké bazary, do těch bazarů sám jezdí, ona \"zázračná mašinka\" je totiž jen prachsprostý notebook a přivézt ho někam je podstatně jednodušší než tahat někam přístrojovky, které navíc v řadě případů není vůbec potřeba vyndavat. Ale hlavně že o tom \"víte\" a máte o čem cancat u piva. Ještě byste sem mohli zase dát ten oblíbený \"zaručený\" příběh z Blesku, jakým způsobem se auta kradou, a bylo by to komplet Kdepak používat hlavu, jednodušší je hltat příběhy známých známého... Citovat
vix Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 neznalost je sladká Ale na těch dubovejch pilinách, co se sypou do diferáku něco jistě taky bude. Citovat
jarajarda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: oddie Ano, známej známýho z agentury JPP (jedna paní povídala) je vůbec nejlepší. Ono totiž když už náhodou, tak ten, kdo dělá pro nějaké bazary, do těch bazarů sám jezdí, ona \"zázračná mašinka\" je totiž jen prachsprostý notebook a přivézt ho někam je podstatně jednodušší než tahat někam přístrojovky, které navíc v řadě případů není vůbec potřeba vyndavat. Ale hlavně že o tom \"víte\" a máte o čem cancat u piva. Ještě byste sem mohli zase dát ten oblíbený \"zaručený\" příběh z Blesku, jakým způsobem se auta kradou, a bylo by to komplet Kdepak používat hlavu, jednodušší je hltat příběhy známých známého... Taky mi přijde kravina vyndavat budíky, pokud jsou digi, už to potřeba ani není, dneska se nedá koukat na km, ale na stav, ten rozhoduje a kdo to nechápe, tak.............má smůlu. Citovat
jarajarda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: vix neznalost je sladká Ale na těch dubovejch pilinách, co se sypou do diferáku něco jistě taky bude. Tak nějak, co člověk neví, to ho netrápí:D Citovat
oddie Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: P.avel Původně zaslal: oddie Ano, zájemců \"já bych koupil, kdybych\" je u každého inzerátu vidět taky vždycky několik, a není bez zajímavosti, že to bývají časti ti samí. Každý, kdo se v téhle branži pohyboval aspoň chvilku ví, že 9 z 10 \"zájemců\" jsou jen kecálci, nic víc. Opravdový zájemce je jen a pouze ten, který auto koupí. Trh je plnej zájemců, kteří by kupovali jak diví - kdyby ovšem měli za co... A ještě bych pro případ té 205 připomněl tu větu o nejlevnějších střepech, které bazary nezajímají, jen tak pro pořádek. Co má či nemá šanci udělat soukromník je naprosto a zcela irelevantní. S tím, jak většina lidí kupuje, to vůbec nijak nesouvisí. <b>Mě poučovat nemusíš, </b>jak se kupuje či nekupuje a jaká to má rizika, svá auta jsem přestal počítat, když se jejich počet přehoupl přes padesátku, a z bazaru přitom byly pouze dvě z nich, plus tak max. dvacítka od dovozců a zprostředkovatelů, zbylá většina byla od soukromníků. Ovšem zase to vůbec nic nevypovídá o tom, jak kupuje laická veřejnost - ta prostě nakupuje v bazarech typu áčka, a\'t to nechápete sebevíc. To je prostě realita, že to tak před 15 lety bylo jinak, je věc jiná, dnes je to takto, ten vývoj byl předvídatelný s velkým předstihem, v Německu apod už to takto funguje dávno. I v Annonci, dříve většinově soukromé, je dnes většina inzerátů překupnických, soukromých je jen pár procent - a na ty se stejně sesypou bazaroví vyzobávači (stejně jako odedávna v Německu). je asi zbytečný ti vysvětlovat že se mě mnou týpek kterej bydlí přes půl republiky domlouvá kdy budu doma že si pro to přijede... jinak poučovat Tě fakt nechci No jestli za 28 a počítá s poplatkem, tak mu to dej, o auta není nouze a to od bráchy bude asi co nevidět k prodeji:) Jestli máš takovouhle kavku, klidně mu za těch 28 nadělím tu svou 306, to se mi vyplatí. Dokonce by si na ní možná vyběhal potvrzení o Euro I či II, kdyby byl dostatečně šikovnej... Citovat
hudy Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 jestli ti muzu rict za sebe,tak ceny jsou fakt dole.pokud pujde do bazaru,tak ho nezajima co na tom aute mas navic!podiva se treba na net v jakem rozmezi se pohybujou a pak ti nabidne cenu.Ja za svou 307 dostal 90tis,ptz kdyz se r.v.2001 pohybujou na netu kolem 110tis,tak ti vic neda.Proto jsem ho kompletne odstrojil,co jsem do nej nainvestoval a prodal tady zvlast.Vzdyt jsem vyndal i zarovky:D /osram nightbreak,uz jsou v toyote/ a dal tam klasicky.proste nic navic,to ti nikdo nezaplati!pokud chces prodavat,tak uz radsi do auta neinvestuj:bojim Citovat
