Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kres: dik za info...10 L je pomerne dost, ale ak by aspon ten vykon bol na nerozoznanie, tak potom parada! A bombu mas predpokladam namiesto rezervy? Ako casto asi tankujes v porovnani s najazdenymi km?

Odesláno

Motor určený na pohon LPG je vyroben z jiných materiálů než benzinový.Když se podíváte na obj.čísla třeba hlavy válců,ventilů a dílů s tím spojených tak jsou úplně jiná než na motor pro LPG.Mám osobní zkušenost s holanďanem LPGi : přímé vstřikování plynu v tekutém stavu.A z důvodu nekvalitního proban-butanu u nás, odcházel jeden vstřik za druhým.Nakonec umřelo i podavací čerpadlo v nádrži.Po výměně všech vstřiků a čerpadla - dovoz Holadsko jsem auto raději prodal a koupil jsem HDI.Náklady na 1km mám stejné jako dříve u LPG.A navíc můžu parkovat kde chci.Nevozím si zadek a rodinu na plynové nádrži.Nemusím každý rok kontrolovat těsnost.Ty problémy za to nestojí....

Odesláno

Já jsem s předchozím autem (Felicie 1,3Mpi) nalítal na plyn během 4 let 160tis a žádné problémy naopak naprostá spokojenost.

Jezdil jsem jen na běžné prohlídky jednou za rok, kde se měnil (případně jen čistil) lpg filtr a dvakrát se měnili preventivně svíčky.

Dokonce jsem celou tu dobu se nemusel měnit ani membrány v reduktoru díky tomu, že auto jezdilo pravidelně a delší trasy.

Pravda nebylo to sekvenční ale jen jednobodové vstřikování. Sekvenční bude až teď na Peugeotu.

Nicméně z mojí zkušenosti a podle vyjádření servisu každé benzínové auto může v pohodě jezdit na lpg.

Hodí s to hlavně když se z autem ročně najezdí více kilometrů. (např. 30tis. a víc) pak je finanční úspora opravdu významná.

Z mého pohledu je jediná nevýhoda pouze nutnost obětovat místo na nádrž a protože je menší, tak častěji tankovat.

Síť čerpaček je ale naprosto dostatečná.

Se zanášením vstřiků při nekvalitním palivu bývají přece i problémy u dieseleů ne?

To čerpadlo ti odešlo plynové nebo benzínové? Protože na možnost poruchy benzínového čerpadla mě upozorňovali

s tím, že je jen potřeba nejezdit s vyschlou nádrží. Stačí udržovat minimálně 1/4 a víc a tato závada se vyloučí.

Odesláno
Původně zaslal: bahrajn

Já jsem s předchozím autem (Felicie 1,3Mpi) nalítal na plyn během 4 let 160tis a žádné problémy naopak naprostá spokojenost.

Jezdil jsem jen na běžné prohlídky jednou za rok, kde se měnil (případně jen čistil) lpg filtr a dvakrát se měnili preventivně svíčky.

Dokonce jsem celou tu dobu se nemusel měnit ani membrány v reduktoru díky tomu, že auto jezdilo pravidelně a delší trasy.

Pravda nebylo to sekvenční ale jen jednobodové vstřikování. Sekvenční bude až teď na Peugeotu.

Nicméně z mojí zkušenosti a podle vyjádření servisu každé benzínové auto může v pohodě jezdit na lpg.

Hodí s to hlavně když se z autem ročně najezdí více kilometrů. (např. 30tis. a víc) pak je finanční úspora opravdu významná.

Z mého pohledu je jediná nevýhoda pouze nutnost obětovat místo na nádrž a protože je menší, tak častěji tankovat.

Síť čerpaček je ale naprosto dostatečná.

Se zanášením vstřiků při nekvalitním palivu bývají přece i problémy u dieseleů ne?

To čerpadlo ti odešlo plynové nebo benzínové? Protože na možnost poruchy benzínového čerpadla mě upozorňovali

s tím, že je jen potřeba nejezdit s vyschlou nádrží. Stačí udržovat minimálně 1/4 a víc a tato závada se vyloučí.

