Duin Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Zdravim forum, tak po vice nez roku provozu a 50 000 najetych km resim potize se zavesenim motoru. Totalne se mi vytloukl silentblok v drzaku, projevuje se to tak, ze pri startovani se od motoru ozyva lomoz jakoby narazy kov na kov. Druhy problem (horsi) je, ze nevim proc tak blbe auto startuje. Dlouho drzim zaply starter a pripada mi jakoby se zacinal chytat jeden valec za druhym a az po cca 2-3 sekundach jedou vsechny ctyri. Po kratkem chodu (cca 30 vterin) se motor uklidni a startuje na prvni otoceni. Rekl bych, ze tyto problemy se startem urychlily degradaci silentbloku. Svicky jsou nove, se starymi se auto chovalo naprosto stejne. Zpatky k tomu silentbloku: Na obrazku je to ten zakrouzkovany vlevo nahore a nemuzu ho nikde sehnat. Na beznych shopech s autodily ho nemaji nebo nevedou, s peugeotu mi jeste ani neodpovedeli. Nevali se nekomu nahodou doma? Nebo nejde pouzit/upravit z neceho jineho? Preji hezky den Citovat
Y2K Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 No jo....neviem ci mam ten isty silentblok ale mam podobny problem. Nie az v takom rozsahu ale uz to zacina lomozit....ak niekto o niecom vie dajte vediet. Citovat
Midloch Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 K tomu silentbloku. V té ojničce jsou k dostání oba silentbloky samostatně. http://www.autobenex.cz/katalog/index.html - tady si vyberes dle názvu firmu SASIC, peugeot 406 - a dostanes se k cemu potrebujes. Jen nevím jaké tam byly rozměry, ty se ale dají proměřit. Podle čísla pak zadáš do katalogu, např. http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=sa8091041&STP.x=0&STP.y=0 Myslím že tvůj zakroužkovaný bude tenhle http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=sa2001015&STP.x=0&STP.y=0 [upravil dne 20/10/08 Midloch] Citovat
Duin Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Ano, nasel jsi to naprosto stejne jako ja pred cca 2 dny. Veshopu Benexu je videt, ze zbozi je pouze na objednavku, volal jsem tam a sdelili mi, ze maji je objednane vice nez 3 mesice a stale nejsou a nemuzu ocekavat, ze v dohledne dobe budou. Nechci uz dele cekat, s autem jezdim kazdy den min. 180 km a ty rany po ranu se nedaji uz poslouchat. Docela se i bojim, ze diky velkym vibracim motoru odrovnam neco jineho. Aktualni zprava z peugeotu. Silentblok zvlast nevedou, da se ale obratem dodat cela ojnicka za cenu cca 1650 Kc. Pokud nesezenu tento kousek gumy, tak mi nezbyde asi nic jineho, nez ji koupit celou novou. Původně zaslal: Midloch K tomu silentbloku. V té ojničce jsou k dostání oba silentbloky samostatně. http://www.autobenex.cz/katalog/index.html - tady si vyberes dle názvu firmu SASIC, peugeot 406 - a dostanes se k cemu potrebujes. Jen nevím jaké tam byly rozměry, ty se ale dají proměřit. Podle čísla pak zadáš do katalogu, např. http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=sa8091041&STP.x=0&STP.y=0 Myslím že tvůj zakroužkovaný bude tenhle http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=sa2001015&STP.x=0&STP.y=0 [upravil dne 20/10/08 Midloch] Citovat
Guest servisman Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 jestli se jedná o ten spodní třetí odkaz/Výsledek hledání výrazu sa2001015 v PLU./ pokud se podíváš tak je použito ve více vozech ne jen Peugeot,ale i Citroen a Opel.Co se zeptat tam?? [upravil dne 2/11/08 honza406] Citovat
Midloch Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Tak tady je každá rada drahá. Myslím že u Peugeotu i Citroenu budou pouze komplet ojničky. Jedině že by měl někdo doma do zásoby, nebo skladové zásoby v prodejnách. Pokud jsi si jistý rozměrem, zkus hledat podle konkrétního dílu Sasic 2001015. Co třeba tady - http://www.quickfit.eu/index.php?stranka=eshop&sortiment=18&od=2480&hledat_kod= Citovat
