Jukata Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Mám problém se svou 406kou. Po výměně rozvodů i klínového řemene se asi po 14 dnech začalo projevovat pískání nebo vrzání z motoru. Pří zvyšování otáček se mění i pískání. Byl jsem s tím dvakrát v servise. Jednou mi to tam nepískalo, tak s tím nemohli nic dělat. Po druhe už to pískalo. Nejdříve říkali že je to špatná napínací kladka, pak že je to špatný alternátor. Nakonec se přiklonili k tomu, že je to něco v čerpadle klimatizace a to něco kdybych chtěl vyměnit tak mě to příjde na něco okolo 10 tisíc, což je dost peněz za něco, čím si ani nejsou jistí... Nemohl by mi někdo poradit? setkali jste se s tím? Díky. [upravil dne 22/9/09 Jukata] Citovat
kupák Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Mám podobnou zkušenost, ale bylo to ještě na staré 405 bez klimy. Jestli to má něco společného s klimou ti asi trochu napoví, když vyzkoušíš, zda se ten zvuk při pokud možno konstantních otáčkách motoru změní, když zapneš a vypneš klimu. Jinak mě tenkrát udělali rozvody a nevyměnili pumpu (měli kliku, že mi to řekli, sice až když bylo auto hotové, prý to tak lidi většinou chtěj kvůli úspoře a zdála se jim dobrá). No a zřejmě to trochu vyšší napnutí nového řemenu způsobilo, že auto začalo za 2 dny šustit a potom kvičet a dělalo se všechno znovu... Citovat
Jukata Odesláno 16. říjen 2008 Autor Odesláno 16. říjen 2008 Původně zaslal: kupák Mám podobnou zkušenost, ale bylo to ještě na staré 405 bez klimy. Jestli to má něco společného s klimou ti asi trochu napoví, když vyzkoušíš, zda se ten zvuk při pokud možno konstantních otáčkách motoru změní, když zapneš a vypneš klimu. Jinak mě tenkrát udělali rozvody a nevyměnili pumpu (měli kliku, že mi to řekli, sice až když bylo auto hotové, prý to tak lidi většinou chtěj kvůli úspoře a zdála se jim dobrá). No a zřejmě to trochu vyšší napnutí nového řemenu způsobilo, že auto začalo za 2 dny šustit a potom kvičet a dělalo se všechno znovu... no vodni pumpu sem chtel novou, tou to neni... nebo alespon doufam... kazdopadne s tou klimou to asi souvisi... po sepnuti to dvakrak kvikne a je ticho... kdyz ji vypnu, zase to zacne... a ted jde o to jestli je to tim, ze kdyz klimu sepnu se mi napne remen a zacne kvicet neco jineho nebo kvici samotnej volnobeznej valecek v kompresoru klimy a prestane kdyz se pripne kompresor... jde mi o to, abych nekoupil zbytecne kompresor klimi a kvicelo to dal.. to bych nerad... Citovat
kupák Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Zkus ten řemen namatlat jarovou vodou. Pokud máš problém s došponováním, tak by to mělo na chvilku přestat pískat. Ale nepolej si tu klimu... Citovat
Jukata Odesláno 16. říjen 2008 Autor Odesláno 16. říjen 2008 No a ted sem zjistil ze novej kompresor stoji od 14 do 18 tisic... to si asi budu poustet radio vic nahlas nebo fakt nevim... pokud je to tim kompresorem tak je to spatny... Citovat
kupák Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 A to je závada neopravitelná, že by to bylo na novej kompresor? Citovat
Jukata Odesláno 16. říjen 2008 Autor Odesláno 16. říjen 2008 Původně zaslal: kupák Zkus ten řemen namatlat jarovou vodou. Pokud máš problém s došponováním, tak by to mělo na chvilku přestat pískat. Ale nepolej si tu klimu... ten remen je novej, stejne tak jako napinaci kladka... navic kdyz sem se pokousel to reklamovat v servise tak ten remen necim strikal, nevim cim ale asi by to mohlo mit podobne ucinky jako jarova voda... no kazdopadne to asi vyzkousim... musim zkusit vsechny moznosti nez zacnu uvazovat o koupi noveho kompresoru... Citovat
Jukata Odesláno 16. říjen 2008 Autor Odesláno 16. říjen 2008 Původně zaslal: kupák A to je závada neopravitelná, že by to bylo na novej kompresor? No rekli mi u Domanskejch, ze kompresor se prodava jako celek a ze cokoliv co se v nem stane, tak je neopravitelny... nevim jestli je to pravda nebo neni, kazdopadne zatim vse napovida tomu ze je to neco v nem... pac v lete bezela klimatizace skoro porad, tak se ten piskot neprojevil, ale ted, kdyz jsem ji treba delsi dobu nepouzival tak to zacalo piskat.. a to ze to zaclo piskat 14 dni potom, co mi delaly ty rozvody tak je jen nahoda a nema to s tim nic spolecnyho... Citovat