Čerpadlo se pokazilo to v plynové nádrži!!Nelze moc srovnávat klasický osvědčený pohon plynu ve felicii a dnešní lpg zařízení.A co se týče vstřiků u dieselu, to dokážu ovlivnit sám,jenže při tankování plynu ne.Já jsem nepsal že benzinové auto nemůže jezdit na plyn.Psal jsem že motor vyroben na BA95/LPG (originál) je jiný než ten na benzín....

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak by mě fakt zajímalo jak je to s tím přeměřením hladiny benzínu. Rada otevřít nádrž a pohnout se záklopkou na mém 307SW nefunguje. Napak z ničeho nic jsem po cca 150km cestě stavěl na 5 minut a pak pokračoval dál a nádrž se při startu motoru přeměřila. Ručička už byla pod 1/2 ale vrátila se na 3/4 dle skutečnosti.

Nevysledovali jste někdo při jaké příležitosti se to dějě?

Týden před tím jsem měl v nádrži jen max 1/4 a ručička při LPG klesla až na nulu a byla tam několik dní ježdění a srovnala se až po natankování.

• O 1 rok později...
Odesláno

LPG mám v autě asi 4 roky a zcela bez problémů mám najeto asi 40 000 km.

1. stav paliva v nádrži: u peugeot a citroen je stav paliva v nádrži vyhodnocován PP dle ujetých km. Poté co PP vyhodnotí, že už v nádrži není benzín provede opětovné měření stavu v nádrži a ručička ukazatele se vrátí do aktuální polohy. Toto jde při stavu paliva v nádrži nad 1/2 jejího objemu pořád dokola. Pokud ovšem v nádrži je stav paliva menší než 1/2 objemu toto přehodnocení stavu paliva se provede pouze 2x a poté ručička zůstává na nule. Při dalším tankování benzínu se ručička vrátí na aktuální polohu a vše jde znovu dle výše popsaného. Jde přikoupit měřič stavu v nádrži - stojí asi 1000,- Kč, ale funguje tak jak je výše posáno při objemu paliva v nádrži nad 1/2 - tedy vždy na nulu a pak znovu na aktuální stav.

2. LPG z Holandska : nebrat, protože u nás je špatná kvalita plynu a z toho plyne neschopnost seřídit systém, vysoká spotřeba, výměna pístků vstřikovače, PP blázní z hlášení lambda sondy - chudá nebo bohatá směs.

3. je potřeba mít v nádrži přiměřeně benzínu, aby palivové čerpadlo bylo zcela zanořené - kazí se.

4. systém mám myslím STAG 3000 -spokojenost, bez problémů, nádrž je místo rezervy, kterou mám pevně přišroubovanou v kufru, když je potřeba tak ji prostě vyndám a potom dám zpět.

Odesláno

Mám 406 r.v.1997 LPG holanské AG digi najeto 250000 tisíc km já s tím najezdil 140 000 žádná závada na plynu tak jen výměna nádrže cena 6 500,- kč Gera Hradec králové.Teď jsem koupil P 307 SW opět holanďan jen stystem AG SIGi naprostá spokojennost :)

[upravil dne 6/3/11 12:45 PATaMAT]

[upravil dne 6/3/11 12:48 PATaMAT]

Odesláno
nechcu delat nikomu reklamu,nebal bych se toho,mam to na plyn zhruba 3.mesice,ujeto 4000km,zarizeni elpigaz(ma samostatnou ridici jednotku),jizdni vykon velice srovnatelny s benzinem 1.6,spotreba cca 8.2l lpg (litr za 14.8!!),starty samozrejme vzdy na benzin-pote automaticky prepne na plyn,nadrz misto rezervy 50l,rezervu nevozim mam sprej na defekty+kompresor,takze v poho

mozes dat prosim foto ako to vyzera?

uchytenie a tak dalej..

Dakujem

Odesláno

Kolko stoja vstrekovace ?? hadam, nie tak isto ako na HDI.. to by ma nastvalo :(

Premyslam nad moznostou 1.6 16V benzin.. a hodit to na plyn..

no len ak su tam nejake vstrekovace.. co by ma potom ked sa pokazia vyslo rovnako ako na HDI .. tak sa na to mozem asi ....

Poradte. nieco rozumne.. kto dlho jazdi na plyn.. tak nejaky hint ako to funguje.. ako jazdi..kolko je spotreba, aka nadrz , na klko km ta nadrz vydrzi.. a kopec dalsieho..

dakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...