Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 405 - ten Budvarův - tak novej chladič nestačí

Recommended Posts

Odesláno

Aktualizace červenec ´09: když je všechno spravený a auto jezdí, je to fajn a můžu se podělit i nějaký pěkný fotky :aut

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

29.jpg 30.jpg

Lidi, já už nemůžu... Musím si aspoň ulevit tady... Je možný, abych měl takovou smůlu nebo ta má 405tka nepřijela z Francie ale z pekla ?

Koupil sem jí v dubnu - už první seznámení (bohužel po zaplacení) bylo, že mě po pár dnech prostřelila kapotu vrtulka od alternátoru... To můžu být ještě rád, že jen ji. Nedávno když sem si vrtulku sehnal a chtěl sem ju tam dat, zjistilo se, že alternátor kterej tam mám tam být vůbec nemá, respektive de o to, že sloupky co ho mají napínat ho drží ve špatné výšce - vrtulka se zamotala do řemenu a buch ven... To sem přešel, valí to i bez vrtulky.

To že sem musel pak měnit kotouče i destičky budiš, to beru že je spotřební záležitost.

Ovšem, že mě neustále tekla voda od někud a olej to už mě štvalo o poznání víc... Neustále se měnili různý hadice apod. až mě nakonec v autě úspěšně odešlo těsnění pod hlavou... Pálka jak sviňa a dobrý, spraveno. Voda už kapala míň, ale po soustavným opravování se nakonec podařilo po výměně lecčeho a přetěsnění jinak stejně nefungujího čidla plnosti chladiče sem vodu vyřešil. Na pár měsíců...

Pak následovaly problémy se startováním - klasika 405 - budiš. Vyřešeno tlačítkem do interiéru ke spokojenosti...

Po nedávné koupi nových zimních kol se mě ten nevděčník odvděčil tím, že mě totálně odešla spojka... Včera ráno sem si ho přivezl spravenýho a co se nezačne dít odpoledne - začne mě ječet klínovej řemen u toho alternátoru... Nejdřív občas - dnešní stav, prakticky pořád po sjetí do nízkých otáček / neutrálu... V práci sme to s kolegou zkoušeli napnout, ale se stávajícíma sloupkama to snad ani nejde...

A aby toho nebylo málo - jediná věc která mě dlouhodobě naplňovala optimismem a to spravenej chladící okruh - kapalina se neztrácela a chladila dokonale - iluze sou ty tam - ráno sem zjistil, že je fridex pod žebra... Teď po pár km koukám, že zas ubylo...

To že zlobí zámky, potažmo central a přestalo fungovat vyhřívání zadního okna beru už s jistou dávkou apatie za bežný spestření života s mou pekelnou 405tkou...

Čekal sem průběžný investice, ale zdá se mě to moc náročný finančně i psychicky tohle to auto...

Nejspíš se většina lidí co kupuje první auto spálí kór na inzerát, ale mě přinde, že u mě je špatně uplně všecko...

Vzhledem k tomu, že auto mám nějakých 8 měsíců, dal sem za něj 30 000 s opravama se dostávám už na nějakých 60 000 hrubým odhadem, přesně radši nepočítaje což nám dělá asi 7500 měsíčně coby auto bez nafty...

Nepodporovat mě vydatně tatík sem v prdeli a s opravama bych se zasekl v půlce... A teď chlapci a děvčata - já se ptám... Má to cenu, nejsu tomu autu za debila a pro smích... Je vůbec možný tohle auto někdy opravit ? Nečekal sem, že budeme jezdit roky ale aspoň ty 2 do konce STK by to snad mohlo - sem si myslel...

Byly ´ste v podobné situaci ? Vzdali ´ste to a šli ste do jiný káry - já mám dojem, že už nemůžu z toho kolotoče ven... O prodeji nemá smysl uvažovat - to bych nikomu nemohl udělat tohle mu prodat a sám už v tom su natolik finančně zainteresovanej, že furt možná falešně sám sobě lžu, že jednou se to spravit musí... A bude klid...

Budvar, Brno 4.12.2008 - zoufalý to majitel PEUGEOT 405 1.9D 1991

Budvar, Brno 13.7.2009 - ani né tak zoufalý, jako spíš s realitou seznámený majitel PEUGEOT 405 1.9D 1991

[upravil dne 26/9/09 budvar]

[upravil dne 20/10/09 budvar]

Odesláno

Auto hezký, ale ty problémy. :bojim Zdá se mi to jako škoda peněz do toho investovat. Vodu bych jen doléval a jezdil. Pod držák altíku podložku, aby šel více napnout a jezdil. atd.

