hnjupis Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 No necha se jeste poptat po par firmach co prodavaji kola a nechavaji je i zapsat..ale ty firmy ani jestli je to real a kde nevim..jen se to tu psalo.ja to mam z 306.potrebuji zapsat 195/50 R15 a nic...A pritom vim ze to lidi maji... Citovat
BoneDaddy Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: hnjupis No necha se jeste poptat po par firmach co prodavaji kola a nechavaji je i zapsat..ale ty firmy ani jestli je to real a kde nevim..jen se to tu psalo.ja to mam z 306.potrebuji zapsat 195/50 R15 a nic...A pritom vim ze to lidi maji... Párkrát tu bylo napsáno že to záleželo na motorizaci a typu výbavy. Bohužel. Citovat
BoneDaddy Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: hnjupis No necha se jeste poptat po par firmach co prodavaji kola a nechavaji je i zapsat..ale ty firmy ani jestli je to real a kde nevim..jen se to tu psalo.ja to mam z 306.potrebuji zapsat 195/50 R15 a nic...A pritom vim ze to lidi maji... Párkrát tu bylo napsáno že to záleželo na motorizaci a typu výbavy. Bohužel. Citovat
čakom Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: hnjupis No necha se jeste poptat po par firmach co prodavaji kola a nechavaji je i zapsat..ale ty firmy ani jestli je to real a kde nevim..jen se to tu psalo.ja to mam z 306.potrebuji zapsat 195/50 R15 a nic...A pritom vim ze to lidi maji... Přes PČR cesta nevede. Jedině kola s typovým listem nebo sehnat někoho kdo to tam dokáže zapsat. Citovat
hnjupis Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: čakom Původně zaslal: hnjupis No necha se jeste poptat po par firmach co prodavaji kola a nechavaji je i zapsat..ale ty firmy ani jestli je to real a kde nevim..jen se to tu psalo.ja to mam z 306.potrebuji zapsat 195/50 R15 a nic...A pritom vim ze to lidi maji... Přes PČR cesta nevede. Jedině kola s typovým listem nebo sehnat někoho kdo to tam dokáže zapsat. cesta vede prez toho kdo ti proda kola,k nim tipovy list a s tim na technickou aby ti to potvrdili a pak na MěÚ aby ti to napsali.Aspon tak to řekli mě na STK.Jinak tiplist ti muze dat i vyrobce vozidla a to Peugeot nedela...ale kdyz se kouknes na stranky s kolama napr na www.elektrony.cz Zde je napsano toto: Je možno použít i jiné velikosti a parametry kol, než doporučuje výrobce vozidla. Záruka na vozidlo tím není v žádném případě dotčena a není třeba souhlas výrobce vozidla. Alternativní velikost kol a pneu je možno za určitých podmínek a s pomocí tzv. Typového listu (viz. níže) zapsat do velkého technického průkazu (dále jen TP). Jestliže kupujete elektrony (litá kola, alu kola, wheels, al kola) jiného rozměru, než máte uvedeno v TP, a chcete tento nový rozměr zapsat do TP, do poznámky v objednávce prosím napište, že žádáte tzv. Typový list. Co je Typový list? Papír, rozsahu jedné strany A4, na kterém je uveden konkrétní prodávaný typ kola, typ vozu pro který je určen, doporučené velikosti pneu a číslo schválení. Musí být potvrzený dovozcem zaregistrovaným na MDČR a prodejcem. Kdy typový list není třeba? Pokud již máte příslušný rozměr kola a pneu zapsaný v TP a nová kola mají české (příp. evropské) schválení, v takovém případě Typový list, TÜV protokol ani kontrolu na STK nepotřebujete. Lze vystavit typový list na elektrony (litá kola, alu kola, wheels, al kola) zakoupená jinde (u jiné firmy, v minulosti nebo z druhé ruky)? Bohužel ne. Typový list lze vystavit na požádání pouze při prodeji a pouze na konkrétní sadu kol, kde je naše firma dovozcem, případně prodejcem. Co potřebujete pro zápis kol a pneu do TP? 1) Typový list, potvrzený autorizovaným dovozcem zaregistrovaným na MDČR a potvrzený prodejcem. Naše firma je autorizovaným dovozcem, zaregistrovaným na MDČR. 2) Německý protokol TÜV o