Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nechce se mi teď rozdělávat palubka, proto se zeptám ...

Jak je to dělaný v budíkách na posledních modelech 406ek, jsou tam žárovky na kontrolky jako ve starších modelech?

Jde mi o to, že jsem koupil budíky s 5 ciferníkama a nesvíti mi tam kontrolka na ESP (na starejch svítila) a nevim jestli stačí jen dodat žárovku nebo jak?

Díky

Odesláno

Co si pamatuju, tak když se tu podsvícení naposledy řešilo, dospěli jsme k tomu, že i novej model má v palubce žárovičky.

Otázkou ale je, jestli ta kontrolka ESP je na těchhle tvejch novejch budících vůbec funkční. Většinou odchází žárovičky často používaný, že by praskla zrovna tahle se mi zdá skoro divný.

Odesláno

Našel jsem to téma, kde se podsvícení už dřív probíralo - tady

Z toho co tam píše Genzer mi vyplývá, že žárovičky byly vyměněny za diody někdy na přelomu let 2001/2002

Takže záleží zřejmě taky na tom, z jakého ročníku ty budíky pochází.

Odesláno

tak to vypadá, že tam budu mít asi ty diody. Zezadu nejsou vidět patice na žárovky.

Problém bude asi v tom, že tam ta dioda nebude a proto to nesvítí :roll

Odesláno

No jo, pokud tam nejsou žárovičky, nejspíš to tak bude. Jestli jsou to budíky z auta nevybavenýho ESP, zřejmě tam příprava na tu kontrolku vůbec nebude. Těch budíků je strašně moc provedení. Člověk by čekal, že udělaj max dvoje až troje budíky a nevyužívaný věci jen prostě nezapojí, ale není to tak. Tu kontrolka je, tu není, tu je někde trochu jinde... Frantíci, co bysme chtěli :)

Odesláno

Když jsem ty budíky kupoval, tak mě to ani nenapadlo, ve starý 406 byly kontrolky všechny ikdyž to auto nic nemělo, tak jsem počítal, že tam bude taky.

No nic, nevim jak to vyřešim (teda pokud to má smysl vůbec řešit)

Kontrolka mi snad ani svítit nemusí a když bude chyba tak mi to snad napíše na PC, jediný co, tak nebudu vědět, že je ESP nebo ASR v akci, a to snad poznám na autě ...

Odesláno

Asi by to řešitelný bylo, tu kontrolku tam nějak dodělat, ale nebude to snadná záležitost.

Napadla mě ještě jedna možnost. Co sem koukal naposledy ve Slušticích, budíků se jim tam válí mraky. Kdoví jestli by tam s nima byla nějaká rozumná řeč. Třeba by tě to nechali za drobnou úplatu vyměnit si za jiný.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Asi by to řešitelný bylo, tu kontrolku tam nějak dodělat, ale nebude to snadná záležitost.

Napadla mě ještě jedna možnost. Co sem koukal naposledy ve Slušticích, budíků se jim tam válí mraky. Kdoví jestli by tam s nima byla nějaká rozumná řeč. Třeba by tě to nechali za drobnou úplatu vyměnit si za jiný.

Tam právě moc rozumní co se týče ceny nejsou :bacha ale zase tam mají všechno, i display do old modelu, dal jsem tam za něj 1500,- a ještě jeden tam byl.

Odesláno

No rozumný ceny tam nemaj, to netvrdím, ale ten chlápek co sem s ním posledně mluvil vypadal, že by s ním domluva mohla bejt. Jednotlivý díly nijak neevidujou, takže z mýho laickýho pohledu nevidím problém v tom, vyměnit jeden kus budíků za jinej, v podstatě stejnej, jen s jednou kontrolkou navíc. Za cigára, flašku něčeho dobrýho, dvě kilča do kapsy, nebo tak něco. Že by to bylo za pěkně děkuju o tom pochybuju.

Kdyby se povedlo ukecat někoho, kdo jim tam dělá kšefty pravidelně a znají ho tam, bylo by to myslím úplně bez problémů ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...