Prostě minimum peněz.:nevim

Odesláno

To je problém každýho starýho auta. Já jsem koupil 405ku od člověka, který to měl dva roky. Pravidelně servisoval a prostě se o auto staral. Neměl ani v plánu ho prodávat, ale naskytla se mu koupě 406, tak ji dával pryč. Koupil jsem ji já. Tenkrát stála 90 tis., byla 10 let stará (r.v. 1993, koupeno 2003). Postupem času jsem do ní narval cca dalších 90 tis. Největší problém byl v převodovce, ale i tak - spojka, chladič klimy, chladič normální, komplet brzdy, tlumiče a co já vím co ještě. Naštěstí se přihodilo, že jsem se dostal k trošce peněz a koupil 307 (ta je zatím v pohodě).

Ale taky jsem si mylslel, když jsem na 405ce něco vyměnil, že to je na dlouhou dobu poslední věc, a zas něco, pak zas něco. To je holt nevýhoda starých aut. Jenže kdyby člověk věděl dopředu, kolik do toho auta narve peněz, tak si raději koupí něco mladšího a raději platí splátky než opravy.

Odesláno

co cekat od stareho auta ze :)

ja si koupil 106ku rv 97 a po pul roce sem ji rpodal bo se porad srala. Ale nejdriv semd o ni nasypal 40 000 a dal ji do kupy. A pak jsem jis radosti poslal do sveta a dotahl si o 8let starsi auto :D Ato se ted zacina pro zemnu srat taky, ale porad to je vetsi drzak, nez 106ka :)

Odesláno
Původně zaslal: Dakula475

Auto hezký, ale ty problémy. :bojim Zdá se mi to jako škoda peněz do toho investovat. Vodu bych jen doléval a jezdil. Pod držák altíku podložku, aby šel více napnout a jezdil. atd.

Ale toto není řešení!!! O prodeji si myslím vzhledem k vynaložením financím ani mluvit. Když ti mizí voda (Fridex), tak máš pod autem louži? Chtělo by to na tu závadu přijít. Myslím si, že to většinou bývá ,,maličkost(blbost\". Znám z vlastní zkušenosti. Projdi všechny spoje = pokud máš možnost v tomto období někde v teple a to při vypnutém a nastartovaném motoru. A uvidíš, zda-li ti těsní všechny spoje. A koukal si se, zda nejde voda do oleje? Co se týká alternátoru, tak tam dát ten správný, jaký tam má být. Pokud to jde. Jinak máš tvoji 405 velmi pěknou:super a byla by auta škoda a to nejen skrze vynaložené finance, ale hlavně proto, že je v něm spousta nových dílů a 405 je jako nová. Však si i několikrát psal, jak se ti líbí a jak se ti v ní jezdí!!! Takže držím palce a chce to trpělivost při hledání závady. Věřím, že ti více poradí s problémy 405-kaři.

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

:xvul Fotky pěkný, fotil jsi v Kr. Poli u nádraží za garážema, že? Sem tam tě vidím projet:-)

Jojo... :)

/

No s tou vodou to možná nebude tak vážný - ale trnu hrůzou aby to nesouviselo s tou výměnou spojky, jenže pán co mě to spravoval je solidní a odtud vítr rozhodně nevane, bůhví co z toho nakonec vyleze... No muselo to ven... Nezbývá než opravovat pokud možno levně páč co se dá dělat no :bacha - jinak když jezdí a nesere se sem spokojenej :aut To zas né že né - nikdy žádnej smyk, žádný plavání - všecko dobrý... No zítra se na to mechanik podívá na ten alternátor/klíňak co se s tím dá dělat...

