Dave_k Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: MirasCC Původně zaslal: Ferry mam je rok, najeto 34tis km s automatickym rozsvecenim a zcela bez problemu Hele, Ferry, jak to provozuješ při startech když už je tma? Normálně nastartuješ a pak teprve přepínáš světla do pozice pro normální svícení? (předpokládám že se zhasnutou palubkou potmě nejezdíš...) Proč se ptám - říká se, že výbojky se častým rozsvěcením ničí. A takhle, když má člověk denní svícení, tak se xenony rozsvítí při nastartování, ale pak přepínám do pozice pro klasický svícení, čímž xenony zase zhasnou a znovu se rozsvítí. Většinou sem to řešil tak, že sem krátce před nastartováním přepnul světla na parkovačky, nastartoval a pak až rozsvítil světla, ale je to vopruz. Podobně při dojezdu, prvně sem zhášel motor a pak až světla, když bych prvně \"zhasnul\" světla, tak vlastně pohasnou a zase se rozsvítí, což mi přijde taky zbytečný. Tak by mě zajímalo, jak to řešíte ostatní, kdo máte xenony a denní svícení Btw: Vždycky se najde nějakej blbec, kterej de proti proudu, takže já se dneska pro změnu stal H.I.D negativním [upravil dne 13/12/08 MirasCC] Taky to tak provozuju. Když je tma zapnu parkovačky, nastartuju a pak rozsvítím. Zháším přes páčku až po vypnutí motoru. Nijak mne to nevadí. A když se někdy stane, že zapomenu tak ty výbojky to holt už musejí zkousnout. Citovat
Tommy306 Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: Edison ...Takže výbojky vůůůůbec nešetříš. ... Buďto nechápu já tebe, nebo ty mě To mám výbojky jako šetřit tak, že nebudu svítit vůbec? Tím, že jsem si deaktivoval automatické rozsvěcení, jsem se vyhnul tomu, že bych rozsvěcel světla, když nechci nebo jima bliknul při rozsvícení palubky. Teď když to tak čtu, tak už asi vím, kde vzniklo nedorozumění - ty mluvíš o světlech na denní svícení a já o automatickým zapínání světel..nebo už fakt nevím:myslim Citovat
Edison Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: Tommy306 Původně zaslal: Edison ...Takže výbojky vůůůůbec nešetříš. ... Buďto nechápu já tebe, nebo ty mě To mám výbojky jako šetřit tak, že nebudu svítit vůbec? Tím, že jsem si deaktivoval automatické rozsvěcení, jsem se vyhnul tomu, že bych rozsvěcel světla, když nechci nebo jima bliknul při rozsvícení palubky. Teď když to tak čtu, tak už asi vím, kde vzniklo nedorozumění - ty mluvíš o světlech na denní svícení a já o automatickým zapínání světel..nebo už fakt nevím:myslim Spíš nechápu já Tebe. Já taky svítím jen když chci. Navíc tehdy, když musím a ani mi nic nebliká. I s automatikou. Já nemám světla pro denní svícení, používám normálně potkávačky. Citovat
Tommy306 Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 jasně..ale psals, že sis to sám překopal..tzn. že standardní automatika je pro xenony na pytel a pro mě bylo nejjednodušší řešení ji deaktivovat Citovat
Edison Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: Tommy306 jasně..ale psals, že sis to sám překopal..tzn. že standardní automatika je pro xenony na pytel a pro mě bylo nejjednodušší řešení ji deaktivovat Už si začínáme rozumět. :-)Ano, dělal jsem si to sám. Není to ani tak překopání, jako připojení takovýho modulu v ceně někiolika korun, kterej jsem vyrobil a odladil za půl dne v práci. Montář by byla na deset minut, jenže protáhnout drátek od altiku (detekce nastartování) je fakt pakárna. Možná by se to dalo najít i někde líp, ale tohle mi přišlo jako vyvážený jistota, znalost a úsilí. Ještě dodám, že jsem se ozhodl pro samo-domo právě proto, že mi aktivace v BSI, nebo výměna relé nevyhovovala. Ono to moje má ještě další funkci (od mlhovek), možnou změnou na případný používání světel pro denní svícení. [upravil dne 13.12.2008 Edison] Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Kluci, jak mám řešit u Coupe? Pořád se v tom tak nějak neorientuju... Nejradši bych je měl na tlumený i dálkový, tak prosím o radu, jak o udělat...:-) Díky... Citovat
