stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Cau chtel bych se zeptat jestli se da geometrie zvladnout doma bze nejakych spesl pripravku, jestli na to nevite nejakej figl a hlavne cca postup jak bych to mel delat... Taky pri prudsim brzdeni se mi cely auto jakoby zepredu zacne klepat to budou asi zvlneny kotouce co? Kdyz chcipnu motor pedal po naslapani neztuhne takze moznai zavzdusneno? Citovat
Ticcino Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Pokud bys měl geometrii rozhozenou total, tak pokud jsi šikovnej a uděláš si přípravky, tak to zjistíš. Pokud to chceš pořádně, což asi chceš, tak leda do servisu. Zas taková pálka to není. Vibrace při brždění mohou být kotouče, ale třeba i gumy. Citovat
stres3dcz Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 Ta geometrie je asi tak takhle pneu se nesjizdi ale kdyz jedu musim mit furt jakoby zatoceno jinak mi to jede vlevo... Takze to vidim tak ze kdyz si nebudu vedet radey tak to nafotim, kdyztak to sem poslu. Jde mi hlavne o to vedet s cim tam budu tocit, srovnat by to slo snad podle late a metru:) Citovat
P607Olda Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 O poloze volantu si přečti zde Táhne Ti do strany? To znamená když pustíš volant tak auto sjede do strany? Lze to srovnat doma, pokud budeš pracovat s přesností pod 1 mm. Dáš tomu sbíhavost asi 1 mm z každé strany. Přesně řečeno: změříš vzdálenost ráfků v přední části kola a v zadní části kola a nastavíš rozdíl těchto údajů na 2 mm. Při seřizování musíš pohnout autem tam a zpět, aby si náprava sedla v nové poloze. U serřizování si promysli, jestli budeš hýbat (prodlužovat nebo zkracovat) levou nebo pravou stranu, aby se Ti volant srovnal. Kmitání při brzdění: obvykle dělají zkroucené kotouče, ale může to být i vůle, např. teď jsme měli vůli ve spodním čepu (mezi těhlicí a ramenem). Sbíhavost lze srovnat doma. Táhnutí do strany je problém, obvykle zadní nápravy, přečti důkladně uvedené vlákno. [upravil dne 24.12.2008 P607Olda] Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 v dnešní době dělat geom. doma--už asi néé--i když při pečlivé práci by se snad dala udělat myslím,že laser. geom. nic nenahradí--cca 800 kč--problém vidím v tom,že celý spodek MUSI být perfekt, (čepy,uložení ramen,atd.atd.)--jinak nemá smysl geom. dělat !!! A právě opravit ten spodek je finančně nejnáročnější (v servise) Citovat
P607Olda Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Původně zaslal: ozzy1956 v dnešní době dělat geom. doma--už asi néé--i když při pečlivé práci by se snad dala udělat myslím,že laser. geom. nic nenahradí--cca 800 kč--problém vidím v tom,že celý spodek MUSI být perfekt, (čepy,uložení ramen,atd.atd.)--jinak nemá smysl geom. dělat !!! A právě opravit ten spodek je finančně nejnáročnější (v servise) Souhlas, s těmi vůlemi. Na 306 se na zadku nic nedá štelovat, jen konstatovat. Jak jsem postupně zjistil, dva dobré servisy to na autech typu 306 dělají tou světelnou metodou, a dobrý, spíš uplatňují zkušenost. Viděl jsem dokonce i profesionální zařízení na měření sbíhavosti, které ukazovalo jen v celých milimetrech (funguje při nájezdu vozidla, pravá kolej je pevná a levá měří, o kolik ji levé kolo \"odtlačí\"). Naopak, na laserové geometrii mi několikrát nastavili přesně, ale nesprávné hodnoty (italský výrobce geometrie se s tím moc netrápil, aby popsal přesný postup pro jednotlivá auta). Takže, jak říká Jan Werich, \"Všechno je jinak\". Hlavní otázka je, jestli auto táhne do strany, pak je něco špatně. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 To,že někde nastavují PRESNE,ale NESPRAVNE hodnoty :o mi připomíná servis pežo (kdysi) tady v Ostravě--přijel jsem objednaný na geom. s 205 a přijímací technik se mě ptal,zda nevím,jaké jsou seřizovací hodnoty na 205ky..... Citovat