ondra123 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 muj názor: -proč by s AAA něco někam vozily? mají tým pěkně vycvičených prodejců a sepisovaček s psychologickým zaměřením... pěknej rychlo servis (a špičkovej) s mechaniky (za dobu sepisování smlouvy Vám auto připraví o pěkné pneu dají pěkně sjeté, vymění rádio za AAAčkový, atd....), a že by neměli noťas s kabelem a prográmkem cca za 20000kč? bez daňe 16000kč z německa za 12000kč a nedělali si to sami?a raděj zato platili a tímto zpusobem to zveřejňovali noo... když vozí plné kamiony aut z německa... -když chci auto, tak se jistě do nějakého bazaru vždy mrknu, pro přehled o stavu a ceně atd.. mám větší výběr, a pokud chcu tak opíšu značku zajdu na uřad tam zjistim vlastníka a koupit to mužu od něj přímo, což většinou nechce, byzar má svou nekompromisní smlouvu a je to, vlastník stím nemá lítání, když máš př 10 zájemců a veme to ten 9 tak máš 8krát ztracený čas, dejmetomu 10hodin.. tj cca 2000kč + náklady na auto projížďky prolézání blbý kecy atd... dáš do bazaru a máš klid. - samozřejmně všechno má něco a nelze něco odsuzovat a něco doporučit. -uf to sem se rozepsal, už s té psychologie blbnu, pardon a ahoj ve spolek Citovat
P.avel Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: ondra123 muj názor: -proč by s AAA něco někam vozily? mají tým pěkně vycvičených prodejců a sepisovaček s psychologickým zaměřením... pěknej rychlo servis (a špičkovej) s mechaniky (za dobu sepisování smlouvy Vám auto připraví o pěkné pneu dají pěkně sjeté, vymění rádio za AAAčkový, atd....), a že by neměli noťas s kabelem a prográmkem cca za 20000kč? bez daňe 16000kč z německa za 12000kč a nedělali si to sami?a raděj zato platili a tímto zpusobem to zveřejňovali noo... když vozí plné kamiony aut z německa... -když chci auto, tak se jistě do nějakého bazaru vždy mrknu, pro přehled o stavu a ceně atd.. mám větší výběr, a pokud chcu tak opíšu značku zajdu na uřad tam zjistim vlastníka a koupit to mužu od něj přímo, což většinou nechce, byzar má svou nekompromisní smlouvu a je to, vlastník stím nemá lítání, když máš př 10 zájemců a veme to ten 9 tak máš 8krát ztracený čas, dejmetomu 10hodin.. tj cca 2000kč + náklady na auto projížďky prolézání blbý kecy atd... dáš do bazaru a máš klid. - samozřejmně všechno má něco a nelze něco odsuzovat a něco doporučit. -uf to sem se rozepsal, už s té psychologie blbnu, pardon a ahoj ve spolek myslim že když si někdo auto kupuje tak je normální že se na něco zeptá... to nejsou \"blbý kecy\"... a spíš bych se radši zeptal majitele auta než týpka se žvejkačkou v bazaru kterej má naučenej akorát svoje oblbovací fráze... Citovat
P.avel Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: hudy jestli ti muzu rict za sebe,tak ceny jsou fakt dole.pokud pujde do bazaru,tak ho nezajima co na tom aute mas navic!podiva se treba na net v jakem rozmezi se pohybujou a pak ti nabidne cenu.Ja za svou 307 dostal 90tis,ptz kdyz se r.v.2001 pohybujou na netu kolem 110tis,tak ti vic neda.Proto jsem ho kompletne odstrojil,co jsem do nej nainvestoval a prodal tady zvlast.Vzdyt jsem vyndal i zarovky:D /osram nightbreak,uz jsou v toyote/ a dal tam klasicky.proste nic navic,to ti nikdo nezaplati!pokud chces prodavat,tak uz radsi do auta neinvestuj:bojim jo s tim souhlasim pac když to neuděláš ty tak to vyndaj voni a prodaj si to sami... Citovat
ondra123 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 nechci se hádat, ale: 1. oblbovací fráze se většině lidí líbí, mazání medu kolem úst, pohoupání a jeto 2. zeptat ano vpoho, ale u auta za 15000kč jako ono to má najeto200000km jéé toje na generálku motoru, stk jen na rok a půl, tady je to škráblé, takhle to na fotkách nevipadalo, proč to prodáváte,když je to tak v pořádku, zadarmo by ste to nedal? to jsem měl na mysl. ale ono to je jedno, máš svou hlavu. Citovat
P.avel Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: ondra123 nechci se hádat, ale: 1. oblbovací fráze se většině lidí líbí, mazání medu kolem úst, pohoupání a jeto 2. zeptat ano vpoho, ale u auta za 15000kč jako ono to má najeto200000km jéé toje na generálku motoru, stk jen na rok a půl, tady je to škráblé, takhle to na fotkách nevipadalo, proč to prodáváte,když je to tak v pořádku, zadarmo by ste to nedal? to jsem měl na mysl. ale ono to je jedno, máš svou hlavu. spíš názor... ale jinak každej člověk má hlavu svou ad1 a ad2: jo s tim souhlasim Citovat
jarajarda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: ondra123 nechci se hádat, ale: 1. oblbovací fráze se většině lidí líbí, mazání medu kolem úst, pohoupání a jeto2. zeptat ano vpoho, ale u auta za 15000kč jako ono to má najeto200000km jéé toje na generálku motoru, stk jen na rok a půl, tady je to škráblé, takhle to na fotkách nevipadalo, proč to prodáváte,když je to tak v pořádku, zadarmo by ste to nedal? to jsem měl na mysl. ale ono to je jedno, máš svou hlavu. Velice trefné. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.