Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Studený start a jízda- vyřešeno...

Recommended Posts

Odesláno

Hmm, že by zborka rozborka? někde ti to netěsnilo a takhle si to přetěsnil, ještě mě napadlo že táta jednou na fiátku měl zavzdušněnej filtr a taky to nechtělo naskočit a chcípalo to

za jízdy, ale teď už je ta rada platná jako generálové po bitvě

gratuluju a ať to jezdí:super

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Hmm, že by zborka rozborka? někde ti to netěsnilo a takhle si to přetěsnil, ještě mě napadlo že táta jednou na fiátku měl zavzdušněnej filtr a taky to nechtělo naskočit a chcípalo to

za jízdy, ale teď už je ta rada platná jako generálové po bitvě

gratuluju a ať to jezdí:super

Je fakt, že jsem povolil a utáhl palivovou hadici vedoucí do filtru, ale zase na druhou stranu mám teď všechny vstřiky suchý, kdežto předtim byly dva od nafty...:myslim

Ráno se ukáže, nakolik tohle dvoudenní počínání pomohlo;)

Odesláno

Tak jsem ráno přišel k autu napnutej, jak to bude.

Hned jak zhasla kontrolka žhavení jsem začal startovat a motor naskočil na brnk bez plynu, prostě :super

Starty jsou sice super, ale trápí mě další jízda a volnoběh:(

Po malym laborování s volnoběhem mám na volnoběh cca 1100-1150 otáček. Tyhle otáčky jsem měl i dneska od studenýho motoru až do tý doby, než teplota na budíku dosáhla na hodnotu 70°C. Pak nevim, co se stalo, ale otáčky na volnoběh padly na nějakých 600-650 a na motoru bylo znát, že se mu nechce za plynem:roll Tady ve Kbelích na křižovatce jsem ho trochu protáhl a když jsem pak vyšlápl u OMV spojku (někdo k ní odbočoval), tak mi motor úplně regulérně zase chcípl:grr:grr

A teď mi řekněte- můžou bejt v nádrži ještě pozůstatky tý nafty smíchaný s řepkovym olejem (barel 25 litrů), ačkoliv jsem od tý doby natankoval přibližně 105 litrů nafty a do posledních 35 litrů jsem dal aditiva:o???

Jak budu mít chvíli času, tak se budu muset mrknout na to sítko v nádrži...

Odesláno

Jestli to máš podobně, jako já na 605, tak bys měl ty otáčky za studena mít regulované tím termomechanickým \"sytičem\", tedy bazmek někde u hlavy zašroubovaný do vody a bovdenem ovládanou páčku předvstřiku na čerpadle, který přidává otáčky po vystydnutí a za tepla je zase ubírá. Otáčky 600-650 jsou už dost nízké (já mám předepsaných cca 750) a pokud jsi vyšlápl spojku z nějakých vyšších otáček, tak motor mohl chcípnout už jen tím prudkým poklesem otáček - prostě spadly až na nulu. Při pomalém poklesu by se to možná udrželo.

BTW: jak jsi psal o tlacích ve vstřikách, byl jsi s nimi někde? Víš, jak jsme se bavili o jejich revizi.

[upravil dne 26/11/08 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Jestli to máš podobně, jako já na 605, tak bys měl ty otáčky za studena mít regulované tím termomechanickým \"sytičem\", tedy bazmek někde u hlavy zašroubovaný do vody a bovdenem ovládanou páčku předvstřiku na čerpadle, který přidává otáčky po vystydnutí a za tepla je zase ubírá. Otáčky 600-650 jsou už dost nízké (já mám předepsaných cca 750) a pokud jsi vyšlápl spojku z nějakých vyšších otáček, tak motor mohl chcípnout už jen tím prudkým poklesem otáček - prostě spadly až na nulu. Při pomalém poklesu by se to možná udrželo.

BTW: jak jsi psal o tlacích ve vstřikách, byl jsi s nimi někde? Víš, jak jsme se bavili o jejich revizi.

