Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim

v dalekej buducnosti by sme si chceli kupit nejake auticko s cenovkou okolo 300k Sk

v tejto cene je dost malo novych aut a ak hej tak s motorom s vykonom aky ma moj vibrator v telefone..

ale rozmyslal som nad nejakou 307 rocnik 2005 a vyssie, sa v tejto cenovke mal v pohode zohnat len teraz aky motor?

benzin mame teraz (vhodny do mesta, kratke trasy atd), diezel som zavrhol kedze ten je skor na dlhsie trasy, a myslim ze caste startovanie a kratke trasy takemu motoru neprospeju. Len neviem ako je na tom Hdi? vadi mu jazda v meste? (90% jazdim mesto) co sa viac vyplati hdi alebo benzinak? (provoz, spotreba, atd..)

dakujem za nazory, pripadne mozete poradit na co si dat na 307 pozor.

[upravil dne 22.12.2008 PnR]

Odesláno
Původně zaslal: Demo

no za 300 tks se da sehnat nejaky slusny BMW, ne?

nechcem rozklepany kram ktory ma 10 rokov.. taky uz jeden mame :P

proste chceme nove auto tak mi napadlo ze mozno by bolo lepsie kupit \"skoro nove\" a ist tak na vyssiu triedu..

demo: neviem po com idu teraz auta ale neviem ci bmw je spravna volba pre nas.. ked sa tam nieco doserka tak len do servisu s tym pojdeme, a radsej dam v peugeote na hodinu 700 ako v bmw na hodinu 1200..

Odesláno

nech sa pytam jak sa pytam tak sa odpoved nedozviem..

ako je to s tou hdi? na co si davat pozor pri 307?

ano bmw je iny level, len nanho nemam, nechcem flameovat tak plz on topic

Odesláno
Původně zaslal: PnR

nech sa pytam jak sa pytam tak sa odpoved nedozviem..

ako je to s tou hdi? na co si davat pozor pri 307?

ano bmw je iny level, len nanho nemam, nechcem flameovat tak plz on topic

Známý má 307 break 1.6 HDI, 90% město a říkal, že je to naprosto bezproblémové, ročník mám pocit 06-07, spotřeba nádhera. Já osobně mám HDI v 306 a na ten motor zatím nemůžu říct nic špatnýho. Ale prý se ty první ročníky 307 moc nepovedly, ale ty poslední už byly vychytaný:super Uvidíme jak si povede 308, do té bych šel asi po 306, měl jsem možnost se svézt jak v hatchbacku na Seči, tak s kombíkem na Šebetově a to auto mne hodně nadchlo! Hlavně 1.6 HDI, netřeba točit, tahá odspoda, skoro nic nežere. Uvidíme co vydrží..

Odesláno

Já jsem sice více příznivce dieselu, mám rád sílu, ale benzín je méně náročný na údržbu a na krátké trasy vhodnější, to už je na zvážení každého. Kamarád už 10 let používá 205 v naftě jako otroda denně 4km do práce a 4 km z práce a nic..bezproblémů. Ačkoli tyhle atmosféry se jim mimořádně povedly:super

Odesláno

Ja nevim, do 307 by sem nejel... Hodne se tu o tom popsalo, i jako o nejkazovejsim modelu od peugeotu... Nechci tym nikoho urazit.

Pokial nehladas zrovna vela prostoru, tak o nejakou tu chvilu muzes koupit 207 se slusnym benzim motorem :)

Mozna by som na tvem miste kdyz chces ostat u francouzu rozmyslal napr nad C4 kou :) Ale nevim, jak sou na tom se servisem ...

Jeste co se tyka teho diesla... Kdyz budes jazdit 90 procent mesto, tak bych asi bral benzina. Uz len vzhledem k dnesni cene benzin vs nafta. Budes mat nizsie prvotne nakladzy , nizsiu udrzbu a servis...

Ale tohle tema BENZIN VS DIESEL je vecna, a vzdy budou o tom hadky.

[upravil dne 4/12/08 Lubk0]

Odesláno

dakujem za nazory ;)

jasne ze kukam aj po inaksich autach.. aj ked c4 sa mi velmi nepaci, ale po ochcavke som skulil..

niekde som cital ze 307 ma problemy s elektinou..

a zrovna 206-7 sa mi zda byt uz prilis mala, aj ked jazdim to mesto skoro stale, tak 306 ma uz dost ked ma odviezt 4 ludi a nakup niekam (nehovorim o motore, ale mieste, napravach, zacina plavat atd), preto som sa najskor po 307 zacal obzerat lebo sa zda byt o dost priestornejsia ako 306.

kamarat jazdi s 407 1.6hdi a proste sa mi nezda ze na taky maly objem by to mohlo mat taku silu.. jednoducho si myslim ze na ukor zivotnosti tam je ten vykon(jemu to moze byt jedno, oni po par rokoch auto vymenia, ale my si ho chceme nechat predpokladam ze dlhsie) takze budem sa asi pozerat po benzine, aspon mi opadne starost o turbo a o kvalitu (ci skor nekvalitu) nafty..

dakujem velmi pekne za nazory, kludne prispievajte dalej budem sa len tesit

Odesláno

Ja bych jen podotknul, ze 207 ma uz uplne jinou napravu :)

U 306 sa neni cemu cudovat, zadni naprava je podle mne uplne k h..., a pri vezeni vic lidi je to katastrofa...

Ale toz mne to nejak extra nevadi, nakolko tych vic lidi vozim iba vimecne :)

Ochcavku je pjekna, ale v kosicach ju nekde odstavis, a mas po nej :(

V tych cenach bych se uz asi obzrel po necem jinem jako 307, ale je to na tobe.

Napriklad taka KIA CEED 1.4 80 KW :) Kupis je okolo 300k, rocniky 2007, s par kilometrami, jeste v globalni zaruce (7 let). Jezdi sni obchodaci s WURTH v BA, maji tito benziny, povim ty ze to lita na 1.4 ku jak odtrhnute, oni tomu nakladaj, maji nektery uz pres 100 000 km zatim zadne zavady. A ze to nesetri tak to se musi uznat ...

Ale na tvim pripade bych asi jel na 100 procent do Ford Focus, 1.6 16V ...

Neco takovehohle

http://ford-focus.autobazar.eu/16-16v-id785994.html

Odesláno

no ide mi o to, ze za tie peniaze sa nad bude dat kupit 307 v top stave s nejakou tou vybavou,

o ceede som premyslal to ale je uz nad financny limit, ale tiez na sme.sk ho maju na dlhodobom teste a nejake vyznamnejsie minus od nich nedostal..

Odesláno

promin za ot , ale jestli na auto spechas tak 307 nad 05 by uz nema mit ty chyby jako prvni bosch pokusy

1,6 u si dat bacha asi jen na km a servis , jinak jsme jen slysel o tenkych stenach hlavy a roseni oleje ? tak mozna to .

2,0 uz se tady probrali snad vsude .

1,4 se moc nechodi na jizdu nad 130 .

pokud chces klid radeji dat penize za nove auto jako akontaci a zbytek na splatky a treba i ceed nebo 207 , C4 atd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...