Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: igor4

je naozaj potrebne menit aj kladky(nemal si nahodou na mysli rozvodovy remen)?

nemusíš měnit i kladky drážkového řemene--když jim nic není

Odesláno

zmakol by som to aj sam? alebo odporucas(te-ostatni) ist s tym do servisu? nemate niekto navod?ak to nie je nic zlozite postaci rada ...na co dat pozor a tak, dik

Odesláno

dá se to udělat doma,ale nevím jakou kladku napínací tam máš,zda samonapínací,nebo šroubem...

musíš sundat pravé př. kolo,ten plast.podběh a uvidíš sám

Odesláno

Dá se to udělat v klidu doma, zrovna včera jsem to nandaval. Chce to sundat pravé kolo a podběh a auto trochu přizvednout, ať se k tomu líp leze. Ráčnu (tuším že s 13kou ořechem, musel bych se podívat) nasadíš na matici v ose napínací kladky a kladku odtáhneš směrem od řemene, až se aretační otvor v páce kladky bude překrývat s otvorem v přírubě. Do toho pak strčíš nějaký aretační kolík (osvědčily se mi malé imbusáky) a opatrně ráčnu povolíš. Při manipulování s napínací kladkou to chce dávat bacha, má šílenou sílu, tak ať ti to neukousne prsty. Jakmile máš kladku zajištěnou, sundáš starý řemen a nandáš nový (nejdřív na řemenice a pevnou vodící kladku a nakonec ho přetáhneš pod napínací kladkou). Opatrně zase odtáhneš napínací kladku, vytáhneš aretační kolík a kladku pomalu povolíš. Toť celá výměna řemene. Nicméně, osobně bych to měnil i s kladkama, přinejmenším s tou vodící. Moje sada kladek a klínového řemene je asi 35 000 km/2 roky stará a když jsem včera protočil rukou vodící kladku, tak sama sotva udělá dvě otáčky a pak se zastaví, takže to ložisko už taky není co bývalo. Zatím ale nechrastí a nemá vůle, takže je to ještě dobrý.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...