Klíňák je nepříjemnost ale z toho strach nemám... Spíš mě vyděsil ten chladič... Mě se hned vybaví jak mizela voda a nakonec to bylo těsnění... Ale to snad není možný aby se v tak krátké době opět vysralo :D

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: Dakula475

Ale toto není řešení!!! O prodeji si myslím vzhledem k vynaložením financím ani mluvit. Když ti mizí voda (Fridex), tak máš pod autem louži? Chtělo by to na tu závadu přijít. Myslím si, že to většinou bývá ,,maličkost(blbost\". Znám z vlastní zkušenosti. Projdi všechny spoje = pokud máš možnost v tomto období někde v teple a to při vypnutém a nastartovaném motoru. A uvidíš, zda-li ti těsní všechny spoje. A koukal si se, zda nejde voda do oleje? Co se týká alternátoru, tak tam dát ten správný, jaký tam má být. Pokud to jde. Jinak máš tvoji 405 velmi pěknou:super a byla by auta škoda a to nejen skrze vynaložené finance, ale hlavně proto, že je v něm spousta nových dílů a 405 je jako nová. Však si i několikrát psal, jak se ti líbí a jak se ti v ní jezdí!!! Takže držím palce a chce to trpělivost při hledání závady. Věřím, že ti více poradí s problémy 405-kaři.

Právě že neteče nic - já prakticky denně čumím do nádrží a všeho bych si všiml - pravda teď jak to 10 dní stálo a pak spojka oprava tak to sem se nedíval že :) Bůhví co to bude - nebo možná nebude... Třeba haluz :)

Odesláno

Vydrž. Kdybys měl nové auto, taky bys do toho sypal, ale pěkně několik desítek až set najednou.

Ten pištící řemen možná souvisí s výměnou spojky - jak hýbali motorem, tak možná řemen sundavali a pak ho moc natáhli, anebo kladky nejsou v rovině - jak píšeš že jsou potíže s polohou altíku.

Zámky jsou mrchy, taky jsem se s nima na 405-ce trápil. V podstatě jsem měl podobnou historii, koupil jsem do firmy před 3 roky za 60 a vrazil do toho dalších 60. Ujela u nás asi 60 t. a letos na jaře jsem ji prodal za 25. Jako útěchu si spočítej, že auto jezdí průměrně za 5,50 Kč na km. Tak možná jsi ještě v normě.

PS: kdybys koupil funglovku, např. 407, tak se na 5,50/km těěěžko dostaneš, mám to vyzkoušené.

[upravil dne 4.12.2008 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Vydrž. Kdybys měl nové auto, taky bys do toho sypal, ale pěkně několik desítek až set najednou.

Ten pištící řemen možná souvisí s výměnou spojky - jak hýbali motorem, tak možná řemen sundavali a pak ho moc natáhli, anebo kladky nejsou v rovině - jak píšeš že jsou potíže s polohou altíku.

Zámky jsou mrchy, taky jsem se s nima na 405-ce trápil. V podstatě jsem měl podobnou historii, koupil jsem do firmy před 3 roky za 60 a vrazil do toho dalších 60. Ujela u nás asi 60 t. a letos na jaře jsem ji prodal za 25. Jako útěchu si spočítej, že auto jezdí průměrně za 5,50 Kč na km. Tak možná jsi ještě v normě.

PS: kdybys koupil funglovku, např. 407, tak se na 5,50/km těěěžko dostaneš, mám to vyzkoušené.

To jo... Máš recht :super No hlavně mě to naučilo řídit těch 16 500 km za volantem - samo furt se člověk učí a zima mě taky zase vyškolí. Navíc sme spolu s Frantem už něco zažili na těch 16 500 km :mrk - to zas né že ne... Ale už by se mohl uklidnit - aspoň na čtvrt toku :D

Odesláno

Tak to Ti akorát vychází - kalkulace 16500 x 5,5 = 90750.

Ty jsi dal 30 (nákup), 30 (opravy) a asi 30 (nafta). V podstatě jsi šťastný člověk.

Když jsem koupil 607, tak ten prodávající smazal jen na kup/prodej asi 600 000 Kč a ujel 80 t. km, nepočítám jeho naftu, pneu, oleje atd. Takže on se vozil za 10 Kč/km.

PS: teď jsem se tady rozepsal o našich firemních autech, ale zase jsem to smazal. Řeknu krátce: 5,50 za km je skutečnost a málokdo se opravdu dostane pod tuto hranici. Jde to, ale je to menšina případů.

Odesláno

Já měl 106 a nacpal jsem do ní za dva roky cca 40 tis. Krom motoru asi všechno spotřební kolem. A prodal ji hodně pod cenou a už bych do dalšího takového auta nikdy nešel. Seru na to.

Odesláno

Starý auto....To samý moje ISo rv. 91 : něco opravíš a ono se po*ere kousek vedle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...