zkoušce na konkrétní typ vozu. 3) Překlad protokolu TÜV (v praxi se obvykle se na dopravním inspektorátu nepožaduje) - ke stažení zde. (Klikněte dole na stránce na Překlad vzoru schválení KBA (ABE) XXX) 4) Potvrzení o kontrole technikem typu \"K\" (= technikem na kterékoliv stanici STK). Technik na STK porovná elektrony (litá kola, alu kola, wheels, alu disky) na autě s Typovým listem. Možné komplikace: K některým značkám kol nelze Typový list vydat, protože výrobce litých kol k tomu nedal souhlas - to je celkem častý případ, protože Typové listy jsou český vynález, který výrobci kol neznají. Informace o možnosti vystavit na kola Typový list máme uvedeny u každého kola pod odkazem Info o výrobci. K některým typům aut neexistuje německý protokol TÜV, protože jsou např. staršího roku výroby nebo v Německu neexistují (např. Renault Thalia) Existuje i jiná cesta zápisu litých kol do TP, než Typový list? Pouze otestovat kola přímo na Vašem autě, na zkušebně DEKRA nebo TÜV Süd v Praze, za poplatek v řádu tisíců Kč. Citovat
matador Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 tak tak. nedávno jsem to absolvoval - úspěšně. Jen doplním - není třeba dělat technickou ale jen evidenční kontrolu za 150Kč a pak to zapíšou. Citovat
eth4rendil Odesláno 14. říjen 2008 Autor Odesláno 14. říjen 2008 Původně zaslal: matador tak tak. nedávno jsem to absolvoval - úspěšně. Jen doplním - není třeba dělat technickou ale jen evidenční kontrolu za 150Kč a pak to zapíšou. mozes prosim napisat podrobne ako si postupoval? Citovat
matador Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 zakoupil jsem kola Ronal přes elektrony.cz s typovým listem na moje auto a protokolem ze skušebny TUV. toto dostaneš vždy kdyš koupíš nová kola. skola jsou navíc s podložkama na et 11. kola s podložkama nasadil na uto zajel na evidenčku za 150Kč do té napsali že vůz evidenční kontrolou neprošel kvůli kolům jiného rozměru než sou v TP a potvrdily v typovém listu že kola jsou na daný typ vozu schválena pro provoz i s podložkama dle protokolu TUV. Protokol TUV je v němčině nutno přeložit. a potom s potvrzeným Typovým listem, záznamem z evidenčky a s přeloženym protokolem TUV na inspektorát kolek 50Kč a je zapsáno. Celkové náklady na zápis 200Kč + 2 hodiny času. Citovat
AnotherOne Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Zaujímavé s tým TUV, veď to je len nejaký certifikát kvality bez vzťahu schválenia na prevádzku na aute. Podľa mňa ten typový list by mal stačiť, ale nehádam sa. Citovat
matador Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 typový list nestačí. TUV není známka kvality ale skušebna technické způsobilosti. TUV je něco jako u nás TK. O víkendu ti ten protokol naskenuju a dám to sem. V tom protokolu píšou že ta a ta kola jsou otestována a takovém a makovém voze, že splnují podmínky provozu na pozemních komunikacích, píšou jeké kam můžou být gumy atd. naštěstí to v čr a ve většině zemí eu uznávají. Citovat
AnotherOne Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Původně zaslal: matador typový list nestačí. TUV není známka kvality ale skušebna technické způsobilosti. TUV je něco jako u nás TK. O víkendu ti ten protokol naskenuju a dám to sem. V tom protokolu píšou že ta a ta kola jsou otestována a takovém a makovém voze, že splnují podmínky provozu na pozemních komunikacích, píšou jeké kam můžou být gumy atd. naštěstí to v čr a ve většině zemí eu uznávají. Jasné, TUV je jedno aj druhé. Potom to je tak. Citovat
matador Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 A navíc TUV právě JE zkušebna která určuje co splnuje a co ne podmínky pro provoz na komunikacích. Citovat