Mě ten \"sytič\" nefunguje a navíc lanko je natolik povolený, že nemá šanci s tou kolíbkou hnout;)

Předepsaných mám tuším 850 +/- 50 na volnoběh, ale troch jsem to přepískl s nastavením a zatim jsem byl línej to stáhnout.:)

To chcípnutí s prudkym poklesem otáček je dost možný, taky mě to napadlo:myslim

Vstřiky jsem měl na stolici u nás v práci, takže s tímhle není žádnej problém:D:D:D Je vymontuj a přivez, za deset minut neni co řešit;)

Odesláno

Jo a ještě- jelikož tady dneska lítám jako hadr na holi, tak jsem během dopoledne několikrát startoval. Všechny starty v pohodě bez plynu, žádný cukání, chcípání nebo ztráta tahu... Přitom teploty jsou pořád stejný jako ráno (+/- 1-2°C). Normálně už nevim, co si o tom mám myslet...:roll

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ta podložtička stojí i u Peugeotu 5,-Kč, jinde je ještě levnější :D

To se mi ani věřit nechce...

Původně zaslal: Dundee

Vstřiky jsem měl na stolici u nás v práci, takže s tímhle není žádnej problém:D:D:D Je vymontuj a přivez, za deset minut neni co řešit;)

To zjistíme tlak, ale je tam možnost opravit paprsek, ev. vyměnit špičky (to by zase obnášelo je prev. koupit) a upravit tlak? Máte podložky?

BTW: ty tvoje tlaky - nejsou vysoké? Vím, že u astmatika to je kolem 170, ale u turba? Nemá turbo mít nižší? Já jen, že u 605 mám tlaky mít 150 (+/- 5).

Jo a vymontovat?? To se hezky řekne, hůř dělá.. Musí se sundat ten rezonátor sání a pak se dostat ke vstřikům, ale počítám, že bez příslušného nářadí toho moc nesundám. :myslim

Odesláno

Kdo: věř nevěř, kupoval jsem tam tehdy celé balení 50ks :)

Otevírací tlak u 1,9TD Bosch je 175, u Lucas 130. U atmosféráků 130 u obou variant.

U 2,1TD ty předpisy nevím.

Na vstřiky je třeba mít dlouhý ořech 27, horší je to u aut se snímačem zdvihu jehly, tento vstřiuk povolit ořechem nejde, tam je třeva upravené očko.

P.S. nechcete někdo kompresiometr na měření kompresních tlaků těhle dieselů? ;)

Odesláno

Kdo: Vymontovat a vyzkoušet je můžeme u nás a pokud bude třeba štelovat, mám v záloze tři diesel servismeny;) Jinak podložky origo jsem kupoval ve Zdibech, velké za 30,-/ks, malé za 19,-/ks;)

oddie: Kolik bys za ten měřák chtěl? Jen teda nevim, jestli by se mi znova chtělo vyndavat vstřiky (nadělal jsem při tom víc škody než užitku:mad:)... Šlo by na něj udělat redukci, že by se dal místo žhavek?:myslim

Odesláno

Na vyndání vstřiků nic není.

To jsem poznal:D

Ale máš pravdu, když člověk ví, co a jak, tak je to brnačka. Nebýt u mě tý rozpadlý olejový trubky a následně zničený nálevky oleje, mohl jsem to mít během toho jednoho dne (cca 4 hodiny i s obědem:))...

Odesláno

Člověče, kontrola vstřiků a změření kompresních tlaků, když není třeba přestavovat samotné vstřiky, je záležitost na max. hodinu komplet i u těhle TD :)

Odesláno

Člověče, kontrola vstřiků a změření kompresních tlaků, když není třeba přestavovat samotné vstřiky, je záležitost na max. hodinu komplet i u těhle TD :)

Asi jsem dělal dost věcí navíc:myslim Bylo nutný např. demontovat palivový trubky ke vstřikům?