pastorek Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Ja by som pozrel remenicu na kompresore. Je tam ložisko na ktorom sa otáča remenica a druhé na samotnom kompresore. Pri tej cene by stálo za snahu rozobrať remenicu klími. Zrejme bude stačiť premazanie. Citovat
Jukata Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 No tak ted uz mi to zase nepiska vubec... to je teda zavada:(... no ale jsem rad, ze je mesic ticho... asi to piskalo jen pri podzimnim pocasi.. v lete nic, v zime nic.. a jezdim s tim porad stejne... zajimave... no hlavne ze sem kuli tomu nekoupil novy kompresor za 17 litru:) Citovat
Bobo.KH Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Zdarec nektery servisi maj take v ob libe cloveku menit dili na oute a daj ti tam jiny a nekdy i skoro nefukcni.Je asi men e pravdepodobne ze ted zjistis jesli tam mas vsechno ostatni sveho.Ale schvalne si auto raci poradne prohlidni.Jinak ti v tohle moc nepomuze.Me obcas auto take piska ale mam to tim ze kdyz projedu vedci kaluz tak mi piska tak 10sekund remen a pak to prejde.Jinak ti neporadim. Citovat
Jukata Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: Bobo.KH Zdarec nektery servisi maj take v ob libe cloveku menit dili na oute a daj ti tam jiny a nekdy i skoro nefukcni.Je asi men e pravdepodobne ze ted zjistis jesli tam mas vsechno ostatni sveho.Ale schvalne si auto raci poradne prohlidni.Jinak ti v tohle moc nepomuze.Me obcas auto take piska ale mam to tim ze kdyz projedu vedci kaluz tak mi piska tak 10sekund remen a pak to prejde.Jinak ti neporadim. No zatim sem byl jen v serivise u Domanskejch, tak doufam ze mi tam tam nic nemenili co bych si nepral(budu delat, ze tomu verim:) ). Kazdopadne mi doporucovali abych si koupil novej kompresor no a nebo abych si koupil spunty do usi:) no tak sem si kompresor nastesti nekoupil... jen cekam kdy mi to zas zacne piskat.. doufam ze do ty doby prijdu na to co to mohlo byt... mozna bych mohl zkusit sehnat nejakej uz nefunkcni ale co se tyce dilu kompletni kompresor, abych se podival co tam muze piskat a pak sel na jisto s olejnickou:) zkusim vrakoviste... nahodou nevis o nejakym vrakovisit peugeotu kolem prahy a okoli vid Citovat
Jukata Odesláno 22. září 2009 Autor Odesláno 22. září 2009 tak sem vzal WD sprej, hadicku jsem strcil kamsi do utrob kompresoru a strikal, a strikal:) no a hle, uz to nepiska:D, takze az zacne, zase to nastrikam... A je to:) Citovat
Cune Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Mám stejnej problém. Poslední dny to dělá opravdu hodně. Ihned po nastartování se od motoru ozývá zvuk - něco mezi pískáním a vrzáním. Dělá to asi 5 minut a pak to pomalu ustupuje a nakonec je ticho. Furt kolem toho lezu a posloucham odkud by to mohlo jít. NEVIM Citovat
Guest servisman Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 měl jsem podobný problém ale už u svýho vyřešen byl povolen rozvodový řemen,po přitažení to přestalo a už mám půl roku klid Citovat
Cune Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Protože se zvuky popisují na h***o, tak jsem to pískání dnes ráno nahrál. Dokáže někdo identifikovat příčinu toho zvuku? Ke konci nahrávky jsem vylezl z auta a je to slyšet líp. Díky za každou radu! Tady je odkaz na ten soubor - http://pizzanyrany.cz/p.mp3 Citovat
weninger Odesláno 9. listopad 2009 Odesláno 9. listopad 2009 nam delala to same,,, vzdyn jen chvili nez byla zima,, Citovat
Cune Odesláno 9. listopad 2009 Odesláno 9. listopad 2009 Mně to dělá vždy po studeném startu. V létě i v zimě... [upravil dne 9/11/09 Cune] Citovat
Cune Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 Původně zaslal: Cune Protože se zvuky popisují na h***o, tak jsem to pískání dnes ráno nahrál. Dokáže někdo identifikovat příčinu toho zvuku? Ke konci nahrávky jsem vylezl z auta a je to slyšet líp. Díky za každou radu! Tady je odkaz na ten soubor - http://pizzanyrany.cz/p.mp3 Může to pískání jít od turba? Citovat
tomasuli Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 múže to pískaní být od prepadu. malý ventilek, čo ti vracia prebytočnú naftu do nádrže. Mne to tak isto ide a ja mam 2.1 TD 12V A u mňa je to ten prepad. Nie je hrozná vec. Dá sa s tým jazdiť bez problémov. Teraz sa mi to napríklad utíšílo a je to bez toho. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.