Přejít na obsah

Black

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hradčovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Black's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Black

    dvouzonová klima 307 SW 2005

    Chci Vás požádat o radu jak vymontovat kastlík před spolujezdcem. I když jsem vyšrouboval všechny šroubky a kastlík je uvolněný, přesto nejde voně vytáhnout a mám strach, aby se mi tam něco neulomilo. Nejde mi totiž ovládání rozvodu vzduchu (na okna, nohy a osoby) zřejmě jsou kolečka v háji. Prosím o radu Vás zkušenější, kdo by mi poradil jak na demontáž, a který motorek ovládá nastavení rozvodu vzduchu.
  2. Black

    Klimatizace duální - topení

    Chci Vás požádat o radu jak vymontovat kastlík před spolujezdcem. I když jsem vyšrouboval všechny šroubky a kastlík je uvolněný, přesto nejde voně vytáhnout a mám strach, aby se mi tam něco neulomilo. Nejde mi totiž ovládání rozvodu vzduchu (na okna, nohy a osoby) zřejmě jsou kolečka v háji. Prosím o radu Vás zkušenější, kdo by mi poradil nějakou vychytávku na demontáž, a který motorek podle fotek z předchozích příloh ovládá nastavení rozvodu vzduchu.
  3. Black

    LPG-spotreba

    Systém FLASHLUBE v podstatě přimazává ventily. Jedná se o kapalinu, která je totožná s aditivy, které nahrazují tlumicí (antidetonační) funkci olova, používaného dříve jako přísada benzínu. Rozdíl je pouze v několikanásobně vyšší ceně. Zasvěcený a nestranný montážník LPG (pokud z Vás nechce při montáži vytáhnout víc peněz) Vám řekne, že FLASLUBE je zcela zbytečný, vzhledem k našemu podnebí, zeměpisném pásmu atd. (např. v Austrálii, Africe vzhledem kvysokým teplotám se ventily běžně přimazávají). Vyjímkou jsou vozy nebo spíše jejich motory, u kterých jsou ventily velmi tenké a široké jako např. Honda Accord. Zde je FLASHLUBE nutností. Na druhou stranu musím říct, že montáž FLASHLUBE určitě ventilům neuškodí.
  4. Black

    LPG-spotreba

    Já mám systém STAG 3000. Od počátku bez problémů a mám na LPG najeto asi 50 000 km. Ve 40 000 km jsem měnil vstřikovače LPG. Samozřejmě filtry. Autem jezdím do práce denně asi 20 km tam a 20 km zpět, mám také hodně pojížděk po městě. Celkem se držím na spotřebě asi 8 - 8,5 l LPG. Jsem naprosto spokojený. Všechny auta jsem měl s přestavbou naLPG a další auto bude taky na LPG. Pro obyč. člověka, který s autem chce jezdit a levně je to nejlepší volba.
  5. Black

    peugeot 307 a LPG?

    LPG mám v autě asi 4 roky a zcela bez problémů mám najeto asi 40 000 km. 1. stav paliva v nádrži: u peugeot a citroen je stav paliva v nádrži vyhodnocován PP dle ujetých km. Poté co PP vyhodnotí, že už v nádrži není benzín provede opětovné měření stavu v nádrži a ručička ukazatele se vrátí do aktuální polohy. Toto jde při stavu paliva v nádrži nad 1/2 jejího objemu pořád dokola. Pokud ovšem v nádrži je stav paliva menší než 1/2 objemu toto přehodnocení stavu paliva se provede pouze 2x a poté ručička zůstává na nule. Při dalším tankování benzínu se ručička vrátí na aktuální polohu a vše jde znovu dle výše popsaného. Jde přikoupit měřič stavu v nádrži - stojí asi 1000,- Kč, ale funguje tak jak je výše posáno při objemu paliva v nádrži nad 1/2 - tedy vždy na nulu a pak znovu na aktuální stav. 2. LPG z Holandska : nebrat, protože u nás je špatná kvalita plynu a z toho plyne neschopnost seřídit systém, vysoká spotřeba, výměna pístků vstřikovače, PP blázní z hlášení lambda sondy - chudá nebo bohatá směs. 3. je potřeba mít v nádrži přiměřeně benzínu, aby palivové čerpadlo bylo zcela zanořené - kazí se. 4. systém mám myslím STAG 3000 -spokojenost, bez problémů, nádrž je místo rezervy, kterou mám pevně přišroubovanou v kufru, když je potřeba tak ji prostě vyndám a potom dám zpět.
  6. Black

    LPG vyrobci

    Já mám namontováno sekvenční vstřikování Tartarini asi od června. Cena byla 29 500,- Kč. Zatím spokojenost. Spotřeba na benzín byla asi 7,3 l/100 km a na plyn 8,3 l/100 km. Montovali mi to v Autoplyncentrum Želechovice.
  7. Black

    Jake zimni prezuvky na 307?

