Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Priatelia!

Moja 307 HDI SW bola dlho v servise po hláške Antipollution fault.Závady odstránené,elmag.ventily odskúšané,hadičky prečistené,príp.vymenené,čidlá v poriadku,po kompletnej diagnostike všetko OK,ibaže... :myslim

Pri voľnobehu pridám plyn,všetko super reaguje,otáčky idú hore.Akonáhle sa pohnem do cca 2000 otáčok všetko šlape,vrátane turba.Po zošliapnutí pedálu plynu viac k podlahe žiadna reakcia,neťahá a neťahá.Ak skôr preraďujem,nie je problém ísť na 5. rýchl.stupni aj 120 km/hod.,iba sa musím držať otáčok do cca 2400/min.Spotreba nestúpla,iba pri predbiehaní je to strašne lenivé.Pedál na podlahe a odozva žiadna.:blicismajlik

Ešte raz zdôrazňujem,že žiadna poruchová hláška sa neobjavuje a všetko bolo na diagnostike premerané,ešte aj káblové zväzky.

Ak niekto v vás má podobnú skúsenosť a nebodaj sa mu podarilo zistiť príčinu,prosím dajte vedieť.

Ďakujem za každú konštruktívnu myšlienku.

Odesláno

No, takhle nějak se projevuje nouzový systém motoru. Auto nejde do otáček. Ale většinou u toho ještě svítí vykřičník na palubce. Tos měl v normálním servise nebo někde u podkůlňáků?

Odesláno

V normálnom,kde robia aj Peugeoty,makali na tom,moje súčiastky prehadzovali na inú 307-mičku,všetko šlapalo.

Nevedia prísť na príčinu,ani so nič neplatil po tom čo mi vykuchali a zložili čo len mohli.

Pri núdzovom systéme otáčky na voľnobehu nešli nad 2400,teraz idú do 4000,ale nie za jazdy pri zošliapnutí pedálu na podlahu.Keď pridávam za jazdy pomaličky,jemnúčko,tak do polovice dráhy pedálu,motor točí.Iba to predbiehanie...

Odesláno

Váha vzduchu je skoro nová,lebo som pri čistení na jar ulomil jeden pliešok,tak som musel investovať. :mad: Tá nová je odskúšaná na inej 307-mičke a funguje.

Milý Drakula475: kuchanie FAP sa vraj bežne používa.Prevrtanie,oklamanie riadiacej jednotky a takto sprovozněno.Neviem ako to v servisoch robia presne,ale robí sa to a niekde v Hledání som sa o tom dosť dočítal.To vlákno by mohol založiť niekto,kto s tým robí a má skúsenosti.

Pri kontrole oboch týchto vecí diagnostika nevykazuje závady.

Len je to lenivéééééé.....!!!:nevim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak priatelia,už ťahá !!!

Závada bola v v nejakom ventile ovládania turba.Bola poškodená membrána,ale iba trošku,takže po jej výmene turbo znovu pekne fičí.

Lenže...

Predtým turbo zaberalo asi pri 1800 otáčkach,teraz to musím dostať na 2500 otáčok,aby som cítil mierny tlak do sedačky pri zrýchľovaní.

Takže sa vás pýtam:

-je možné nastaviť niečo tak,aby znovu zaberalo pri 1800 otáčkach?

- turbo mám s pevnými lopatkami (bez variabilného nastavovania lopatiek).

-ak máte niekto takúto skúsenosť,prosím,dajte vedieť.

Dopredu ďakujem!

Odesláno

To tedy znamená, že otevřu fap a vykuchám takovou tu keramickou vložku a pak ho dám zase dohromady?

A dál dolívám aditivum do nádržky podle toho kdy se ozve, že už tam není?

Odesláno

Priatelia!

Nepomýlili ste si vlákno? Ja o voze a vy o koze!

Prosil som o skúsenosti s ťahom turba a nie s pitvaním FAP-u. :bacha

Takže sa,prosím,seriózne vráťme k téme.Ďakujem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...