Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar Peugeoťáci. Potreboval by som poradiť. Práve som kúpil 405 GRD 1.8 Turbo 66kw r.v.1991. Veľa som tu čítal o chorobe zadných náprav, tak som si sfotil moju 405 a chcel by som poznať Váš názor na to, koľko ešte cca vydrží kým ju bude nutné vymeniť. Díky

1j7289mh36jwyc1hi_thumb.jpg

g5xxev9t71zbn1z8hrvq_thumb.jpg

tz3svhwqmjvujr1sp5uk_thumb.jpg

Odesláno

Podľa fotky sa to dá ťažko určiť ale stav tej nápravy zistíš tak že:

- keď pohúpeš kufrom nebudeš počuť žiadne škrípavé kovové zvuky

- dobrá za jazdy nepláva

- keď budú ložiská (nemyslím náboje kolies) odchádzať od hrdze tak občas pri prepérovaní budeš počuť zvuk ako by si výfukom búchal o cestu

Toľko asi jednoduchá diagnostika na ulici. Presnejšie ti to zistia v servise.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Podľa fotky sa to dá ťažko určiť ale stav tej nápravy zistíš tak že:

- keď pohúpeš kufrom nebudeš počuť žiadne škrípavé kovové zvuky

- dobrá za jazdy nepláva

- keď budú ložiská (nemyslím náboje kolies) odchádzať od hrdze tak občas pri prepérovaní budeš počuť zvuk ako by si výfukom búchal o cestu

Toľko asi jednoduchá diagnostika na ulici. Presnejšie ti to zistia v servise.

Teraz si ma potešil ;)

-Pri pohúpaní kufru nepočuť nič.

-Teraz, aj ke)d na letných gumách som mimo mesta skúšal rýchlosť tak do 120, a žiadne plávanie sa nekonalo (plávanie by som spoznal, poznám to zo služobného Jumpera :-).

-Zatiaľ som žiadne buchotanie nezaregistroval, tak to dúfam bude zatiaľ OK. Na jar ho chcem aj tak dať prestriekať a pred tým pomeniť rozvody a skontrolovať aj tú nápravu. Prednú menil predchádzajúci majiteľ pred 2-3 mesiacmi.

Ešte radu by som poprosil od Vás Pežoťákov, kde sa dajú kúpiť najlacnejšie kvalitné rozvody a aké preferujete do 405 1.8GRDT 66kw. Díky.

Odesláno

S tou nápravou by stálo za úvahu namontovať maznice. Skús hľadanie, bolo to tu niekoľkokrát popisované.

Uzčite i v NZ nájdeš predajne autosúčiastok. Väčšinou berú tovar od ELITu, takže sortiment temer rovnaký. Iste ti ponúknu viacej druhov, tak zvoľ strednú cenu. Skús sa popýtať po obchode ktorý funguje už viac rokov, tý majú skúsenosti a šmejdy nepredávajú.

Odesláno

S tou nápravou by stálo za úvahu namontovať maznice. Skús hľadanie, bolo to tu niekoľkokrát popisované.

Uzčite i v NZ nájdeš predajne autosúčiastok. Väčšinou berú tovar od ELITu, takže sortiment temer rovnaký. Iste ti ponúknu viacej druhov, tak zvoľ strednú cenu. Skús sa popýtať po obchode ktorý funguje už viac rokov, tý majú skúsenosti a šmejdy nepredávajú.

Díky za rady.

Inak k autu som dostal plno náhradných dielcov, medzi iným je tam aj komplet zadná náprava. Len mi prosím ťa skús priblížiť, čo sú to tie maznice a akú funkciu plnia....

Som dosť laik okolo áut, mám viac skúseností z motorkami :-)

Odesláno

Zjednodušene povedané je zadná náprava rúra do ktorej sú z oboch strán strčené ramená. Kývanie ramien zabezpečujú ihlové ložiská dnu v tej rúre. Postupom času podliehajú korózii z vlhkosti a soli ktorá prenikne cez poškodený tesniaci krúžok. Maznice sa montujú na tú rúru tak aby boli medzi ložiskami. Následne sa cez ne dajú primazať ložiská čo zvyšuje ich životnosť. Niektorí tu spomínali i jednu dierku do nápravy a cez ňu tam naliať trochu oleja. Princíp je rovnaký ale osobne si myslím že tie maznice sú lepšie.

Odesláno

Zjednodušene povedané je zadná náprava rúra do ktorej sú z oboch strán strčené ramená. Kývanie ramien zabezpečujú ihlové ložiská dnu v tej rúre. Postupom času podliehajú korózii z vlhkosti a soli ktorá prenikne cez poškodený tesniaci krúžok. Maznice sa montujú na tú rúru tak aby boli medzi ložiskami. Následne sa cez ne dajú primazať ložiská čo zvyšuje ich životnosť. Niektorí tu spomínali i jednu dierku do nápravy a cez ňu tam naliať trochu oleja. Princíp je rovnaký ale osobne si myslím že tie maznice sú lepšie.

Tak som dobre predpokladal. :-) Opýtam sa na to v servise. Uvidím akú cenu mi povedia :-).

Ozaj nevieš približne koľko asi vyjdú tie mazničky a nakoľko je to náročné nahodiť? Možno by sme to s kamarátom zvládli.

Díky za rady a pomoc

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nuž chlapi, tak dnes som sa kukol na tú zadnú nápravu, a bude musieť ísť dolu. Na tej čo mám nahodenú už sa neoplatí robiť maznice. Keď sa dám finančne trocha dokopy po kúpe tak ju vymením. Chalan od ktorého som auto kúpil mi k nemu dal aj komplet druhú nápravu a vravel že ju bude treba vymeniť .(kontroloval som aj tú a je v vo veľmi dobrom stave).

Vymieňal už niekto z vás sám zadnú nápravu? Zvládol by som to aj sám, alebo to mám nechať na servis?

Poprípade keby ste vedeli o nejakom návode na výmenu nápravy bol by som Vám vďačný. Mám soft Etech (či tak nejako sa volá), ale v ňom je len návod na demontáž motora, prevodovky, predných poloosý.

Díky

[upravil dne 7/12/08 Bhellion]

Odesláno

Jednoduché. Čo ako rozoberieš postupne opačným sposobom poskladáš. To mi neje problem. Viac robí problém nájsť vady z dvôvodu zlyhania elektrických častí. No ak si nerobil montážne veci sám si nepomôžes, budeš porebovať pomocníka. Dvíhať, podkladať a pridržiavať.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...