Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny , ted jsem celkem nemel co delat tak jsem pocital kolik ma moje 406 spotrebu a nebyl jsem z toho nadceny?!Teda ted uz je to celkem lepsi když slevnil benzin ,ale porad nic moc.

Jinak jedna se o kombi motor je 2 litr ,16V a v provedeni automat.

Jak jsem jel svizneji tak kolem 15 litru, jak jsem pak jezdil normalne vetsinou po meste tak 12-13litru,

Je to normalni a nebo je nekde chyba?

Odesláno

me palubni pocitac hlasi 10.0l/100km. Tak 60% je po praze, klimatizaci nevypinam (mam digitalni), prevodovka manualni, motor benzin, 2.0i 16V. Jednou jsem mel spotrebu krasnych 12.7 :)) ale to jsem jel priblizne 15km asi hodku a pul :D. Bohuzel na kolik km presne je to rozpocitano ti nereknu, protoze kilometry mi pocita akorat do 999 a pak jde od zacatku, s tim ze aktualni najetej pocet si pamatuje. Jinak povetsinou kdyz beru benzin, tak mi to skutecne vychazi +- 10,0l/100km.

Doufam, ze odpoved neni prilis zmatecna, dnesni noc jsem stravil nad ucenim se matematicke logiky :D

edit: typ karoserie je sedan

[upravil dne 31.10.2008 švejk]

Odesláno

s mojí 1,8 se dá jezdit za 7l/100. jinak jezdím za 7,5l/100.:D jezdím tak do těch 120km/h jinak to ani nejde jezdím v kolonách. (10% město, 90% okresky)

Odesláno

No dobre,takze to asi neni v poradku ,ze me to tak basti?! Co by mohlo byt spatne pripadne co by se melo skontrolovat?

Lambda?Diagnostika?Vyfuk nebo co ?

Odesláno

Přesně to zkontroluj + filtr palivový a vzduchový. A co styl jízdy a podmínky (město,kolony apod.). Jinak automat má vyšší spotřenu než manuální převodovka. Mám taky motor 2.0i 16V RFV naj. přes 276000km a spotřeba podle pp je 7,2l/100km.

Odesláno

No ja od te doby co to merim jezdim velmi slusene....Vetsinou mesto bez kolon a vychazi to porad kolem 13 litru....jinak jak vyjedu ven tak asi 10 je real......

Pocitam ,ze automat muze mit vyzsi spotrebu oproti manualu tak o pul litru nebo mozna litr....ale ne vice...

Odesláno

to mi chcete naznacit, ze na 1,8 je spotreba menej nez 10Litrov.... DPC a ja som si doteraz myslel ze to tolko zere... kurnik, tak co teda stym? filtre som menil secky, aj olej vymeneny, a uz som opravil aj starter :) co myslite, prislo by sa na nieco pri diagnostike?

Odesláno

p406 2.2 16v sedan

dálka, okresky, styl důchodce (50/90) 6.2l/100

dálka, okresky, styl standart (50/100) 7.7l/100

dálka, okresky, styl prase (60/120+) 12-14l/100

dálnice, tempomat (130) 8.5l/100

dálnice, styl pirát (150+) 10-18l/100

město, zima, popojíždky(pořád studený motor) 13.5l/100

město, teplo, popojíždky(pořád studený motor) 11.5l/100

jezdim město 60% popojížďky, 30% jsou okresky, zbylých 10% dálnice

půměr celkem 10.7l/100

:)

[upravil dne 3.11.2008 Blizzard]

Odesláno
Původně zaslal: vdacny

to mi chcete naznacit, ze na 1,8 je spotreba menej nez 10Litrov.... DPC a ja som si doteraz myslel ze to tolko zere... kurnik, tak co teda stym? filtre som menil secky, aj olej vymeneny, a uz som opravil aj starter :) co myslite, prislo by sa na nieco pri diagnostike?

Na tomto aute, i ten ročník, štýl dochodca, okresky 60 - 90, spotreba 5,8.

Bežná spotreba (mesto atď) do 7.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

A jakou spotřebu uvádí manuál??

tak to neviem, manual som snad ani nepozeral....

Odesláno

Původně zaslal: OK406

A jakou spotřebu uvádí manuál??

tak to neviem, manual som snad ani nepozeral....

Tak ted už se můžeš podívat;)

Odesláno

diky ;) . ale ked sa na to pozeram, tak ten moj chlapik zozere na dlhe trate okolo 10,5litra, ale je to zase mozno preto ze som siel 130sk/h ,ale na druhej strane, bola to konstantna rychlost na dialnici... ale posunme to dalej, ake su optimalne otacky, pre optimalnu spotrebu? jaj a este jedna podotazka... setri sa ked sa vyradi, alebo je spotreba vacsia??? lebo na otcovej oktavke ked vyradi, tak palubny pocitac ukaze spotrebu 3l okamzitu rychlost

[upravil dne 3.11.2008 vdacny]

Odesláno

vdacny - asi mas nejaku chybu v cidlach - lambda? teplota? vaha vzduchu (proste ludovo povedane to cidlo co je v sani - myslim, ze ho 1,8-ka ma).

Dat nove sviecky a filter vzduchu a musi to ist. Moze byt aj zla zapalovacia rampa - slaba iskra - ale to by si citil na nepravidelnom tahu.

Tie cidla - najlacnejsie by bolo mat moznost pozicania - vymeny s inym rovnakym autom.

Inak - skusa sa to pomocou merania emisii - ak su vsetky cidla v poriadku, tak aj emisie budu v poriadku. A pripadne osciloskopom pozriet zapalovanie.

130 na dialnici by malo brat tak do 8. Ale zalezi, ako to dusis do kopcov - tam sa da vela stratit. Treba ist pianko - do kopcov jemne.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

vdacny - asi mas nejaku chybu v cidlach - lambda? teplota? vaha vzduchu (proste ludovo povedane to cidlo co je v sani - myslim, ze ho 1,8-ka ma).

Dat nove sviecky a filter vzduchu a musi to ist. Moze byt aj zla zapalovacia rampa - slaba iskra - ale to by si citil na nepravidelnom tahu.

Tie cidla - najlacnejsie by bolo mat moznost pozicania - vymeny s inym rovnakym autom.

Inak - skusa sa to pomocou merania emisii - ak su vsetky cidla v poriadku, tak aj emisie budu v poriadku. A pripadne osciloskopom pozriet zapalovanie.

130 na dialnici by malo brat tak do 8. Ale zalezi, ako to dusis do kopcov - tam sa da vela stratit. Treba ist pianko - do kopcov jemne.

Co se týká optimálních otáček motoru, tak dříve tu někdo na fórum dával grafy !! Ale ted si nevzpomenu, kde to je:(

Odesláno

Ještě pro zajímavost - máme 3 prakticky stejné 406 HDi 2,0 80kW, spotřeby jsou 5,8 (nejezdí dálnice), 6,3 a 6,7. Poslední dvě uvedené jezdí ve stejném režimu, ale záleží prostě na řidiči. Uvedené spotřeby jsou dlouhodobé průměry, ridiči jezdí normálně služebně, bez velké snahy o šetření.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...