Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to kujon: Kdo tě tam vysadil, Pájo? Nebo to ty sám? :D Obě dvě fotečky jsou parádní... :)

Ostatní taky moc pěkný.... ;) Asi taky budu muset nějakou tu fotečku stvořit.... :myslim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Přátelé a kamarádi, dneska sem navštívil muzeum Škodovky v MB (tímto se omlouvám Kačce že sem se nestavil, ale jel jsem se starcema, takže by to snad ani nešlo). Muzeum průměr, nicmoc zajímacího krom pár wrc, vládní škodovky, mbxka a feratu.

O hodně lepší byl depozitář s několika (nebo spíše mnoho) Škodováckými prototypy. Pěkně sem si to prohlédnul a nakonec se mi podařilo ukecat i velmi milou slečnu, která to tam měla na starosti a posadil jsem se do Škody Tudor (aka 3dv. SuperB), které se dle info vyrobil pouze jeden jediný exemplář. Paráda :-)

6fe0c383246292.gif b8f5b983246294.gif fbb2aa83246296.gif 28098e83246302.gif

[upravil dne 4.6.10 kujon106]

Odesláno

vyrobili jeden kus jen z duvodu,ze VW to zamitlo,pac by prisli o kseft, skodovka by s tim mela uspech. osobne si myslim ze to auto nema absolutne chybu

Odesláno

to neni o srovnani s modelech od WV nebo skodovky. ta sama situace je ted z novyma fabiema RS, WV zamitlo silny motory, to muzou jen oni do Polo a podobny vozy a nam nechali nejsilnejsi 1.4 TSI... zni to divne,ale ver zeje to tak...

Odesláno

Vim ze existuje tohle konkurencni klani, jen me zajimalo jestli vis o nejake alternative k tomuhle Tudoru. Tzn. auto stejne tridy a pro stejnou cilovou skupinu lidi. Jinak me VW i MB nechavaj klidnym, at se treba pobijou. :D

Odesláno

V té době (rok 2002) by to byla levnější konkurence pro TT, jak jsem četl. Nicméně ofiko vyjádření bylo to, že by o Tudor nebyl zájem. Jeví se mi to jako píčovina, neb to auto je naprosto skvělý a naživo úchvatný. Pro mě je to asi nejhezčí škodovka ;)

Odesláno

Hezkej motůrek, co? :) Vyroben pouze 1ks! ;)

Nevim jaký máš rozlišení disp., já to na 1024*600 na jednom, resp. 1024*768 na druhém monitoru, mám v řadách po 4 obrázcích.

Nicméně jestli myslíš totok:

b6f0bf83325899.gif

.... tak to je:

Škoda 762, Československo 1978

Čtyřdvéřový čtyř až pětimístný sedan, motor vpředu a pohon zadních kol. Řadový čtyřválec s rozvodem OHC, objem 1498 cm³, vrtání 80 mm a zdvih 74,5 mm, komprese 9,0, karburátor Weber, výkon 63 kW (85 koní) při 5300 ot/min, točivý moment 125 Nm při 4000 ot/min. Automatická převodovka, maximální rycholost asi 150 km/h.

Na snímku je zřejmě jeden z prototypů řady Škoda 760, sedan typu 762. Vůz byl vybaven automatickou převodovkou.

Odesláno

Jo a jinak - ten forman, kterýžho kousek \"moterre\" světel je vidět na fotce s obyč fáčkem, taky není jen tak obyčejnej :-)

Škoda Forman 1.6, ČR 1993

Pětidveřový čtyř až pětimístný vůz kombi, motor vpředu a pohon předních kol. Řadový čtyřválec s rozvodem OHC, objem 1600 cm³, výkon 73 kW (99 koní). Pětistupňová převodovka, rozvor 2450 mm, vnější rozměry 4160x1620x1420 mm, hmotnost asi 950 kg, maximální rychlost 200 km/h.

Model Škoda Forman (typ 785) s prototypovým motorem Škoda 790.16. Motor byl celohliníkový čtyřválec s rozvodem OHC, připravovaný pro nástupce řady Favorit/Forman. Motor nebyl zaveden do sériové výroby, Felicia 1.6 dostala starší a těžší koncernový litinový čtyřválec VW 1.6/55 kW.

mb_56.jpg

mb_56a.jpg

mb_57a.jpg

• O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...