genzer Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 HID jedine do tlumenych,do dalkovych osram nightbreaker. Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: gasaxx Kluci, jak mám řešit u Coupe? Pořád se v tom tak nějak neorientuju... Nejradši bych je měl na tlumený i dálkový, tak prosím o radu, jak o udělat...:-) Díky... Tak to nejlíp tímhle: http://hid.manufacturer.globalsources.com/si/6008825213922/pdtl/HID-conversion/1006945980/Projector-Lens-Light.htm . Já se na ně těším, snad po movym roce budou. ;-) Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: gasaxx Kluci, jak mám řešit u Coupe? Pořád se v tom tak nějak neorientuju... Nejradši bych je měl na tlumený i dálkový, tak prosím o radu, jak o udělat...:-) Díky... Tak to nejlíp tímhle: http://hid.manufacturer.globalsources.com/si/6008825213922/pdtl/HID-conversion/1006945980/Projector-Lens-Light.htm . Já se na ně těším, snad po movym roce budou. ;-) Ale ty mají svítivost jen 3000k, ne? TO mi přijde dost málo... Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: genzer HID jedine do tlumenych,do dalkovych osram nightbreaker. JJ, díky za radu... A je v nich nějaký rozdíl, nebo podle čeho to mám kupovat? Chci 10 000k, kámoš to má na Oktávě a vypadá to moc dobře a hlavně se s tím dobře jezdí... Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: gasaxx Původně zaslal: Edison Původně zaslal: gasaxx Kluci, jak mám řešit u Coupe? Pořád se v tom tak nějak neorientuju... Nejradši bych je měl na tlumený i dálkový, tak prosím o radu, jak o udělat...:-) Díky... Tak to nejlíp tímhle: http://hid.manufacturer.globalsources.com/si/6008825213922/pdtl/HID-conversion/1006945980/Projector-Lens-Light.htm . Já se na ně těším, snad po movym roce budou. ;-) Ale ty mají svítivost jen 3000k, ne? TO mi přijde dost málo... Maj tolik, kolik objednáš. Já se těším na 5000K. :-) A není to svítivost, ale teplota světla, nebo-li barva světla. Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: gasaxx Původně zaslal: genzer HID jedine do tlumenych,do dalkovych osram nightbreaker. JJ, díky za radu... A je v nich nějaký rozdíl, nebo podle čeho to mám kupovat? Chci 10 000k, kámoš to má na Oktávě a vypadá to moc dobře a hlavně se s tím dobře jezdí... CHceš to abys dobře viděl, nebo abys byl \"jakokámoš\"??? S 10kK se nemůže dobře jezdit. Na vlhku to má diametrálně odlišné loby světla, než klasický 4,3kK a do, byť jen nepatrně, zhoršeného počasí je to narosto nevhodné. Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: gasaxx Původně zaslal: Edison Původně zaslal: gasaxx Kluci, jak mám řešit u Coupe? Pořád se v tom tak nějak neorientuju... Nejradši bych je měl na tlumený i dálkový, tak prosím o radu, jak o udělat...:-) Díky... Tak to nejlíp tímhle: http://hid.manufacturer.globalsources.com/si/6008825213922/pdtl/HID-conversion/1006945980/Projector-Lens-Light.htm . Já se na ně těším, snad po movym roce budou. ;-) Ale ty mají svítivost jen 3000k, ne? TO mi přijde dost málo... Maj tolik, kolik objednáš. Já se těším na 5000K. :-) A není to svítivost, ale teplota světla, nebo-li barva světla. Jj, já vím... Špatně jsem to napsal... A na kolik vyjdou? Citovat
MirasCC Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Lumeny, kelviny, svítivost, teplota světla - koho to zajímá Hlavně že je to cool gasaxx: 10 000k? Blbost, to je dobrý tak na tuzing srazy, určitě ne na běžný ježdění. Radši si kup normálních nejvejš 6000k a k tomu fialový brejle, když tě přestane ta fialová bavit, aspoň můžeš brejle sundat a vidět chvilku normálně Edison: Nějak sem nepochopil, kam a jak se to montuje Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Ještě nevím, snad více bude vědět Fx. Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Tak nevím mno.. S těma 10kK jsem jezdil v noci i za deště a absolutně bez problémů... Navíc auto vytahuju jen o víkendech a vychutnávám si ho, takže to zas až tak na denní ježdění taky není...:-) A na kolik to vyjde do těch tlumených a za kolik jsou ty Nightbreakery do dálky? Díky... Citovat
gasaxx Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 A hlavně podle čeho je mám kupovat ty xenony do tlumených světel aby mi šly dát do Coupe a tak... Moc se v tom neorientuju... Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: gasaxx Tak nevím mno.. S těma 10kK jsem jezdil v noci i za deště a absolutně bez problémů... Navíc auto vytahuju jen o víkendech a vychutnávám si ho, takže to zas až tak na denní ježdění taky není...:-) A na kolik to vyjde do těch tlumených a za kolik jsou ty Nightbreakery do dálky? Díky... Blo by zajímavý, dát si do ednoho 4,3kK a do druhýho 10kK. To by se to pak porovnávalo a to by se nejspíš ukázal ten rozdíl za horšího počasí. Zkusím jednu 10kK sehnat a vyzkoušet to. ;-) Citovat
Edison Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: gasaxx A hlavně podle čeho je mám kupovat ty xenony do tlumených světel aby mi šly dát do Coupe a tak... Moc se v tom neorientuju... Podle toho, jaký tam máš aktuálně žárovky. Vyzkoušené sady i dodavatel je třeba tady: http://www.dolej-olej.cz/0/index-2.html . Jinak jak a podle čeho a spousty zkušeností jsou popsány v dalších vláknech tady na foru, jen použít hledání. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.