Guest servisman Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 za zeptání nic nedá co jsem sháněl a čekal u Peugeotu pomalu dlouho jsem v Citroenu sehnal hned bez čekání ,že by náhoda?? Citovat
Neon Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Nečetl jsem to, co ti kdo odpovídal, ale silentblok co sháníš má v BENEXU číslo: SA2001015 ... budu potřebovat ten samý, tak jsem sháněl taky ... Sice na něj budeš asi muset čekat, ale bez toho ten motor vydrží ... to se neboj ;) Lepší, než brát u PEUGEOTu za bůhvíkolik ... Citovat
Pepouch Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Já teda nechci nějak prudit,ale celá ta kompletní ojnička mně stála v Peugeotu 1050,- takže to zase takovej kotel není. A dodací lhůta 2-3 dny. Citovat
Pepouch Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 A ještě jedna věc-až to sundáš,podívej se rovnou na ten silentblok pod ojničkou,zvenku může vypadat O.K,ale až když ho vyšroubuješ ven,tak zjistíš jak je na tom,velice často bývá odtžený závit od silentbloku,a to pak dělá pěknou pakárnu,ale jak říkám,musíš ho vytočit ven a podívat se pečlivě zespodu,a zahýbat rukou s tím závitem protože někdy je tam jenom prasklina a ta se ti ukáže jenom když s tím zahýbeš. Citovat
Y2K Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Pepouch A ještě jedna věc-až to sundáš,podívej se rovnou na ten silentblok pod ojničkou,zvenku může vypadat O.K,ale až když ho vyšroubuješ ven,tak zjistíš jak je na tom,velice často bývá odtžený závit od silentbloku,a to pak dělá pěknou pakárnu,ale jak říkám,musíš ho vytočit ven a podívat se pečlivě zespodu,a zahýbat rukou s tím závitem protože někdy je tam jenom prasklina a ta se ti ukáže jenom když s tím zahýbeš. Rady podobneho typu by som v tomto vlakne uvital, nakolko absolutne neviem ako ma dobry silentblok vyzerat a ako sa ma spravat. Citovat
Pepouch Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Y2K Původně zaslal: Pepouch A ještě jedna věc-až to sundáš,podívej se rovnou na ten silentblok pod ojničkou,zvenku může vypadat O.K,ale až když ho vyšroubuješ ven,tak zjistíš jak je na tom,velice často bývá odtžený závit od silentbloku,a to pak dělá pěknou pakárnu,ale jak říkám,musíš ho vytočit ven a podívat se pečlivě zespodu,a zahýbat rukou s tím závitem protože někdy je tam jenom prasklina a ta se ti ukáže jenom když s tím zahýbeš. Rady podobneho typu by som v tomto vlakne uvital, nakolko absolutne neviem ako ma dobry silentblok vyzerat a ako sa ma spravat. No ty nepoznáš mechanické poškození??? Prasklinu,ohyb atd?? Citovat
Y2K Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Ne ne Tak som to nemyslel.....skor ze ako sa ma spravat dobry silentblok ak je namontovany. Citovat
Pepouch Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Y2K Ne ne Tak som to nemyslel.....skor ze ako sa ma spravat dobry silentblok ak je namontovany. Jo tak to už bude asi horší,já mněl na mysli mechanické poškození Citovat
Y2K Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Pepouch Původně zaslal: Y2K Ne ne Tak som to nemyslel.....skor ze ako sa ma spravat dobry silentblok ak je namontovany. Jo tak to už bude asi horší,já mněl na mysli mechanické poškození OK, nevadi...aj tak dik za kazdu dobru radu Citovat
Y2K Odesláno 25. říjen 2008 Odesláno 25. říjen 2008 No ja to mam troska ine.....a pozeral som to zasa blizsie, vyzera to len na tu gumu zlu, takze to by som potreboval niekde zohnat. A myslim ze by som to vymenil aj sam, nevyzera to zlozito. Citovat
Pepouch Odesláno 25. říjen 2008 Odesláno 25. říjen 2008 Původně zaslal: Y2K No ja to mam troska ine.....a pozeral som to zasa blizsie, vyzera to len na tu gumu zlu, takze to by som potreboval niekde zohnat. A myslim ze by som to vymenil aj sam, nevyzera to zlozito. Guma kterého silentbloku? Toho velkého? Pokud ano,tak to samotné vyměnit nejde,je to jeden celek:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.