Já se původně snažil zachovat i přepadovky, ale zjistil jsem, že to prostě nejde... Jo a hlavně jsem to dělal poprvé, podruhé už by to asi bylo rychlejší, páč bych nemusel každou chvíli odbíhat pro nějaký nářadí apod.;)

Odesláno

Takže mám další nový poznatky:

Ráno probíhá všechno stejně jako na začátku- motor dlouho točí, ale chytne i bez plynu na všechny čtyři. Volnoběh je až do teploty 70°C \"normální\" (tzn. již zmiňovaných cca 1100), po dosažení 70°C se motoru moc nechce táhnout, pozdě reaguje na plyn, při vyšlápnutí spojky má tendence chcípnout (nebo chcípne), když udrží volnoběh, tak kolem 650.

Pokud motor chcípne a chvilku ho nechám vypnutej (cca 5 minut), tak po nastartování je volnoběh zase \"normální\" a auto jede v pohodě, žádná ztráta tahu, dobrý reakce na plyn...

Dělá to jen při prvnim startu po ránu, každej jinej start během dne sice trvá malinko dýl, než \"na brnk\", ale auto jede tak, jak má...

Doufám, že se zítra ve službě dostanu k vyndání a vyčištění sítka v nádrži, páč věřim tomu, že bude určitě plný sajrajtu (minimálně 92 tkm nebylo venku, jestli vůbec někdy bylo)...

Nebo máte někdo nějakej jinej tip, čím by mohlo být způsobený tohle divný chování?

Odesláno

Ráno probíhá všechno stejně jako na začátku- motor dlouho točí, ale chytne i bez plynu na všechny čtyři. Volnoběh je až do teploty 70°C \"normální\" (tzn. již zmiňovaných cca 1100), po dosažení 70°C se motoru moc nechce táhnout, pozdě reaguje na plyn, při vyšlápnutí spojky má tendence chcípnout (nebo chcípne), když udrží volnoběh, tak kolem 650.

Opravdu máš ten \"sytič\" nefunkční, resp. nepohybuje se ta přestavná páčka na čerpadle?

Pokud motor chcípne a chvilku ho nechám vypnutej (cca 5 minut), tak po nastartování je volnoběh zase \"normální\" a auto jede v pohodě, žádná ztráta tahu, dobrý reakce na plyn...

CO je \"normální? 1100 ot? Jede to normálně i při opětovném dosažení provozní teploty??

Dělá to jen při prvnim startu po ránu, každej jinej start během dne sice trvá malinko dýl, než \"na brnk\", ale auto jede tak, jak má...

A ty volnoběžné otáčky se už nesnižují?

Doufám, že se zítra ve službě dostanu k vyndání a vyčištění sítka v nádrži

Hele, neměl bys raději strážit náš klidný spánek?? Abych nemusel spát obutej a s kufrem u postele :aut

Původně zaslal: Dundee páč věřim tomu, že bude určitě plný sajrajtu (minimálně 92 tkm nebylo venku, jestli vůbec někdy bylo)...

To asi bude, ale nějak si nemyslím, že by za tohle mohlo sítko. Jak by se přes noc ucpalo, dusilo jen na začítku jízdy, pak už ne a ráno znova. Dusilo by neustále, navíc bez ohledu na teplotu motoru.

Nebo máte někdo nějakej jinej tip, čím by mohlo být způsobený tohle divný chování?

:roll:myslim:aut

Odesláno

Že by nastal čas vyzkoušet jiné čerpadlo? Jde vyměnit i bez zásahu do rozvodů ;)

Nejdřív zkusim to sítko v nádrži, pak se uvidí:myslim

Odesláno

Kdo: Sytičem si jsem úplně jistej, nehýbe se.

Pokud ten motor chcípne za jízdy a chvíli ho nechám, tak má ty \"normální\" (mnou blbě nastavený na 1100) otáčky... Při těch dalších startech drží 1100.

Strážit nestrážit, já jen hlídám letadla, aby se nám tady netoulaly po letišti:D

Uvidim, až to sítko vyndám;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...