matador Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Jo jo psalo. Asi máme každej jiný zkušenosti ale nejspíš je tuv, jak píšeš, obojí. Mě ty kola odmítly zapsat bez přeloženého protokolu TUV. [upravil dne 14/10/08 matador] Citovat
eth4rendil Odesláno 15. říjen 2008 Autor Odesláno 15. říjen 2008 nasiel som ti tieto elektroniky Na tej stranke je k tomu pribalene aj TÜV http://www.reifen-bruckmueller.at/uploadedtuev/462c528f8df99_PK7517W1-40-651.pdf Myslim ze to bude stacit dat notarsky prelozit a nosit so sebou v aute. Policajtov to urcite presvedci [upravil dne 15/10/08 eth4rendil] [upravil dne 15/10/08 eth4rendil] Citovat
Filip406 Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Ja mam na 406 2.0 16-ky a mam mat len 15-ky.cez peugeot to tiez neslo.ale jeden sposob legalny je.kamos predawa disky a na 4 znacky (dotz,enzo,...) dostane aj papier k TP s ktorym sa ide k policajtom a oni to tam dopisu.mne sa pozeral a na moje auto by wedel dat 16 aj 17.a w peugeote ani 16. Tak to skus urobit tak... Citovat
eth4rendil Odesláno 15. říjen 2008 Autor Odesláno 15. říjen 2008 myslim ze to budu tieto iste papiere (homologizacia) ako mam ja len tie moje su po nemecky a treba ich dat prelozit. [upravil dne 15/10/08 eth4rendil] Citovat
vdacny Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 ten certifikat musi byt TUV??? Alebo spytam sa takto, predavaju sa kolesa aj s inymi certifikatmi, ktore na zapisanie do tp nestacia??? lebo som pisal do jednej firmy ci mi daju certifikat a oni mi odpisali: tento typový list je možné vystavit a následně po dodání zboží zaslat na Vaší adresu s tím, že do poznámky při objednávání stačí tento požadavek připsat a připsat tam rok výroby, obsah motoru a počet killowat motoru, abychom jej mohli vystavit. . Priznam sa ze som cakal opacny postup, a to ze sa ma najprv spytaju na typ mojho auta obsah motora a potom mi ponuknu kolesa.... neviem som zmateny Citovat
čakom Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 Původně zaslal: vdacny ten certifikat musi byt TUV??? Alebo spytam sa takto, predavaju sa kolesa aj s inymi certifikatmi, ktore na zapisanie do tp nestacia??? lebo som pisal do jednej firmy ci mi daju certifikat a oni mi odpisali: tento typový list je možné vystavit a následně po dodání zboží zaslat na Vaší adresu s tím, že do poznámky při objednávání stačí tento požadavek připsat a připsat tam rok výroby, obsah motoru a počet killowat motoru, abychom jej mohli vystavit. . Priznam sa ze som cakal opacny postup, a to ze sa ma najprv spytaju na typ mojho auta obsah motora a potom mi ponuknu kolesa.... neviem som zmateny ty si koupíš kola a oni ti k nim vystavý typový list. Citovat
vdacny Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 akurat ak som dobre cital, tak typovy list a certifikat TÜV neni jedno a to iste. a oni pisali ze mi vystavie typovy list... Uz raz som mal opletacky ked som auto kupil z ciech a nemal som COC, tak som to nahanal cca pol roka, kym som auto konecne dostal na papiere. A co ma to stalo penazi... Preto som trosku opatrnejsi v tomto pripade. Původně zaslal: čakom Původně zaslal: vdacny ten certifikat musi byt TUV??? Alebo spytam sa takto, predavaju sa kolesa aj s inymi certifikatmi, ktore na zapisanie do tp nestacia??? lebo som pisal do jednej firmy ci mi daju certifikat a oni mi odpisali: tento typový list je možné vystavit a následně po dodání zboží zaslat na Vaší adresu s tím, že do poznámky při objednávání stačí tento požadavek připsat a připsat tam rok výroby, obsah motoru a počet killowat motoru, abychom jej mohli vystavit. . Priznam sa ze som cakal opacny postup, a to ze sa ma najprv spytaju na typ mojho auta obsah motora a potom mi ponuknu kolesa.... neviem som zmateny ty si koupíš kola a oni ti k nim vystavý typový list. [upravil dne 27.10.2008 vdacny] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.