Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mě to žere tak 1,5-2 litry na 8000. má to zvuk skoro jako HDi a taky si trošku začmoutí při startu. Takže říkáte že to zpraví gufera ventilů?... Popřemýšlim a asi tedy zkusim

[upravil dne 1.10.2008 Blizzard]

Odesláno
Původně zaslal: oni

to je odcela dost ne blizzard! to jsem o proti vam docela a tom jeste dobre! ja tech 8000 mam najeto tak zhruba za 2-3 mesice!

sorry, překlep :)

To víš, velkej motor co žere hodně benzínu potřebuje i hodně oleje. :D

Ba ne, co jsem se bavil se Scratchem a pak s jednim servisakem, tak dvadvojky zerou vic normalne. mám prý jen lehce nad limit.

A když to tak vemeš kolem dokola tak i u novyho auta ti napíšou 1l/1000km

Odesláno

hm,tak to asi prachy obetuju na tohle nez na zadni napravu nebo jak je to akutni zavada v mym pripade ubidku oleje?

U teba to nieje akútne, no každopádne sa to bude iba zhoršovať a má to vplyv i na katalyzátor ktorému skracuje životnosť.

Odesláno
Původně zaslal: Blizzard

to je odcela dost ne blizzard! to jsem o proti vam docela a tom jeste dobre! ja tech 8000 mam najeto tak zhruba za 2-3 mesice!

sorry, překlep :)

To víš, velkej motor co žere hodně benzínu potřebuje i hodně oleje. :D

Ba ne, co jsem se bavil se Scratchem a pak s jednim servisakem, tak dvadvojky zerou vic normalne. mám prý jen lehce nad limit.

A když to tak vemeš kolem dokola tak i u novyho auta ti napíšou 1l/1000km

Nebude to náhodou 0,1 l ? Neviem, len sa pýtam. Predstava že medzi výmenami tam dolejem 15l oleja... to znie depresívne.

Odesláno

je to pravda (zkuste si do seznamu napsat třeba \"udávaná spotřeba oleje výrobcem\"). Dokonce jsem na jednom fóru našel příspěvek od Myc.TD kde píše že nové alfy mají výrobcem udávanou spotřebu oleje 1-1.5l/1000

Většinou píšou 1l/1000. Je v tom ovšem určitý alibismus výrobce.

;)

Odesláno

neříkam že motor co sežere litr na 1000 je v pořádku ale že to jsou hodnoty udávané výrobcem (asi aby je lidi neotravovali když jim to žere 0.5/1000 což je +- můj případ- teda až na to že mám už skoro 6 let po záruce :))

každopádně i to množství co žere teď mi vadí a budu to výhledově řešit.

[upravil dne 2.10.2008 Blizzard]

Odesláno

No co se týká tohoto tak jak už psal někdo výšše trpí i kat :) to se stalo teď mi a kat se mi rozsypal takže auto moc nejede a kat přijde odstranit... a guferka budu měnit hned z jara... a přetěsňovat komplet motor atd :)

• O 10 měsíců později...
Odesláno

dnes jsem měnil guferka na ventilech,protože mi taky dost žralo,ale kolega z práce co mi to dělal řikal,že mi pořád fouká z motoru,prý to jsou kroužky na pístech.poradil mi trik,jestli jsou přichicený,nalít do válců kokakolu a mělo by je to snad odlepit.nesetkal se s tím někdo a neporadili by jste něco kromě jejich výměny

Odesláno

O tej kokakole som počul ale neskúšal. Vhodnejšie by bolo skúsiť nejaké aditívum do oleja ktoré okrem iného uvoľní krúžky. Durko teraz testuje nejaký zázrak chémie a už po krátkom používaní má pozitívne výsledky.

Odesláno

V tom je trochu rozdiel lebo kofola obsahuje cukor a karamel. Cocacola je známa tým že obsahuje i kyselinu fosforečnú ktorá by mohla mať opačný účinok ale i tak by som to radšej neskúšal. Z takýchto \"osvedčených\" receptov s colou som skúšal iba čistenie chrómu.

Odesláno
Původně zaslal: jack 306

hlava určitě dolu jak jinak to chceš dělat? musíš vytáhnout ventily a hned je i lepší vyměnit vodítka.

Jde to udělat i jinak. Stačí mít kompresor a starou zap. svíčku , na starou vykuchlou svíčku navaříš trubičku napojíš hadici od kopresoru , pustíš tlak do válce (ventily zůstanou na hoře) odšroubuješ \"koníky\" , vymonujš půlměsíčky ,mističku ,pružinku, vytahneš staré gufero nasadíš nové a zpětná montáž.Jen k tomu potřebuješ \"páku \" na sejmutí pružinek , ale jde vyrobit i doma.Nijak náročná práce to neni dělal jsem to několikrát u motorů TU kde nemusí vačka (rozvody) dolů , nic na tom neni pokud jste trochu zruční.Cena jen za gufera asi 250 kč.Nesmí být natažené šrouby !!

[upravil dne 20.8.2009 mio]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...