DaimondBoy Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Zdravim vas pani. Asi tu takychto temat bol viac a pozeram na tomoto fore uz dva dni ale nic mi zatial nepomoholo. Mam Peugeota 405 a zapiekol som motor na nom vytiekla mi voda s chladica porste motor ide ale strasne cierny dym ide s neho. Myslim si ze je to motor 1,8 SRDT ale nie som si isty. Lebo motor je uz meneny raz a podla vinka v service box take auto nepozna. ani v ziadnom inom vyhladavaci podla vin. Chcel by som sa spytat akym motorom by som mohol tento moj nahradit cital som ze 1,8GRDT by mal byt to iste. Avsak v mojich koncinach motory SRDT a GRDT su len velmi tazko zohnatlene a ze strasne ceny. tak by som tam dal aj iny motor ale neviem aky by pasoval. Pleas help ... Pan boh zaplat Vas prispevek v rubrice \"Peugeot 405\" porusuje pravidla a proto byl upraven! V pripade opakovaneho poruseni pravidel bude zablokovan vas uzivatelsky ucet. Pravidla k nahlednuti: http://www.peugeot-club.com/forum/faq.php?page=forumrules Jirkap - admin [upravil dne 20.11.2008 Jirkap] Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 GRDT a SRDT není motor, ale stupeň výbavy. Motor je buď 1,8TD typu A8A nebo AJZ, což je co do mechanické záměnnosti úplně jedno, drobná odlišnost je jen v emisích, a nebo 1,9TD typu D8A nebo DHY - opět mechanicky mezi sebou zcela záměnné, a s tou 1,8TD taky, jen na 1,9TD je u 405 jiná spojka (ta pitomá tažná). Takže co do mechanické záměnnosti si tam motor můžeš dát vcelku jaký chceš - jak 1,8TD, tak 1,9TD, a je i celkem jedno z čeho - ze 405, z BX, z 306, ZX, Xsary... Citovat
DaimondBoy Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 Diky... ste hovoril ze 1,9 TD ma inu spojku takze v tom pripade treba vymenit aj prevodovku ?alebo tak moze ostat s 1,8? je aj neake pozanacie znamenie ?! lebo tomu kodu motora neako moc neverim je tam len tak dany neviem ci dokonca nie je iba nalepeny a nie som prvy majitel cize predomnou tam mohol hocikto hocico robit. spojku tam mam strasne kratku a dost tvrdu.. Moze to byt aj pozanavacie znamenie co steh hovoril ze 1,9 motor ?! diky Citovat
P607Olda Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Na 405 som mal tiez kod motora iba prinitovany, takze to by nebol problem. Ake oznacenie mas na stitku motora? Citovat
DaimondBoy Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 No kuknem to v aute.. zatra napisem presne aky typ je tam .. a este som sa chcel spytat aky je rozdiel medzy 1,9td a 1,9tdi ci mi tam tie motory budu pasovat.. diky moc pani Citovat
Dundee Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: DaimondBoy No kuknem to v aute.. zatra napisem presne aky typ je tam .. a este som sa chcel spytat aky je rozdiel medzy 1,9td a 1,9tdi ci mi tam tie motory budu pasovat.. diky moc pani Do 405 se dávaly jenom D a TD motory. U žádnýho Peugeota nenajdeš motor TDi, jenom D, TD nebo HDi;) Jinak o typech motorů (označení) a jejich záměnnosti mezi sebou ti psal už oddie;) Na fotce je motor 1.9TD. Od 1.8TD se na první pohled liší tělesem palivového fitru (na fotce ten černý box vedle nálevky oleje)- 1.8TD jej má bokem motoru u baterie. Citovat
DaimondBoy Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 Dakuejm pani moc ste mi pomohli. A toto nevedeli ani najlepsi mechanici akych poznam.. tak to potmo asi nebudu boh vie ake kapacity a ta prevodovka mi bude pasovat aj s 1,8 na 1,9? lebo kolego tam pisal ze iba spojka sa musi vymenit tak neviem ci mam kupit aj prevodovku lebo tej mojej niz zatim nechyba.. teda iba good motor Citovat
Dundee Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Takže co do mechanické záměnnosti si tam motor můžeš dát vcelku jaký chceš - jak 1,8TD, tak 1,9TD, a je i celkem jedno z čeho - ze 405, z BX, z 306, ZX, Xsary... Tahle oddieho odpověď ti stačí? Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Převodovku měnit nemusíš, stačí, když dát na ten motor tu správnou spojku. Citovat
DaimondBoy Odesláno 27. listopad 2008 Autor Odesláno 27. listopad 2008 Zdravim vas pani tak zasa ja.. No kupil som dalsie auto na nahradne dieli. bolo plne pojaznde akurat z neho bola vybrana dopravna pumpa ktora je na motore. a v tom mojom nie je na motore ale bude asi alektronicky riadena. Da sa to napojit iba klsicky hadickou do motora ? mylsite ze to pojde v pohode? este som sa chcel spytat ci nema niekto skusenosti s prehriatim motora co tam odchadza ci hlava alebo tesnenie. ? viem ze to je taka lajicka otazka... ale ci nema niekto skusenost co skor odide.. lebo fakt sa mi uz nechce moc investovat do toho auta ! diky Citovat
oddie Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Na motorech XUD není žádné dopravní čerpadlo. Citovat
DaimondBoy Odesláno 8. prosinec 2008 Autor Odesláno 8. prosinec 2008 No si si isty ?! lebo v tom mojom zevraj neaka dporavna pumpa je.. ale jjeden je stara 405 asi tych prvych modelev a ruhy je uz novsie. Este otazocka Budem mi paovat hlava motora s 1,9d na 1,9TD? asi nie vsak ? Citovat
Dundee Odesláno 8. prosinec 2008 Odesláno 8. prosinec 2008 Původně zaslal: DaimondBoy No si si isty ?! lebo v tom mojom zevraj neaka dporavna pumpa je.. ale jjeden je stara 405 asi tych prvych modelev a ruhy je uz novsie. Este otazocka Budem mi paovat hlava motora s 1,9d na 1,9TD? asi nie vsak ? Hlavy podle serviceboxu záměnné nejsou (mají jiná obj. čísla) a jediný čerpadlo, který na XUD motorech najdeš, je mechanické, viz. foto Citovat
DaimondBoy Odesláno 9. prosinec 2008 Autor Odesláno 9. prosinec 2008 No mne povedal ze je neake cerpadlo ktore je napojdene na kladku motora (viz foto)a ze koli tomu mi nebudu pasovat cele motory s jedneho na druhy ?! je tam neake cerpadlo ? neviem ale pvoedat aky je to rok toho 1,9d kde mam dobry motor bude to neaky velmo stary by som pvoedal ze jeden s prvych nie je mozne zeby tam bolo neake servocerpadlo ? [upravil dne 9/12/08 DaimondBoy] Citovat
Dundee Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 V těch místech je vakuová pumpa (vývěva) na brzdy. U starého modelu (1.8 TD) je poháněná řemenem, u nového (1.9 TD) je přímo na vačce... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.