Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 306 kombi motor 1,6 osmi ventil rok 1999. Původně jsem měl diesel a ten jezdil super okolo 5,5 l. S tím benzínem se asi musím naučit jezdit zatím to bere kolem osmi litrů. Jaká se dá zajet ři rozumné jízdě spotřeba ?

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Jestli chceš jezdit za 5--kup si lano a půlku cesty tahat...:papa

Myslím,že 8 na 1.6 není tak špatná spotřeba

[upravil dne 31/10/08 ozzy1956]

TO LANO NENÍ ŠPATNEJ NÁPAD !!! BUDEŠ MĚ TAHAT ?

Odesláno

Přesně to změřený nemám,ale takovej muj průměr je město neměsto ,podle jízdy +-8l,na delší cesty i 6l:o:roll:D

jezdim jak potřebuje situace

[upravil dne 31.10.2008 vendi.stejskal]

Odesláno

Já se svým pažoutem jezdím za 7,8litru. A to je takový 10ti až 20ti kilometrový cukání po ne zrovna moc rovným terénu (máme tu samý kopce :( )

Jo, jinak je to 1.4 benzín, Rok 95, sedan :)

[upravil dne 31.10.2008 dolly1010]

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Já se svým pažoutem jezdím za 7,8litru. A to je takový 10ti až 20ti kilometrový cukání po ne zrovna moc rovným terénu (máme tu samý kopce :( )

Jj,máš to ve slušnym stavu,i ten motor je pěknej,akorát se mi nelíbí ten červenej kryt u těch 14tek,jinak :super:potlesk

Odesláno

No opustit diesel je vždycky šok-aby jezdil za 5.5 to je dost málo-já mám bez turba 1.9 a spíš to bere 6.5 a benzín 1.4 bral 8-9 litrů.Kdo jezdí s benzínem za 6.8,tak za prvé musí jet často mimo městský provoz a delší trasy trochu-nebo se vůbec nesveze a jede jak starý děda.Lidi si hrozně ubírají,slyším tohle často,snad ani palubním počítačům starých ojetin se nemůže podle mě úplně věřit-radši to moc nepočítejte-nemá to v praxi smysl,protože stejnak pojedete tam kam potřebujete a jak potřebujete.U té 1.6 počítat se spotřebou s kombinací městského provozu v pohodě 8-9 litrů-je to zas nejlepší benzín ve 306 a jede suprově i když si myslím,že 1.9TD je na spotřebu lepší a moc nebere stejně jak 1.9D.

[upravil dne 31/10/08 Jindras]

Odesláno
Původně zaslal: Jindras

No opustit diesel je vždycky šok-aby jezdil za 5.5 to je dost málo-já mám bez turba 1.9 a spíš to bere 6.5 a benzín 1.4 bral 8-9 litrů.Kdo jezdí s benzínem za 6.8,tak za prvé musí jet často mimo městský provoz a delší trasy trochu-nebo se vůbec nesveze a jede jak starý děda.Lidi si hrozně ubírají,slyším tohle často,snad ani palubním počítačům starých ojetin se nemůže podle mě úplně věřit-radši to moc nepočítejte-nemá to v praxi smysl,protože stejnak pojedete tam kam potřebujete a jak potřebujete.U té 1.6 počítat se spotřebou s kombinací městského provozu v pohodě 8-9 litrů-je to zas nejlepší benzín ve 306 a jede suprově i když si myslím,že 1.9TD je na spotřebu lepší a moc nebere stejně jak 1.9D.

[upravil dne 31/10/08 Jindras]

TO JSOU MOJE SLOVA !!!! Ten diesel co jsem měl byla obyčejná 1,9 bez turba a nemůžu si stěžovat .Na svoje léta (peugeot 309 r.v. 1988 ) jel a startoval naprosto skvěle. Měl jsem ho 9 roků a na motoru kromě rozvodů a výměny žhavičů se nedělalo vůbec nic. dával jsem ho pryč z těžkým srdcem . Byl to ale už stařeček a už začalo odcházet spousta věcí , nemělo cenu do něj investovat. Bylo to moc povedené auto a na rozdíl od favoritů a feld NEREZNUL.

Odesláno

Tomu věřím-tyhle vydrží strašně moc-myslím si,že lepší volba moc není-pokud nenastane vyjímka nějaká ve formě poruchy čerpadla atd-nemá se co stát-rozvody vydrží hodně i přejet- a tím myslím kladky-říkali mi to renomovaní mechanici-kolikrát stačí pouze řemen a jezdí pořád dál-málo takových motorů s kvalitními kladkami je,ford začal dávat třeba plastové kladky a prašivý Wolswagen je dává do oktávek a golfů taky-nemyslím všechny,ale jedna z nich taková je-ukazoval mi to mechanik-je to prostě akorát na předepossnou výměnu-říkal,být to Peugot tak to měnit ani nemusíš!!!

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Původně zaslal: dolly1010

Jj,máš to ve slušnym stavu,i ten motor je pěknej,akorát se mi nelíbí ten červenej kryt u těch 14tek,jinak :super:potlesk

Asi to přebarvin na černo :super Už tu bylo několik lidí kterým se to nelíbilo. Mně to nějak zas tak extrémně nevadí a celkem se mi to i líbí, ale ta černá má hold něco do sebe :)

Takže se chci zeptat: Co je pod tim červeným krytem - nevypadne/nevyleje se nic když ho oddělám obych to moh stříknout nějakou barvou? :super:papa

PS.: Jinak já tu spotřebu měřím pomocí programu kterej mám v mobilu (program Spotřeba), zadávám tankování a kiláky a ono to dává celkový kiláky, cenu, spotřebu a tak :) Palubní počítač bohužel nemám :(:papa

Odesláno

ja mám 1.6 8ventil rv 98 a co se týče spotřeby, držím se v průměru okolo 6.3 l/100km..jezdím denně do práce cca 70 km do práce . po okrskách, místy dalnice...tento průměr mám uz 3 roky co mam auto..jezdím jako běloch, takže běžny styl jízdy..

Odesláno

Tiez by som to nevidel ako velku spotrebu...

V mojom cisto mestskom zapchovom provoze zezeru z 1.4 10 a v zime nekdy i 12 litru :)

Samozrejme ze mi meste ked sa snazim tym kileckem tak je to kolem 5,5 litru :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...