Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych dotaz na ty, kteří se už zabývali „hlučným“ ventilátorem na 106. Občas po přejetí nerovností začne ventilátor dost drnčet a chtěl bych to nějak podchytit, než to začne být horší. Pokoušel jsem se na něj dostat, ale skončil jsem u páčení kastlíku – nepřišel jsem na to, jak ho sundat, abych mohl celý ventilátor vymontovat:aut.

Ještě mě napadlo, zda by jen nestačilo do ventilátoru z vrchu nastříkat nějaký sprej pro mazání ele. součástí.:myslim

Další dotaz mám k motoru. Koukal jsem, že ta hadička (viz obr.) je poněkud zpuchřelá. Zajímalo by mě k čemu tam je a jak moc mám pospíchat s výměnou? Auto jezdí normálně v pohodě…;)

post-0-14109603675554_thumb.jpg

Odesláno

myslím,že shora ten ventilátor sprejem nenamažeš....

ta hadička je k odvětrání ventil. víka--sbírá spálené plyny a olejové páry do sání motoru,není to nic extra důležitého,ale vymenil bych ji...

[upravil dne 14/12/08 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

myslím,že shora ten ventilátor sprejem nenamažeš....

ta hadička je k odvětrání ventil. víka--sbírá spálené plyny do sání motoru,není to nic extra důležitého,ale vymenil bych ji

první :aut:D:papa

Odesláno

No asi jsem to nenapsal dost srozumitelně, ale já ten ventilátor měl povolenej, sundanou tu hranatou hadici, co rozvadí vzduch dál, ale ten hajzl velikej nešel vůbec vyndat, protože se vždycky šprajcnul o takovou příčku pod kastlíkem, resp. o kastlík celej (106kaři budou vědět) :aut

Když jsem koumal co stím, tak vycházelo buď vyrvat kaslík a vyhodit ho (doslova:aut) a nebo rozebrat půlku balubky:myslim:roll

Vzhledem k tomu, že z vrchu je na ten ventilátor krásně vidět - na ty uhlíky (nebo co to tam je:nevim), tak jsem právě myslel, že tam naperu nějakej ten sprej ... Ale než bych ho tím zlikvidoval, tak se radši ptám:D

Co se týká hadice, tak ok - mrknu se po ní a během zimy jí nějak vyměním ;)

[upravil dne 13.12.08 MJSytic]

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

mě ten kastlík drží na takových dvou bílých plast. čepech, ze spod by měly jít vytáhnou... je vytáhneš do strany...

[upravil dne 14.12.2008 Lentilka]

JJ, ty bílý čepy jsem viděl taky, ale nemoch se přijít na to, jak je demontovat. Všude je tam málo místa:bacha Takže říkáš vytáhnout do strany? OK, zkusím na to mrknout;) Aspoň vím, kterou cestou jít - už jsem se viděl, jak dávám dolů celou palubku :aut:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...