igor4 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 caute vsetci, neviete co by ma vysla vymena klinoveho remena v Peugeote? (2002, 1.6 benzin) dik Citovat
Fakir Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Jestli jde o 1.6 16V, tak mně vyšel před dvěma lety i s prací kolem 3000 Kč. Mění se řemen, vodící a napínací kladka. Citovat
igor4 Odesláno 2. prosinec 2008 Autor Odesláno 2. prosinec 2008 je naozaj potrebne menit aj kladky(nemal si nahodou na mysli rozvodovy remen)? Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: igor4 je naozaj potrebne menit aj kladky(nemal si nahodou na mysli rozvodovy remen)? nemusíš měnit i kladky drážkového řemene--když jim nic není Citovat
igor4 Odesláno 2. prosinec 2008 Autor Odesláno 2. prosinec 2008 zmakol by som to aj sam? alebo odporucas(te-ostatni) ist s tym do servisu? nemate niekto navod?ak to nie je nic zlozite postaci rada ...na co dat pozor a tak, dik Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 dá se to udělat doma,ale nevím jakou kladku napínací tam máš,zda samonapínací,nebo šroubem... musíš sundat pravé př. kolo,ten plast.podběh a uvidíš sám Citovat
Fakir Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Dá se to udělat v klidu doma, zrovna včera jsem to nandaval. Chce to sundat pravé kolo a podběh a auto trochu přizvednout, ať se k tomu líp leze. Ráčnu (tuším že s 13kou ořechem, musel bych se podívat) nasadíš na matici v ose napínací kladky a kladku odtáhneš směrem od řemene, až se aretační otvor v páce kladky bude překrývat s otvorem v přírubě. Do toho pak strčíš nějaký aretační kolík (osvědčily se mi malé imbusáky) a opatrně ráčnu povolíš. Při manipulování s napínací kladkou to chce dávat bacha, má šílenou sílu, tak ať ti to neukousne prsty. Jakmile máš kladku zajištěnou, sundáš starý řemen a nandáš nový (nejdřív na řemenice a pevnou vodící kladku a nakonec ho přetáhneš pod napínací kladkou). Opatrně zase odtáhneš napínací kladku, vytáhneš aretační kolík a kladku pomalu povolíš. Toť celá výměna řemene. Nicméně, osobně bych to měnil i s kladkama, přinejmenším s tou vodící. Moje sada kladek a klínového řemene je asi 35 000 km/2 roky stará a když jsem včera protočil rukou vodící kladku, tak sama sotva udělá dvě otáčky a pak se zastaví, takže to ložisko už taky není co bývalo. Zatím ale nechrastí a nemá vůle, takže je to ještě dobrý. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.