msoli Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Uz neaky ten cas dolievam do nafty aditivum VIF.Chcem sa spitat ci je VIF aj na zimu a ked ano zhruba kedy sa ma zamenit z letnej na zimnu.Zalezi to neak od teploty? Citovat
MatrixChose Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Samo, že je i zimní VIF. Teplotu bych nijak neřešil, pokazit se tím nedá nic, např. já už tam zimní leju. Citovat
Tomáš Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Zdravim VIF aditivum je dle testu nejlepsi aditiv na trhu(mazivost, cetanove cislo atd). Vyrabi se LETNI a ZIMNI. Zimni pouzivam pokud teploty klesnou k nule. Citovat
msoli Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 Tak ked je nad nulov tak v poho letny? Citovat
Tomáš Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Teplotu uplne presne nesleduju ale ZIMNI davam uz ted;) Pokud mas letni tak ho klidne dej. [upravil dne 11/11/08 Tomáš] Citovat
msoli Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 Zajtra idem do mesta tak kupim zimny a prejdem nan. Ked v tom neni az taky velky rozdiel tak v poho Citovat
f3Rd@ Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Ja bych zimni zacal davat spolu s prezutim na zimni, cili bych mel uz tyden pouzivat, ale jeste ho musim koupit, bo jsem ho loni vsechno sezral... Citovat
davidus Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 já tam leju zimní celoročně, akorát teď dodržuju dávkování.. Citovat
Xantik Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Zimní VIF dávám zhruba od poloviny října pro jistotu, kdyby náhodou na pumpě nestihli podle předpisu nalít přechodovou naftu a na horách na chalupě už byyl mrazíky aby mi to nevysráželo parafín z nafty, je to pak pěknej sopel v tom. Jinak doporučuju v létě dávat letní, né že by ten zimní nějak škodil to v žádném případě, ael musíme si uvědomit jednu věc a to tu, že v obou dvouch je stejné množství aditiva a to 650ml a v tom zimním je navíc detergenční složka, která snižuje bod tuhnutí, čili tam musí být něčeho míň než v tom letním. Schválně si to porovnejte. Čili letní VIF má v něčem jenom přece o kousíček lepší vlastnosti, že by mazivost???? Citovat
Welis Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 ty vado s naftou sou jen probelmy ... zlatej benzin.. Citovat
pavloucha Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Původně zaslal: Welis ty vado s naftou sou jen probelmy ... zlatej benzin.. no no;) Citovat
Welis Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Původně zaslal: pavloucha Původně zaslal: Welis ty vado s naftou sou jen probelmy ... zlatej benzin.. no no;) Citovat
Xantik Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 S naftou nejsou problémy, vždycky jsou problémy jen s lidma. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.