Jump to content

Italiano....

Guest Ondra
 Share

Recommended Posts

Cau lidi, tak sem se vratil z rekreace v Italii a docela ma ze zacatku vydesilo, jaky sou ty Italiani na silnici pra*ata.... Z pruhu do pruhu, prednost ma silnejsi....

No ale jizdu sem prezil, po case sem si "zvykl" na jejich styl, takze sem aspon odhadnul, kdo a co udela.....

Mate nekdo taky nejaky podobny zazitky z cest?

BTW: Nevite nekdo, jak se rekne italsky blinkr? Ja mam dojem, ze to slovo ani nemaj ve slovniku :mad: :mad:

jo, najel sem 1700 km tam a 1700 km zpatky za 6 litru na 100 .... tam sem jel pianko, lazo plazo max. 120 a 6 litru ..... zpatky sem to bral 140-150 plnej kotel a taky 6 litru .... holt diesel.... :D :D :D

Je mozne ze turbo vezme skoro viac ako pol litra viac ako hladký (plné auto ženuška s mamkou ho pekne naládovali a 4 dospelí + bambino). Bol som tiež teraz v Taliansku a mne to vyšlo okolo 5,3-5,5 l/100 a hnal som to 130-150 tam aj spä?. Inak je pravda, že smerovky majú len ako doplnok k výbave. Stopky na križovatkách - zbytočnos?, ale keď «a vidia is? s kočíkom cez prechod tak hneď zastavia (vždy) a dajú Ti prednos?, to tu nemáš. Mne sa páčili tie ich elektrické kolobežky - sila. :D

"Používat blinkry???, přece nemusí každý vědět kam jedu...": citace jednoho jugoše. Jinak v Itálii si musíte dávat pozor na to, co je u nás obráceně (tedy speciálně v Praze), že jediní, kdo dodržuje pravidla ve městě, jsou taxikáři, protože by jim vzali licenci. Jinak tam jako prasata jezdí skoro všichni, ale většina to dělá vědomě. Horší je to u nás, kdy se taky jezdí příšerně (např. stodvacítky na volné dálnici vlevo), ale řidiči ani nevědí, že páchají nějakou prasárnu.

• 2 weeks later...

Co se tech italskejch blinkrů týče,mám s tím naprosto stejný zkušenosti.Letos jsme byli s chlapama lyžovat za Turínem (v Sestriere)a Turín jsme měli podle mapy samozřejmě objet.Nezadařilo se a skončili jsme přímo v centru :oUrčitě si dovedete představit,jak to tam asi vypadalo!Nic na tom,že po hodině bloudění jsme se těm ,,talošům" v lecčem vyrovnali,někdy možná i předehnali :DKaždopádně jsem zjistil,jak se u nich dělají auta. TO SE VEZME OBROVSKEJ KLAKSON A KOLEM NĚJ SE POSTAVÍ AUTO :D :D :D

Ahojky, myslel si tým, že klaksón zavrú do kopy pozváraného "nezinkovaného šrotu", no teraz už hádam aj zinkujú, a keď to maš tu v týchto podminkach tak to po dvoch zimách zhrdzavie a rozpadne sa. Tak to máš pravdu.