stres3dcz Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 projevuje se to tak ze musim mit furt zatoceno doprava kdyz volant pustim jedu do protismeru. I kdyz jak to tak ctu tak by to vsechno mohlo delat ze mam vuli na predni naprave:( Treba pri rozjezdu se ozve jakoby slabsi bouchnuti jako kdyby se tam neco hejblo z dorazu na doraz - cepy silenbloky fakt nvm mam to auto chvili stihnu sem si najezdit ani ne 1000km uz sem delal servis motoru za 10tisic takze to vypada ze stim budu muset jezdit zase chvili a pak zase servis a to predni naprava a geometrie. Jak tu nekdo psal tak by mi to mohlo delat i to cukani v aute je to takovy jako kdyby zacalo auto poposkakovat:myslim to bouchnuti se mi stalo parkrat ted sem se stim asi uz naucil jezdit ona je tam totiz spojka STARLINE a zabira uplne nahore takze rozjezdy nemam nic moc:blicismajlik [upravil dne 24/12/08 stres3dcz] Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Původně zaslal: stres3dcz projevuje se to tak ze musim mit furt zatoceno doprava kdyz volant pustim jedu do protismeru. I kdyz jak to tak ctu tak by to vsechno mohlo delat ze mam vuli na predni naprave:( Treba pri rozjezdu se ozve jakoby slabsi bouchnuti jako kdyby se tam neco hejblo z dorazu na doraz - cepy silenbloky fakt nvm mam to auto chvili stihnu sem si najezdit ani ne 1000km uz sem delal servis motoru za 10tisic takze to vypada ze stim budu muset jezdit zase chvili a pak zase servis a to predni naprava a geometrie. Jak tu nekdo psal tak by mi to mohlo delat i to cukani v aute je to takovy jako kdyby zacalo auto poposkakovat:myslim to bouchnuti se mi stalo parkrat ted sem se stim asi uz naucil jezdit ona je tam totiz spojka STARLINE a zabira uplne nahore takze rozjezdy nemam nic moc:blicismajlik [upravil dne 24/12/08 stres3dcz] zajeď si na STK--tam ti za malý peníz udělají kontrolu vůlí před. nápravy a budeš vědět,co s tím je... ale jestli ti to táhne pořád na stranu--řešil bych to hned Citovat
stres3dcz Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 sem si myslel ze bych stim aspon tu zimu odjezdil:myslim na stk pred 7000km lehka zavada 402 Kola-vůle v zavěšení Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Původně zaslal: stres3dcz sem si myslel ze bych stim aspon tu zimu odjezdil:myslim na stk pred 7000km lehka zavada 402 Kola-vůle v zavěšení odjezdit se dá,ale žere to určitě gumy,bůhví co za vůle tam přibyly,a držet furt volant,abych se nezabil...když si ty vůle budeš odstraňovat sám--není to taková pálka... Citovat
stres3dcz Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 no vzdyt rikam auto tahne pouze na jednu stranu - vlevo, gumy nemaj sjety okraje ani stredy jenom to proste zataci tak mam trosku zatoceno a je to v pohode volant se da udrzet jednim prstem:super Citovat
pastorek Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Původně zaslal: stres3dcz sem si myslel ze bych stim aspon tu zimu odjezdil:myslim na stk pred 7000km lehka zavada 402 Kola-vůle v zavěšení Práve v zime je to nebezpečné. Ak sa dostaneš na klzký povrch tak sa začne auto správať nepredvídateľne. To ťahanie do strany môžu robiť i pneumatiky. Skontroluj tlaky a ak budú dobré tak prehoď zadné s prednými. Citovat
stres3dcz Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 foukam 2,4 mam tam 165ky zkusim prehodit:) ale ne dneska diky za rady vsem a Šťastný a veselý vánoce a hlavně jízdy bez nehod. [upravil dne 24/12/08 stres3dcz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.