Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera si takhle při předjíždění táhnu trojku do kopce,a najednou rána a krátký kovový zvuk a konec.Odtáhli jsme auto do garáže a rozvodovej řemen na hadry:( Přetáhl jsem výměnu asi o 6 tisíc km,a takhle se mi to vymstilo.Ted\' jsem náramně zvědavej,co mně moje blbost bude stát:(

Odesláno

Jo muj strejda mechanik vzdycky rika: ja osobne bych to vymenil jinak se ti to nemusi vyplatit a tak jsem udelal rozvody komplet a mam klid. A kolik to bude stat? Myslim si ze dost otazka je co vse se poskodilo ale jestli jsi tocil trojacka tak v motoru bude asi pekna paseka. Drzim ti palec co vic rict. Dej pak vedet jak jsi dopadl.

T.

Odesláno

No a nebudou v háji jen hydraulický nadzvedáky? Už jsem to zažil, nebylo to sice při vytočeným motoru, ale při \"šolichání\". Stačilo pak dát 2 nadzvedáky a řemen a OK.

Někde jsme slyšel, že HDíčka jsou tak dimenzovaná, aby ty nadzvedáky odešly a nic jinýho se nestalo.

Odesláno

Já mám servisní výměnu při 180 až 240 t km dle stylu jízdy a řeknu vám že při 150 jdou ven.......nestojí až tak tolik aby se nemohli vyměnit dřív........

To se ti to fakt vyplatilo,mohl jsi dát pár tisíc a ted dáš pár desítek tisíc......:nevim:nevim:nevim

počítej ventily,písty,hydroštely,možná i vačka......už jsem to viděl...docela masakr....při vytočeným motoru nic malýho nečekej......

[upravil dne 27-12-08 Přema]

[upravil dne 27-12-08 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Já mám servisní výměnu při 180 až 240 t km dle stylu jízdy a řeknu vám že při 150 jdou ven.......nestojí až tak tolik aby se nemohli vyměnit dřív........

Nemuzu jinak nez plne souhlasit moje 406 ma servisni knizku origo Peugeot a na rozvody byla rezerva 20tis km a kdyz jsme je delali tak jedna kladka byla volna a remen byl uz skoro po smrti.

Odesláno

Tátovi praskl u 807, jenže to byla 2.2 HDi a 16V, tuším, že se měnilo 8 ventilů (ty levnější jestli si dobře pamatuju) pak asi 12 nebo všech 16 nadzvihátek, samo že řemen, pumpa, kladky, přebrousit hlava, těsnění a vyšlo to něco okolo 24 000,- Jenže ten motor měl skutečnejch 130 000 km najeto, to cenu mělo než někde shánět nějakou dojetinu u který by se rozvody stejně dělali. Akorát teda ta práce (tahání vstřiků) byla pěkně na .....

Odesláno

U 406 2,0 HDi je udáváno za normálních podmínek 160 000km, je to ale maximální mez. Doporučujeme 120 - 140 000 km dle podmínek provozu.

U tohoto motoru, to nemusí být tragické. Většinou se přerazí \"jen\" pár vahadel a výměna všech zdvihátek.

Guest servisman
Odesláno

něco podobné jsem zažil oprava mne szála 50 kolíků před 7dmi rokama na vině nebyl řemen ale jedna kladka a při 170 žádná prdel :roker

Odesláno

je to nepříjemné...jestli můžu radit,řešil bych jiným motorem(i na klubu--člen pp205 atd--dá se sehnat (i polomotor bez

příslušenství) a zbytek přeházet ze starého...přeji hodně štěstí při opravě

[upravil dne 27/12/08 ozzy1956]

Odesláno

No to je nemile :( Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice :( Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji.

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

No to je nemile :( Taky jsem odrovnal motor, ale 1.8 benzin, a nikdo nevi proc se to stalo, pri 200km/h mi vyletela ojnice a prorazila blok motoru, uz to mam v oprave asi 3 mesice :( Takze vim jakej mas ted pocit, tak hodne stesicka preji.

Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka

[upravil dne 27/12/08 kajvet]

Odesláno
Původně zaslal: kajvet

Tak to mě trochu pobavilo \"nevím proč se to stalo, jel jsem 200km/h...\":D možná právě pro to... Jinak samozřejmě přeju rychlé uzdravení autíčka

Tak na to je to snad ale dělaný, ne?

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

U 406 2,0 HDi je udáváno za normálních podmínek 160 000km, je to ale maximální mez. Doporučujeme 120 - 140 000 km dle podmínek provozu.

U tohoto motoru, to nemusí být tragické. Většinou se přerazí \"jen\" pár vahadel a výměna všech zdvihátek.

Tak tak, na své bývalé 406 jsem je měnil přesně ve 120tis na vvlastní žádost a pro svůj dobrý pocit...auto jsem prodával se 190tis a žádnej problém

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Aby to pořád jezdilo 200? nevím nevím..:myslim pak ještě nevím,jak dlouho tam byly rozvody původní...

Odesláno

Původně zaslal: MatrixChose

Aby to pořád jezdilo 200? nevím nevím..:myslim pak ještě nevím,jak dlouho tam byly rozvody původní...

Nikdo ale nepsal že pořád, ono to asi ani s tímhle motorem tady na dálnicích ani tak moc dobře nejde

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...