BeesWax..hertz Odesláno 18. prosinec 2008 Odesláno 18. prosinec 2008 zdravím, chtěl jsem se zeptatzda nevíte čím to může být že mi z výfuku vychází bílý kouř,je možné že je to pára, ale proč mám na víčku od oleje bílý nebo spíš nažloutlý šlem..před týdnem sem nechal vyndat katalyzátor...olej ve vodě nemám a výkon motoru se nezměnil...je mi divné že by bylo prasklé těsnění pod hlavou protože je nedávno měněné..auto netočímdo otáček za studena a ni sem to neuvařil..předem díky Citovat
ozzy56 Odesláno 18. prosinec 2008 Odesláno 18. prosinec 2008 jestli se to děje při studeném motoru,není problém...při zahřátí se ten šlem rozpustí...je to normální jev kdyby to bylo i při teplém motoru--musí ubývat voda v expanzce,nebo jít do oleje...a tam přibývat na měrce [upravil dne 18/12/08 ozzy1956] [upravil dne 18/12/08 ozzy1956] Citovat
Hanzz Odesláno 18. prosinec 2008 Odesláno 18. prosinec 2008 To bývá vinou špatným těsněním hlavy válců ale ty jsi ho měnil.A ještě to dělá když olej proniká do spalovacích prostor.Je otázka zda to těsnění tam je správně.A taky může být vyběhaný motor.Přesně tohle jsem měl na bývalém autě,ale tam mi padal i výkon. Citovat
kapa Odesláno 19. prosinec 2008 Odesláno 19. prosinec 2008 Otázka je taky jak dlouhé trasy jezdíš ,pokud se motor stihne sotva ohřát -tak je to normální .Pokud je to i po delší trase (aspoň 15-20 km) tak už by to problém mohl být. Citovat
Hanzz Odesláno 19. prosinec 2008 Odesláno 19. prosinec 2008 Opravím mou odpověď.Ten bílý kouř značí pronikání vody do spalovacích prostor a ne olej.Může být i prasklá hlava.A uniká ti nějak nadměrně voda?A kdy byl měněn olej? Citovat
bombarderik Odesláno 19. prosinec 2008 Odesláno 19. prosinec 2008 No pravdepodobne to bude zle nasadene tesnenie pod hlavou alebo prasknuta hlava. Citovat
Ferry Odesláno 19. prosinec 2008 Odesláno 19. prosinec 2008 zalezi jake jizdy to auto absolvuje, jestli poskakovani po meste, s tim ze ujede 5km, tam auto chvili chladne, pak se zase poskoci dalsich 7km a tam zas auto stoji, tak motor se nema sanci poradne prohrat a od toho je tam ta bila emulze oleje s vodou. pokud ale toto dela i po prohrati motoru na provozni teplotu, ztraci se voda v chladici, pripadne jsou hadice k chladici tvrde, pak bude chyba v tom tesneni pod hlavou, ale videl bych sance tak v pomeru 80/20 ze je to ten prvni pripad ktery jsem psal Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. prosinec 2008 Odesláno 20. prosinec 2008 Toz ja s autem poskakuji 3 -4 - 5 km a vypinam, nekdy 1-2 km a vypinam , ale emulzi som zadnou nespozoroval, to tez mohu povedat o dymu s vyfuku... Tesneni mi taky menili, o 1.4 jie docela znamy problem, a taky mi po 3200 KM prdlo, s duvodu servismana. A taky byl ten servisman vychvalenej kade tade ze je vynikajici Tak sem ho musel holt dat spravit este raz A vse ok od te doby. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2008 Odesláno 20. prosinec 2008 Původně zaslal: Lubk0 Toz ja s autem poskakuji 3 -4 - 5 km a vypinam, nekdy 1-2 km a vypinam , ale emulzi som zadnou nespozoroval, to tez mohu povedat o dymu s vyfuku... Tesneni mi taky menili, o 1.4 jie docela znamy problem, a taky mi po 3200 KM prdlo, s duvodu servismana. A taky byl ten servisman vychvalenej kade tade ze je vynikajici Tak sem ho musel holt dat spravit este raz A vse ok od te doby. LubkO--nejsem hádavý typ,ale jestli poskakuješ s autem na tak krátké vzdálenosti--jak sám píšeš--skoro bych se vsadil,že na víčku ventil. víka máš tu emulzi (šlem) taky.Je to totiž zákonité-- čím více aditivované oleje--tím více různých šlemů a kalů se při chodu studeného motoru tvoří--se stoupající teplotou oleje se rozpouštějí. Jinak--na tom víčku jsou proto,že je to nejvyšší místo v motoru, kam se dostane motorový olej--tam se ty olejové páry srážejí Citovat
ondra123 Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 ještě možnost že není pořádně dotažená hlava, měl jsem s jedním takovým případem zkušenost, stačilo ji dotáhnout tak jak má být a vše bylo v pohodě. Citovat
jack 306 Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 no to mi taky de z vyfuku pára a voda se neztráci. pára začne foukat až se auto zahřeje na těch 80-90C a když tak stojím na volnoběh těch 5-6 min tak mem na dlažbě pomalu kaluž Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.