    Já mám Nokian WR 195/65 R15 i s plechovými disky mě vyšly na 11 080,- Kč. Uvidíme jak budou zabírat.
  8. Zdravím Vás. Potřeboval bych poradit. Mám P 307 SW, LPG AG SGI. Vždy startuje na benzín a po zahřátí motoru na 45°C dojde automaticky k přepnutí na plyn. Vše bez problémů. Problém nastává při startování teplého motoru ( např. po nákupu v hypermarketu), kdy ho musím velmi dlouho startovat, aby naskočil. Teplý motor startuje stále na benzín a okamžitě přepíná na LPG. Pokud jedu pouze na benzín tak veškeré starty jsou na první otočení. Svíčky originál BOSCH jsem zkusil vyměnit za NGK a výsledek stále stejný. Poraďte.
  9. Black

    Svíčky 106 1,6

    for noradek: na mém P 307 SW mám LPG taktéž AG. Potřebuji poradit ohledně svíček jaké máš zkušenosti, které by byly nejlepší, protože ty současné při startu za studena jsou v pohodě, ale jak se auto zahřeje po jízdě na LPG a motor následně vypnu tak při dalším nastartování ne ihned, ale třeba po 5 - 10 minutách motor nejde nastartovat - musím motor startovat moc dlouho než naskočí asi 5 sek. Za studena je to ihned. Připadá mi to, že je to kvůli LPG.
  10. To kmil: Značka je AG - Autogas. Myslím, že seřízením to není, protože když za jízdy přepínám palivo tak to ani nepoznám na co jedu ( žádné škubnutí či zpomalení ). Bohatost směsi je určována řídicí jednotkou, která optimálně určuje bohatost směsi ( žádné usazeniny na svíčkách ). Celou jízdu na benzín jsem po montáži LPG ještě nedělal, ale zkoušel jsem před koncem jízdy asi 2 km přepnout na benzín. Výsledek stejný. Nejhorší je, že to asi dělá nepravidelně. Např. na dovolené v Krkonoších jsem celou cestu jel na LPG a první tři dny dovolené, kdy auto stálo u hotelu jsem startoval na první cvrnknutí. Po asi 3 dnech už jsem musel startérem točit dlouho. Někdy 3sekundy, jindy 5. Teď se mi blíží výměna oleje tak zkusím nechat vyměnit svíčky a uvidíme co to udělá.
  11. Zjistil jsem, že mám podobný problém. Mám P 307 SW 1,6 NFU r.v. 2005. Celkový stav najetých km 29 000, z toho asi 1000 km na LPG - přestavba na LPG asi 1 měsíc. Vozidlo vlastním od dubna 2007 a starty bez problémů na první cvrnknutí. Po přestavbě na LPG začali problémy se startováním. Starty jsou vždy automaticky na benzín a po dosažení teploty 45°C dojde automaticky k přepnutí na LPG. Start za studena - motor startuje asi 1sekundu. Po ujetí asi 300 m z garáže před dům jedu ještě na benzín - motor není zahřátý. Následný start motoru je ještě v pořádku. Po delší trase když vozidlo odstavím asi na 1/2 hodiny a poté chci nastartovat, tak startér točí a nic. Po asi 5 sekundách nastartuju, ale to se celý motor třese až se bojím. Při testu na LPG řídicí jednotka nevykazuje žádný problém. Nejhorší na tom je, že tato závada není pravidelná. Např. při dovolené v Krkonoších auto 3 dny tuto závadu neprokazovalo. Jestli můžete poraďte.
  12. Čauky. Jsem asi 14 dnů - teď nevím jestli šťastným nebo nešťastným majitelem 307 SW, r.v. 2005, najeto 28 000 km, dovoz Francie. Bohužel jsem dnes zjistil, že mám problém s dvouzónovou klimatizací, kdy u řidiče pracuje spolehlivě a u spolujezdce bohužel topí. Když vypnu klimu situace je stejná, u řidiče jde vzduch dle nastavení a u spolujezdce pořád topí. Jinak přestavba LPG zatím v pohodě.
  13. Black

    Klima

    Ahoj potřebuji poradit. Mám 307 SW - digiklima ( dvouzónová ). U řidiče klima pracuje správně, ale u spolujezdce mi naopak topí. I když seřídím klimu u spolujezdce na LOW tak topí, ale míň. I při vypnuté klimě z průduchů u spolujezdce stále vychází teplý vzduch. Myslím, že by to mohl být např. konektor elektromotorku, který ovládá zavírání a otevírání klapek. Bohužel nemám ani schéma el.instalace a ani nevím, kde by se tento motorek nebo konektor mohl nacházet.
×
×
  • Vytvořit...