Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Bude tam malý problém s menším obvodem kola, se kterým počítá tacháč. Podle předpisu to taky asi nebude, co? Taky to budce asi nepatrně tvrdší... Na druhou stranu by to teoreticky mělo o chlup více sedět.

[upravil dne 26.10.2008 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Původně zaslal: Edison

Bude tam malý problém s menším obvodem kola, se kterým počítá tacháč.

Jestli se nepletu asi 18mm a tachometr bude zkreslovat o 3%, to zase není moc.;)

Já to nepočítal...
Odesláno

Bude tam malý problém s menším obvodem kola, se kterým počítá tacháč. Podle předpisu to taky asi nebude, co? Taky to budce asi nepatrně tvrdší... Na druhou stranu by to teoreticky mělo o chlup více sedět.

Ten rozdíl v obvodu kola nebude zase až tak velkej;)

Podle předpisu to nebude určitě, když tam má mít 185/70 a bude tam dávat gumy 185/65 (což má např. 405 dle předpisu).

Tvrdší to trochu bude, ale ne nijak výrazně.

Myslim si, že 5% profilu to auto o tolik k zemi nepřiblíží;):)

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Ten rozdíl v obvodu kola nebude zase až tak velkej;)

Podle předpisu to nebude určitě, když tam má mít 185/70 a bude tam dávat gumy 185/65 (což má např. 405 dle předpisu).

Tvrdší to trochu bude, ale ne nijak výrazně.

Myslim si, že 5% profilu to auto o tolik k zemi nepřiblíží;):)

To je jasný... Popsal jsem veličiny, nikoli míru jejich vlivu. To bude vědět jistě někdo, kdo s tím má zkušenosti. Ale konstruktéři asi vědi, proč kola udělali 185/70/14 a ne 185/65/14. ;-)
Odesláno

Tacháč stejně neukazuje přesně. Je tam nějaká nodchylka.

Když srovnáte kola 185/70/14 a 195/65/15 tak je rozdíl v obvodu 62mm a odchylka tacho 3,2% a oboje kola jsou schválena na 406.

185/65/14 a 185/70/14 je rozdíl v obvodu 58mm a odchylka tacho 3,1%

Odesláno
Původně zaslal: čakom

Když srovnáte kola 185/70/14 a 195/65/15 tak je rozdíl v obvodu 62mm a odchylka tacho 3,2% a oboje kola jsou schválena na 406.

Jen poznámka: Schválená kola jsou jen ta, co má uvedená v TP. Já třeba 14 kola schválená nemám.
Odesláno

Jen poznámka: Schválená kola jsou jen ta, co má uvedená v TP. Já třeba 14 kola schválená nemám.

Ty bys je tam ani nedal máš nětší brzdy;)

Odesláno

Já vím.. To bylo jen pro ilustraci. :-) Sám si jistě zváží, jestli mu to stojí za to... Mě by za to nestálo, dávat jiný kola.

o ten tacho ani nejde. radary jsou ted na každým rohu tak si podle nich zjistí o kolik mu to proměřuje.

Jde jen o to kdyby měl bouračku a koukali na kola tak by s tím mohli být problémy. Ale záleží na koho člověk narazí.

Odesláno

Ahoj, já jezdím v zimě na Pirelli 190 Winter Snow Controll 185/65 R14 (86 T) poněvadž mi zůstaly ze 405 Breaka a nemám žádný problém. Teď na nich pojedu se 406kou druhou zimu, předtím 2x se 405kou.

Taky jsem slyšel, že může být problém v případě bouračky s pojišťovákem, ale šel jsem do toho, protože ty gumy jsou podle mě hodně dobré a když jsem je zkoušel i s diskama prodat, tak jsem nemohl najít kupce ani za hodně málo peněz. Dát to úplně za hubičku jsem zase nechtěl. Tož tak. Na tvém místě, kdy teprve uvažuješ o koupi bych teda ale do toho nešel a radši si vybral prostě jiné gumy...

Odesláno

Tak jesli jde o to, že ZIMNÍ, tak zmenšením profilu ci nic nepomůžeš a sháněl bych se po odpovídajícím rozměru.

Nechci si pomoct, chci se jen zeptat jestli mám koupit polarisy 185/70 nebo v testech hodně dobré Goodyear Ultra grip 7 185/65 - protoze stoji stejně, UG na 185/70 jsou uz cenou ke 2litrum.

[upravil dne 27.10.2008 ToonyCZ]

Odesláno
Původně zaslal: ToonyCZ

Tak jesli jde o to, že ZIMNÍ, tak zmenšením profilu ci nic nepomůžeš a sháněl bych se po odpovídajícím rozměru.

Nechci si pomoct, chci se jen zeptat jestli mám koupit polarisy 185/70 nebo v testech hodně dobré Goodyear Ultra grip 7 185/65 - protoze stoji stejně, UG na 185/70 jsou uz cenou ke 2litrum.

To záleží jen na tobě co koupíš;)

Odesláno

Jasně, ale peněz je málo... v hlavě to šrotuje... :D Já bych bral ty UG, ale jak to tak vidim budou polarisy v origo rozměru, aby nebyli nějaký problémy :-( Což mě mrzí, moc chvály sem na ne neslyšel:-/

Odesláno

Jasně, ale peněz je málo... v hlavě to šrotuje... :D Já bych bral ty UG, ale jak to tak vidim budou polarisy v origo rozměru, aby nebyli nějaký problémy :-( Což mě mrzí, moc chvály sem na ne neslyšel:-/

Na cenu bych zase až tak nekoukal. Já raději připlatím a obuju to, co tam být má... Aktuálně se rozhoduju na zimu mezi 195/65 a 205/60. Oboje mám zapsaný v TP, do sněhu moc nejezdim, z toho to vyplývá pro širší. Ale cena je vyšší. Přesto asi půjdu do širší, bezpečnost je pro mě přecijen na vyšším místě. I když 1 cm asi zase tolik roli hrát nebude.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...