MartinT Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 Zdravim všechny Pežo?áky plynaře, Ferry i jiní: Před časem jsi zde psal o výměně systému LPG ve tvém autě. Zajimalo by mě jestli ti měnili i nádž a kolik to stálo. Dozvěděl jsem se nyní že životnost nádrže je 10 let a konec (ten čas se bíží). Jak to řešit? Zatim mi všichni říkaj vyměnit celej systém. To se mě nebude chtít, protože systém mě funguje zatím spolehlivě. Díky MartinT 406 1.8 16V Citovat
Ferry Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 jjj, o tomhle narizeni mi taky rikali na pri technickej. Tvrdil mi, ze tam musim mit vyrazeny datum vyroby a ze po deseti letech musim udelat znovu tlakovou zkousku ( ktera prej je draha a v CR ji snad skoro nikdo nedela ) a nebo vymenit nadrz. Zatim tam mam originalni, z roku 96, vymeneny byl akorat vyparnik ( misto obycejneho LOVATA co se dava do skodovek ) a pridano vstrikovaci zarizeni a ridici jednotka. S tou nadrzi taky nevim co udelam, ale mel bych to taky zacit pomalu resit, premyslel jsem uz o toroidni misto rezervy a rezervu vozit v kufru... Citovat
MartinT Odesláno 6. duben 2004 Autor Odesláno 6. duben 2004 Pátral jsem a zjistil, že system Vialle dělá firma FEDOR. Napsal jsem jim a odpověděli mi: datum výroby je uveřejněn na nádrži je tam i rozměr pokud máte LPG vyrobeno 1997 tak tlaková zkouška nádrže plati do 2007 potom je možno výměna pouze nádrže nemusíte celej systém máme i holandské nádrže na skladě. Te? musim ještě zjistit typ a číslo nádrže a potom cenu. Tak snad to půjde. MartinT Citovat
Ferry Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 no jasne, menit celej system by byla pekna blbost ale zas tolik by me to neprekvapilo kdyby to u nas nekdo vymyslel a dal do nejaky vyhlasky. A nenapsali ti nahodou kde to je vyrazeny na ty nadrzi? ja to hledal s tim technikem na STK a nemohl jsem to najit. Citovat
Ferry Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 BTW jaky jsou ted ceny novych nadrzi, nemas prehled, kdyz po tom ted patras ? Citovat
MartinT Odesláno 6. duben 2004 Autor Odesláno 6. duben 2004 1. na pandoře nekdo psal, že to datun je snad z boku. Mucí se povolit a natočit. Ministerstvo dopravy něco vymyslelo. Musí se vyměnit za stejný typ. Nemůžeš si tam dát od něčeho jinýho. V AG v Praze mi řekl Tomáš Hanzl, že se to bude muset nějak vymyslet, protože těch aut z nizozemí přibývá, ale prý to nejlepší by bylo dát tam celej sys. novej. To se nikomu samozřejmě nechce. Mě taky ne. Ale FEDOR mi napsal to výš. Doufám, že budou mýt Vialle. 2. Nejdřív zjistim jakou mám nádrž a pak cenu, ale mám strach, že to levný nebude. Neslibuju info hned, ale určitě se ozvu. Bez plynu je to auto PRO MĚ k ničemu. Citovat
Ferry Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 jj Tomase Hanzla znam taky. Tak me napada, kdyz teda mam predek od AG tak si tam dam jeste nadrz od AG a je hotovo a vse v poradku, ne :D ? Tech aut z holandska je fakt hodne, co takhle koukam tak skoro vsechny Laguny a 406 maj holandsky zarizeni, no uvidime jak to bude. kazdopadne dej vedet vsechny nove informace, dik Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 zjistil jsem ze datum vyroby a dalsi udaje jsou vyrazeny v levem hornim rohu pod tim hlinikovym vikem na nadrzi.Ja mam r.v. nadrze 07/97 Ceny novych nadrzi se pohybuji tak 6-10k Kc, toroidni ( misto rezervy ) jsou jeste o neco drazsi, presne si ted nepamatuju Co ty, zjistil jsi neco noveho ? Citovat
MartinT Odesláno 11. květen 2004 Autor Odesláno 11. květen 2004 No já řešim pořád něco jinýho. Te? mě to začalo škubat a hučet čerpadlo. To stojí nějaký 4000,- + nádrž. (11/96) Příště už LPG nechci. Je s tim zbytečně moc starostí. A navíc v servisech to je ideální výmluva proč něco nefunguje. Asi si koupim koloběžku. Na tý tolik poruch snad nebude. :-))) MartinT 406 1.8 16V LPG Citovat
MartinT Odesláno 11. květen 2004 Autor Odesláno 11. květen 2004 Ferry. prosim tě, kolik tě stálo to dodělání pc+vstřiky? Ď Citovat
Ferry Odesláno 11. květen 2004 Odesláno 11. květen 2004 takze daval jsem vstrikovaci cerpadlo + vstriky, pocitac, vyparnik a myslim ze to bylo 25 000. je to to zarizeni DGi ( je jeste jedno, ted nevim tu zkratku ) Citovat
MartinT Odesláno 18. květen 2004 Autor Odesláno 18. květen 2004 Ferry: Nezbylo ti doma to původní čerpadlo vialle? Asi ho budu muset měnit a nějak to nikde nemaj. Pouze fa Coubal v Praze to občas opraví. Nevíte někdo o někom kdo to vyndal z auta a má to ještě? (to čerpadlo) Ď MartinT Citovat
Ferry Odesláno 18. květen 2004 Odesláno 18. květen 2004 prave ze ne, ja to kdyz to koupil, tak cerpadlo bylo vyndany a bylo v aute namotovany obycejny Lovato s dopravou LPG pres smesovac v sani, tvrdili mi tenkrat ze to zarizeni bylo rozbity, ale spis bych to videl ze se jim hodilo do jinyho auta ... Citovat
MartinT Odesláno 19. květen 2004 Autor Odesláno 19. květen 2004 A jak to prosim tě jezdilo? Všude mi tvrděj, že bez pc a vstřiků to nejde udělat. Dyk to musí něco řídit, jestli se nepletu. U škodovky s karburátorem si to umym představit, ale u stříkačky. Díky M Citovat
Ferry Odesláno 19. květen 2004 Odesláno 19. květen 2004 jezdilo to normalne, akorat kdyz jsem s tim jel domu po dalnici s prumernou rychlosti 170km/h tak si to vzalo 14.8 litru plynu ( ted si to vezme 10.5) Hur to startovalo, a co se mi hlavne nelibilo, ze bezely benzinovy vstriky nasucho - elektroventil zavrel jen privod benzinu. Smesovac byl strcenej, pred klapkou sani co je ovladana lankem od pedalu plynu [Editován dne 19/5/04 Ferry] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.