Pepouch Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Včera si takhle při předjíždění táhnu trojku do kopce,a najednou rána a krátký kovový zvuk a konec.Odtáhli jsme auto do garáže a rozvodovej řemen na hadry:( Přetáhl jsem výměnu asi o 6 tisíc km,a takhle se mi to vymstilo.Ted\' jsem náramně zvědavej,co mně moje blbost bude stát:( Citovat
Tomáš Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Jo muj strejda mechanik vzdycky rika: ja osobne bych to vymenil jinak se ti to nemusi vyplatit a tak jsem udelal rozvody komplet a mam klid. A kolik to bude stat? Myslim si ze dost otazka je co vse se poskodilo ale jestli jsi tocil trojacka tak v motoru bude asi pekna paseka. Drzim ti palec co vic rict. Dej pak vedet jak jsi dopadl. T. Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 To je mrzuté. Předešlá výměna byla už u Tebe, anebo to měnil předešlý majitel před X (+Y) km? Citovat
Dakula475 Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 No a nebudou v háji jen hydraulický nadzvedáky? Už jsem to zažil, nebylo to sice při vytočeným motoru, ale při \"šolichání\". Stačilo pak dát 2 nadzvedáky a řemen a OK. Někde jsme slyšel, že HDíčka jsou tak dimenzovaná, aby ty nadzvedáky odešly a nic jinýho se nestalo. Citovat
Tomáš Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Jestli jsi to tocil tak to nebudou jen hydraulicky zdvihatka to si nemyslim. Uz jsem takhle 406 videl u strejce a byl to masakr. Uvidis az se to otevre. Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Já mám servisní výměnu při 180 až 240 t km dle stylu jízdy a řeknu vám že při 150 jdou ven.......nestojí až tak tolik aby se nemohli vyměnit dřív........ To se ti to fakt vyplatilo,mohl jsi dát pár tisíc a ted dáš pár desítek tisíc......:nevim:nevim počítej ventily,písty,hydroštely,možná i vačka......už jsem to viděl...docela masakr....při vytočeným motoru nic malýho nečekej...... [upravil dne 27-12-08 Přema] [upravil dne 27-12-08 Přema] Citovat
Tomáš Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Přema Já mám servisní výměnu při 180 až 240 t km dle stylu jízdy a řeknu vám že při 150 jdou ven.......nestojí až tak tolik aby se nemohli vyměnit dřív........ Nemuzu jinak nez plne souhlasit moje 406 ma servisni knizku origo Peugeot a na rozvody byla rezerva 20tis km a kdyz jsme je delali tak jedna kladka byla volna a remen byl uz skoro po smrti. Citovat
navaho Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 upřímnou soustrast některé věci se holt nevyplatí podceňovat tak ať ti to vrčí o nejdřív Citovat
Burisek Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 jj nic příjemného,to se kolikrát vyplatí sehnat jinej motor než opravovat ten stávající..... ( po finanční stránce ) ! Tak pak dej vědět jak jsi dopadl.... Citovat
MatrixChose Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Tátovi praskl u 807, jenže to byla 2.2 HDi a 16V, tuším, že se měnilo 8 ventilů (ty levnější jestli si dobře pamatuju) pak asi 12 nebo všech 16 nadzvihátek, samo že řemen, pumpa, kladky, přebrousit hlava, těsnění a vyšlo to něco okolo 24 000,- Jenže ten motor měl skutečnejch 130 000 km najeto, to cenu mělo než někde shánět nějakou dojetinu u který by se rozvody stejně dělali. Akorát teda ta práce (tahání vstřiků) byla pěkně na ..... Citovat
Milhaus65 Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 U 406 2,0 HDi je udáváno za normálních podmínek 160 000km, je to ale maximální mez. Doporučujeme 120 - 140 000 km dle podmínek provozu. U tohoto motoru, to nemusí být tragické. Většinou se přerazí \"jen\" pár vahadel a výměna všech zdvihátek. Citovat
Guest servisman Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 něco podobné jsem zažil oprava mne szála 50 kolíků před 7dmi rokama na vině nebyl řemen ale jedna kladka a při 170 žádná prdel Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 je to nepříjemné...jestli můžu radit,řešil bych jiným motorem(i na klubu--člen pp205 atd--dá se sehnat (i polomotor bez příslušenství) a zbytek přeházet ze starého...přeji hodně štěstí při opravě [upravil dne 27/12/08 ozzy1956] Citovat
ThorR Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 No to je nemile Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji. Citovat
kajvet Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: ThorR No to je nemile Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji. Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka [upravil dne 27/12/08 kajvet] Citovat
MatrixChose Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: ThorR No to je nemile Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji. Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka [upravil dne 27/12/08 kajvet] Tak na to je to snad ale dělaný, ne? Citovat
kajvet Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Milhaus65 U 406 2,0 HDi je udáváno za normálních podmínek 160 000km, je to ale maximální mez. Doporučujeme 120 - 140 000 km dle podmínek provozu. U tohoto motoru, to nemusí být tragické. Většinou se přerazí \"jen\" pár vahadel a výměna všech zdvihátek. Tak tak, na své bývalé 406 jsem je měnil přesně ve 120tis na vvlastní žádost a pro svůj dobrý pocit...auto jsem prodával se 190tis a žádnej problém Citovat
kajvet Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: ThorR No to je nemile Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji. Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka [upravil dne 27/12/08 kajvet] Tak na to je to snad ale dělaný, ne? Aby to pořád jezdilo 200? nevím nevím.. pak ještě nevím,jak dlouho tam byly rozvody původní... Citovat
MatrixChose Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: ThorR No to je nemile Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji. Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka [upravil dne 27/12/08 kajvet] Tak na to je to snad ale dělaný, ne? Aby to pořád jezdilo 200? nevím nevím.. pak ještě nevím,jak dlouho tam byly rozvody původní... Nikdo ale nepsal že pořád, ono to asi ani s tímhle motorem tady na dálnicích ani tak moc dobře nejde Citovat
ThorR Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 200 jsem s tim jel poprve (a naposled) a rozvody tam byly nove pred 20 000km Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.