Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Mám motor 1,8 16V 81kw a nedávno nastal problém v kolísání otáček a to tak že v pravidelných intervalech co jedna vteřina se zvýší otáčky a v druhé vteřině zase spadnou a zase v další se zase zvednou a pořád dookola. jako v rychlém pravidelném sledu po sobě. A ted jak je venku zima tak mám za studena až 3300ot. Jedu a po zahřátí to spadne asi na 1500 a poa to kolísání co jsem psal na začátku.

krokový motorek je nový a navíc když ho odpojím zrovna když to kolísá tak žádná změna. Děkuji všem za radu

Odesláno
Původně zaslal: PnR

mozno nieco zo syticom? diagnostika nesvieti?

sytič? no volnoběh řídí krokový motorek ale ten musí dostat informaci od někud asi aby zavřel. jako nevím dělá to za tepla a za studena vysoké otáčky no. Jo a diagnostika nesvítí

[upravil dne 26.10.2008 tom406]

Odesláno
Původně zaslal: čakom

co čídlo teploty?

Někdy to bývá tím.

to mě napadlo ale chtěl jsem jestli by někdo nepotvrdil že to bude nejspíš ono. a jinak které čidlo by to mělo být?? chová se to právě podle teploty
Odesláno
Původně zaslal: tom406

co čídlo teploty?

Někdy to bývá tím.

to mě napadlo ale chtěl jsem jestli by někdo nepotvrdil že to bude nejspíš ono. a jinak které čidlo by to mělo být?? chová se to právě podle teploty

myslím že to je to zelený.

Ale na 100% ti to neřeknu jestli to je tím.

Je to druhá věc po krokovým motorku co bych vyměnil.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Hnědý je na ventilátory.

tak zeleny urcite bo modry je na budiky

map senzor je asi blbost že? já jen že sem se nesetkal ještě že by mi odešlo čidlo ale věřím že je to možné

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

no kdyby to bylo cidlo teploty tak by nemelo ani mco topit kdyz jedes, jen kdyz stojis, tak to delalo u me...

Proč by to nemělo topit?:myslim

pokud by to špatně topilo tak by to bylo někde jinde a né čidlo.

[upravil dne 26.10.2008 čakom]

Odesláno

noo tak ja mam zas taky problemik ze obcas auticku \"za..be\" a rano ked je studeny motor cerstvo po starte sa neda ani pohnut.. stlacim spojku, skape.. tuknem do plynu skape, vytocim skape.. jazdim, idem podradit skape..

a potom poobede zasa nic.. zatial sa mi to s nim stalo od kedy ho mam do 10 krat.. netankujem sra.ky tak benzinom to nie je.. tak mi napada jedine ten sytic ze sa neuvedomi..

co myslite?

Odesláno

noo tak ja mam zas taky problemik ze obcas auticku \"za..be\" a rano ked je studeny motor cerstvo po starte sa neda ani pohnut.. stlacim spojku, skape.. tuknem do plynu skape, vytocim skape.. jazdim, idem podradit skape..

a potom poobede zasa nic.. zatial sa mi to s nim stalo od kedy ho mam do 10 krat.. netankujem sra.ky tak benzinom to nie je.. tak mi napada jedine ten sytic ze sa neuvedomi..

co myslite?

Sytič tam není volnoběžný otáčky ovládá krokovej motorek jak bylo víš psáno.

Odesláno

som myslel ze krokac len drzi otacky nad ~900, lebo ked je chladnejsie tak motor bezi ~1200-1300 takze aj to ma na starosti krokac?:roll

přesně tak.

pokud ti kolisají otáčky tak by to mělo být tím.

Pokud ti to po nastartování chcípá tak to může být tím a nebo taky ne. já mám novej krokáč a toto mi to udělalo párkrát když bylo vlhko.

Odesláno

2 tom406: A zapojoval jsi krokáč podle postupu co je tady někde popsanej (tuším Ferry to tu popisoval)?

Začalo to takhle zlobit až po výměně krokáče nebo už před tím?

Resetovat ŘJ odpojením baterky jsi zkoušel?

Odesláno

Pokud si dobře pamatuju tak postup je takovej:

krokáč se zapojí zapne se zapalonání na 30 sekund. pak se nastartuje nechá se to tak 5 minut na volnoběh a pak se auto projede.

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

2 tom406: A zapojoval jsi krokáč podle postupu co je tady někde popsanej (tuším Ferry to tu popisoval)?

Začalo to takhle zlobit až po výměně krokáče nebo už před tím?

Resetovat ŘJ odpojením baterky jsi zkoušel?

no to kolísání mi už dělalo před tím než jsem ho vyměnil. Ale jak to začne kolísat a vypojím konektor tak je to pořád stejné. Někdy pomůže vypnout zapalování a hned nastartovat a zase je chvilku klid.Jinak za jízdy normálka auto jede bez problémů a ani nechcípá. Ale to kolísání je pulsující nahorů a dolů v pravidelných intervalech!!!! co vteřina jako by se zvedly otáčky ale ECU přistavila palivo a pak zase se zvednou a zase spadnou.A za studena to drží 3000ot než se zahřeje. Tak že rampa,svíčky ,filtr atd to určitě nebude- zkuste popřemýšletještě. Děkuji za rady:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...