k.malik Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Jen dotaz. Obcas pri prepinani teploty topeni(nemam klima) se mi stane, ze ac prepnu prepinac do jakekoliv polohy, tak nabehne jen chlazeni a netopi to. Musim nekolikrat protocit prepinac a vse je opet OK. Diky Citovat
Petr605 Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Řešení se jmenuje Kontaktol. Ty přepínače jsou dělané tak, že nějaký jezdec jezdí po pocínovaném plošném spoji. Chce to rozdělat, předpružit toho jezdce a prostříknout tu dráhu. Citovat
Gotrek Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Hmm, mě to zase naopak jakoby pořád topí... Topení je vypnuté a když zapnu ventilátory, tak z výdechů jde místo studeného vzduchu vlažný. Mám sice auto s klimou, ale tu předchozí majitel odpojil po bouračce. Zkusím uvedený postup, třeba funguje i obráceně. Citovat
k.malik Odesláno 23. duben 2004 Autor Odesláno 23. duben 2004 Nevis jak se sundava panel s prepinacema? Citovat
Gotrek Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Blbě... Můžu Ti sem maximálně přepsat postup z příručky. Nevím ale jestli je to u 605 stejné jako u 405. Citovat
k.malik Odesláno 23. duben 2004 Autor Odesláno 23. duben 2004 Blbě... Můžu Ti sem maximálně přepsat postup z příručky. Nevím ale jestli je to u 605 stejné jako u 405. Hm, tak to ja take nevim. Citovat
Gotrek Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Tak tady t o máš (je to výtah z demontáže celé palubky 405 od r.v.93): 1. Odpojte mínus pól baterie. 2. Odstraňte střední konzoli. - pokud je použitá odstraňte přední loketní opěru - vypačte ozdobná víka šroubu střední konzoly a odstraňte šrouby - stáhněte ze střední konzoly manžetu řadící páky pak vytáhněte hlavu řadičky a manžetu (manuální převodovka) - odstraňte šrouby a postranní stěny zepředu konzoly až odkryjete vzduchové kanály - odstraňte šrouby a vzduchové potrubí z každé strany konzoly - v předu konzoly odpojte spojení drátů - zatáhněte ruční brzdu a odstraňte konzolu nad pákou ručky. 3. Odšroubujte dva šrouby na dně krytu popelníku. 4. Odstraňte radiopřehrávač. 5. Z vrchního krytu rádiopřehrávače odstraňte dva šrouby, pak odstraňte kryt ze středového panelu (SP). 6. Vypačte zaslepení z vrchního rohu SP nad mřížkou větrání a odstraňte odkryté šrouby. 7. Odstraňte 4 šrouby umístěné pod panelem ovládání topení. 2 jsou přístupné zepředu krytu a 2 zespod. 8. Pozorně vypačte spínače pod větrací mřížkou, pod nimi je poslední šroub držící kryt, ten odstraňte. 9. Vytáhněte kryt dopředu a odpojte el. instalaci od hodin, poté kryt odstraňte. A voilá mělo by to být dole... Citovat
Petr605 Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Tak teď 605 a z praxe: Napravo pod volantem je taková krytka asi 8cm dlouhá, ktrerá je přichycená zespoda křížovým šroubem. Tu krytku odděláš a pod ní je šroub. To je pvní šroub, kterým je přidělanej ten středovej panel. Dále vyndej popelník a za ním je další (možná dva, ale to už si přesně nepamatuju). Pak oddělej rádio a když koukneš do té díry tak vpravo nahoře je další, tentokrát už poslední šroub. Po oddělání všech těchto šroubů jde vysunout celý středový panel. Pak už drží jenom na drátech. Ten panel s kroutítkama na topení není součástí středového panelu!!!! Čili po povytažení všeho okolo zůstanou kroutítka na svém místě. Celá ta krabička je nacvaknutá zleva a zprava zobáčkem. Stačí na jedné straně zatlačit na zobáček a celé to vyskočí. Zezadu je několik konektorů, které nejdou zaměnit, tak se neboj je odojit. Jsou tři. Ještě jsem si vzpomněl, že než odsuneš ten středový panel, tak odělej hmatník toho táhélka, co přepíná vnitřní cirkulaci a vnější. Vedle je ta diodka. Od ní taky vedou dva drátky ke konektůrku, tak snad jenom bacha abys je nepřerval. Zbytek uvidíš. Hlavně se nesnaž hledat pod těmi knoflíky nějaké sroubky. Žádné tam nejsou. Já jsem to nevěděl a jeden ten knoflík jsem si trochu poničil. Zbytečně. Tak to zhruba vše. Je to asi dva měsíce, co jsem to měl rozhozené, tak jsem na něco asi zapomněl, ale hlavní jsou ty šrouby a ty jsem snad vyjmenoval všechny. Hodně zdaru při demontáži. Teď si uvědomuju: já mám poloklimu, tak ty konektory možná sedět nebudou, ale rozdělání panelu jo. Mrkni ke mně na web, Dýdžej něco takovýho dělal a taky to popsal. A je to tam i s fotkama. Citovat
k.malik Odesláno 23. duben 2004 Autor Odesláno 23. duben 2004 Dekuji, to clovek zira, jak ten nas narod je chytrej a sikovnej. Citovat
Dydzej Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Gotrek: ten tvuj popis demontaze celkem padne i na 605. Jeste ze jsem nejdrive zkusil Kontaktol, odendavat vsechno od rucky az k panelu bych nechtel delat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.