Blizzard Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 mě to žere tak 1,5-2 litry na 8000. má to zvuk skoro jako HDi a taky si trošku začmoutí při startu. Takže říkáte že to zpraví gufera ventilů?... Popřemýšlim a asi tedy zkusim [upravil dne 1.10.2008 Blizzard] Citovat
oni Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 to je odcela dost ne blizzard! to jsem o proti vam docela a tom jeste dobre! ja tech 8000 mam najeto tak zhruba za 2-3 mesice! Citovat
Blizzard Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: oni to je odcela dost ne blizzard! to jsem o proti vam docela a tom jeste dobre! ja tech 8000 mam najeto tak zhruba za 2-3 mesice! sorry, překlep To víš, velkej motor co žere hodně benzínu potřebuje i hodně oleje. Ba ne, co jsem se bavil se Scratchem a pak s jednim servisakem, tak dvadvojky zerou vic normalne. mám prý jen lehce nad limit. A když to tak vemeš kolem dokola tak i u novyho auta ti napíšou 1l/1000km Citovat
pastorek Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: oni hm,tak to asi prachy obetuju na tohle nez na zadni napravu nebo jak je to akutni zavada v mym pripade ubidku oleje? U teba to nieje akútne, no každopádne sa to bude iba zhoršovať a má to vplyv i na katalyzátor ktorému skracuje životnosť. Citovat
pastorek Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: Blizzard Původně zaslal: oni to je odcela dost ne blizzard! to jsem o proti vam docela a tom jeste dobre! ja tech 8000 mam najeto tak zhruba za 2-3 mesice! sorry, překlep To víš, velkej motor co žere hodně benzínu potřebuje i hodně oleje. Ba ne, co jsem se bavil se Scratchem a pak s jednim servisakem, tak dvadvojky zerou vic normalne. mám prý jen lehce nad limit. A když to tak vemeš kolem dokola tak i u novyho auta ti napíšou 1l/1000km Nebude to náhodou 0,1 l ? Neviem, len sa pýtam. Predstava že medzi výmenami tam dolejem 15l oleja... to znie depresívne. Citovat
oni Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 taky se mi ten litr zda hodne,ten litr je myslim ale na 10 000 km! Citovat
Blizzard Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 je to pravda (zkuste si do seznamu napsat třeba \"udávaná spotřeba oleje výrobcem\"). Dokonce jsem na jednom fóru našel příspěvek od Myc.TD kde píše že nové alfy mají výrobcem udávanou spotřebu oleje 1-1.5l/1000 Většinou píšou 1l/1000. Je v tom ovšem určitý alibismus výrobce. Citovat
oni Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 tak pokud pro me vymena neni akutni,necham ji na jaro! alibismus, to spis teda hodne trochu prehanej ne? Citovat
Blizzard Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 neříkam že motor co sežere litr na 1000 je v pořádku ale že to jsou hodnoty udávané výrobcem (asi aby je lidi neotravovali když jim to žere 0.5/1000 což je +- můj případ- teda až na to že mám už skoro 6 let po záruce ) každopádně i to množství co žere teď mi vadí a budu to výhledově řešit. [upravil dne 2.10.2008 Blizzard] Citovat
Creams Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 No co se týká tohoto tak jak už psal někdo výšše trpí i kat to se stalo teď mi a kat se mi rozsypal takže auto moc nejede a kat přijde odstranit... a guferka budu měnit hned z jara... a přetěsňovat komplet motor atd Citovat
Capy Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 jj s tim katem na tom něco bude už mi měsíc rachtá. taky papkáme olej. Ale v zimě se na tom už bude dělat komplet vršek motoru. Citovat
SALTA Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Ahojky tak jak jste dopadli s vymenama guferek? a hlavne mi zajima co ten katik.... jestli umrel kdyz chrastil.... Citovat
Pllaša Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 hm...pridam se taky_!! zereme to taky olej cca 1l na 1000km_!mam nalitano 195 000km tak ten motor uz neco ma za sebou_!!takze v zime taky GO_! Citovat
kmotrik Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 můj motor má natočeno 121tkm ...ale podle stavu motoru bych řekl že byl stočenej a to o dost ... můj osobní typ je že má kolem 200tkm ... Citovat
tiburtius Odesláno 13. srpen 2009 Odesláno 13. srpen 2009 Aj mne to žralo olej vymenil som gufera ventilov a teraz všetko v pohode Citovat
bačus Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 dnes jsem měnil guferka na ventilech,protože mi taky dost žralo,ale kolega z práce co mi to dělal řikal,že mi pořád fouká z motoru,prý to jsou kroužky na pístech.poradil mi trik,jestli jsou přichicený,nalít do válců kokakolu a mělo by je to snad odlepit.nesetkal se s tím někdo a neporadili by jste něco kromě jejich výměny Citovat
pastorek Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 O tej kokakole som počul ale neskúšal. Vhodnejšie by bolo skúsiť nejaké aditívum do oleja ktoré okrem iného uvoľní krúžky. Durko teraz testuje nejaký zázrak chémie a už po krátkom používaní má pozitívne výsledky. Citovat
jack 306 Odesláno 20. srpen 2009 Autor Odesláno 20. srpen 2009 jdnou u nás jednomu synkovi nalili do benzínu na čz 175 kofolu a ta čezeta se během chvilky zadřela a to tam toho pry nenalili moc Citovat
pastorek Odesláno 20. srpen 2009 Odesláno 20. srpen 2009 V tom je trochu rozdiel lebo kofola obsahuje cukor a karamel. Cocacola je známa tým že obsahuje i kyselinu fosforečnú ktorá by mohla mať opačný účinok ale i tak by som to radšej neskúšal. Z takýchto \"osvedčených\" receptov s colou som skúšal iba čistenie chrómu. Citovat
mio Odesláno 20. srpen 2009 Odesláno 20. srpen 2009 Původně zaslal: jack 306 hlava určitě dolu jak jinak to chceš dělat? musíš vytáhnout ventily a hned je i lepší vyměnit vodítka. Jde to udělat i jinak. Stačí mít kompresor a starou zap. svíčku , na starou vykuchlou svíčku navaříš trubičku napojíš hadici od kopresoru , pustíš tlak do válce (ventily zůstanou na hoře) odšroubuješ \"koníky\" , vymonujš půlměsíčky ,mističku ,pružinku, vytahneš staré gufero nasadíš nové a zpětná montáž.Jen k tomu potřebuješ \"páku \" na sejmutí pružinek , ale jde vyrobit i doma.Nijak náročná práce to neni dělal jsem to několikrát u motorů TU kde nemusí vačka (rozvody) dolů , nic na tom neni pokud jste trochu zruční.Cena jen za gufera asi 250 kč.Nesmí být natažené šrouby !! [upravil dne 20.8.2009 mio] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.