Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: oddie S tou koncovkou je blbý, že není v el. katalogu jn, taky to tam nemůžu najít Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Teď koukám na Kelly, a ty lanovody na obrázcích tam maj BEZ té výměnné koncovky... Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Jn, taky už jsem na to koukal, co to má jako být. Pokud tedy budu kupovat komplet nový lanovod, tak s jakého přesně modelu s jakou motorizací? Zítra zavolám do kelly, jestli tam něco takového mají. Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Kupoval bych to krátké, jestli chceš Starline, tak LA CL.752. Ale nezaručuju, že to bude ono, píšu, co bych koupil já... Koukni nejdřív na pedály, jak je na tom ta koncovka, jestli je zaháklá za pedál, a nebo jestli je ulomená. Pak teprv něco kupuj... Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Jo, zítra ráno tam naběhnu a kouknu co tomu je. Dneska už jsem nemohl nic dělat, za půl hoďky od tohoto problému jsem měl být v práci a neměl jsem sebou ani baterku abych si posvítil na pedál. Měl jsem sebou jen lopatu a vodováhu Jinak zřejmě podobný problém jsem našel tady Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Jo, to je ono, je tam číslo jak orig, tak i Sasic-u pro koupi v Benexu... Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Výborně, snad bude problém jen v tom plastu. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Ještě info pro ostatní http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=1282172&STP.x=0&kTypCode=SA1282172&tab=3 Citovat
Dave405 Odesláno 9. listopad 2008 Autor Odesláno 9. listopad 2008 Problém odhalen, ale nevyřešen. Praskla spona viz obrázek, ten plastový bazmek to zřejmě přežil bez újmy. Chci se proto zeptat, dá se tahle spona objednat jako samostatný díl, nebo to nechat zavařit? pokud vařit, tak z jaké strany (vnější, vnitřní), aby svar nepřekážel? Koukal jsem na pedál, ale vůbec nevím, tak se to tam napasuje. Pls help.. Citovat
oddie Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Ty jo, to jsem ještě neviděl. Vyřízl bych to z plechu, ten tvar není za tak kritický. Jinak bych to možné měl v garáži, ale tam se hned tak nedostanu... Citovat
Neon Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: Dave405 nikdo neporadí? Tuhle sponu jsem kupoval v Peugeotu (prodávaj to sólo)... písni Pe.Trovi ... ten plastovej bazmek maj i v Benexu. A tahle sponka Ti drží kužel spojkovýho lanka v tom plastíku, a směrem k pedálu a těma zarážkama nahoru ... EDIT: tady máš objednací numero: 2138 05 -> vim, že se to muselo objednat, páč to neměli na skladě. A na domovýrobu bych se vyprdnul. Chtělo by to sakra tvrdej kus železa. A když už to bude venku, tak bych pro sichr vyměnil i ten plastík (sice to je o nervy, ale stejně to budeš mít odháklý) ... [upravil dne 9/11/2008 Neon] Citovat
pastorek Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Pred pol rokom som kupoval ten plast i toto perko priamo v Peugeote, oboje mali skladom ako bežnú vec ( podľa slov predajcu) a celkom ma to vyšlo niečo do dvesto korún. Citovat
Dave405 Odesláno 9. listopad 2008 Autor Odesláno 9. listopad 2008 Díky moc všem za řešení problému. Zítra obvolám okolní Peugeot a AutoFrance servisy a dám vědět, jak jsem dopadl. Citovat
Dave405 Odesláno 10. listopad 2008 Autor Odesláno 10. listopad 2008 Tak přátelé, plastový bazmek jsem si koupil do foroty za 60Kč a kupodivu to měli všude skladem. Sponky jsem si koupil dvě, kus za 48Kč a měli je jen v Peugeot servisech. Nyní k samotné výměně. od Neon: A tahle sponka Ti drží kužel spojkovýho lanka v tom plastíku, a směrem k pedálu a těma zarážkama nahoru ... Pokoušl jsem se sponku zasunout viz návod, ale bez demontáže alespoň brzdového pedálu se mi to zdá nemožné, pokud to má být opravdu směrem k pedálu, neboli od motoru. Pokud to má být z druhé strany, čili od pedálu k motoru, jde to jednoduše zdá se mi to i logičtější v souvislosti s tím, že tahle součástka údajně celkem běžně a často odchází a tudíž i výměna by měla být \"jednoduchá\". Takže jak to tedy je? Sponu je třeba zasunout směrem k pedálu od motoru, nebo od pedálu do motoru? První variantu si prakticky nedovedu představit Co jsem na to koukal, tak by to mělo být v podstatě jedno, jen s tím rozdílem, že pokud se spona v plastu vychodí, tak jednodušeji vypadne, pokud bude zasunuta od pedálu k motoru. Citovat
Dave405 Odesláno 10. listopad 2008 Autor Odesláno 10. listopad 2008 Našel jsem něco v service boxu, ale tady je ta spona nakreslena zase úplně jinak. Jak jste to tam dali vy? Citovat
oddie Odesláno 10. listopad 2008 Odesláno 10. listopad 2008 Jde to tam zasunout bez problémů a bez demontáže pedálů, tak to tam dej, jak to logicky vychází. Horší je výměna samotného toho plastového hajzlíku, ale když už tam je, tak zasunutí lanka a zacvaknutí této spony je záležitost na pár minut. Citovat
Dave405 Odesláno 10. listopad 2008 Autor Odesláno 10. listopad 2008 Tak už to mám. Sponku jsem v ruce trochu stlačil, aby v bazmeku držela nafest a zasunuje se tam opravdu od pedálů směrem k motoru a zarážkama nahoru. Jinak to tam ani jednoduše nejde. Tímto děkuji všem, kteří mi radili a pomáhali s banální opravou výměny spony a koupením dílů (všechno je jednou poprvé) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.