Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při brždění mi brzdy jakoby zvukově drhnou a třepe se trochu volant.Při delší jízdě a zahřáti je to lepší. V autorizovaném servisu řekli,že auto brzdí v pořádku jak má.Zjistil jsem na přední nápravě že kotouče nejsou hladké,ale mají malé nerovnosti nejsou však na brzdicí ploše zrezivělé.To na zadní nápravě ,pravá stran je rez.Co teď,vyměnit kotouče,nebo se dají stočit a vyměnit jen detičky?Auto jsem nedávno koupil,rok výroby 2006,najeto 30000km a proto nevím jak s tím kdo brzdil předemnou.:myslim

Odesláno

To že jsou kotouče zrezlé, tak to je běžné, pokud auto delší dobu stojí. Ale stačí párkrát zabrzdit a rez zmizí. Ale u tebe to vypadá, že ti to nebrzdí, pokud je rez na kotouči. A to že ti to při brždění vybruje v řízení, tak to může být více faktorů např. neutáhlí , vyhřátí kotouč, křivý kotouč, špatné destičky atd. Pokud chceš míti jistotu, tak vyměnit kotouče i destičky. Brzdy jsou základ vozidla a hlavně bezpečí a zo jak tvého, tak i ostatných účastníků silničního provozu. Výměnou nic nezkazíš i když je to investice, navíc budeš mít jistotu, že brzdy jsou v 100% pořádku!! A taky klid na jak dlouho. Co se týká značky kotoučů a destiček, tak já osobně na své 406 mám ATE.

Guest servisman
Odesláno

máš nemáš to jetěžko říci,Pokud chceš jistotu zajeď si na STK tam za kilo ti udělají brzdy a budeš vědět na čem jsi

Odesláno

Bejcek: Dej fotky zadních kotoučů. Já měl podobný problém, i když kotouče nebyly zrezlé, ale rýhaté. Zadek brzdí málo. Čas od času dobrzdím ručkou. S předními kotouči jsem na tom podobně jako ty. Do volantu mi to ale nevibruje.

Odesláno

Trocha \"stříbrných\" ploch tam je, takže trošku to asi brzdí. Zkusil bych to trošku pošmrdlat tou ruční brzdou. Snad to nezůstane viset. Pokud by to nebrzdilo vůbec, vypadalo by to celé tak jako vypadá okraj. Na druhou stranu, na dva roky starý kotouč to vypadá dost hnusně. Máš tam plecháče, žejo? (jednou se tu někdo divil, jak souvisí kotouče s diskem) Já si myslím, že souvisí. Plecháče hůř větrají a kotouče víc reznou.

Jinak pro klid duše se můžeš stavit na kontrolu brzd. Předek, zadek, ručka. Je možné, že budou v háji i destičky.

Ten tvůj kotouč vypadá principielně jako můj, ovšem ten můj je v mnohem lepší kondici. Plocha není celá lesklá, ale jsou v ní takové ďolíky.

Odesláno

Asi to brzdí.Včera jem sundal destičky a kotouč na tom nejhorším kole.Destičky jsou rohné,po celé ploše stejné rozměr,dost masa na brždění,tak jsem je přejel na rovné ploše jemným smirkem.Kotouč jsem sundal a zanes machrovi na stočení.Stáhnul 0,8 desítek a rez byla pryč. Koncem týdne uděláme zbylé tři kola,dám zde foto stočeného kotouče a počkám až to vše sedne.Mělo by to být OK.

post-0-14109602338061_thumb.jpg

Odesláno

Zadok brzdí podľa toho ako je zaťažený alebo obrazne povedané ako je vysoko nad cestou. Pri bežnom brzdení majú predné väčší účinok a zadok auta sa ešte pridvihne. Ak jazdíš s prázdnym kufrom a brzdíš jemne tak tie zadné brzdy temer nepoužívaš preto sú také aké ich máš.

Na tom grafe to vyzerá dobre , brzdy sú funkčné, ale podmienky činnosti iné ako pri normálnej jazde.

Odesláno

Jen tak mě napadá, že větší efekt, než občas zatáhnout ručku, by mohlo mít to pozadu pustit z nějakého kopce a brzdit. V tu chvíli by technicky vzato měly zadní brzdy brzdit nejvíc. Další možnost je pak pár pytlů cementu do kufru, ale to je práce a bordel...

Odesláno

no ale podla toho obrazku to neni bohvie co.....takto to urcite vyzerat nema.....

kolko klimetrov mas najazdene na tychto kotucoch resp. platnickach, kolko najazdis, za rok, v akej prevadzke kde.........

podla mna ti poriadne nechodi valceh alebo tam mas nieco zahrdzavene..... zazrate....

rozopbral by som to do sroba, poriadne vycistil, zakonzervoval,a a poskladal, a jemne by som prefrngol kotuc na sustruhu.....ale len jemnucko, nie ako pri klasickom stacani..... skontroloval dosticky ako su na tom, podla tohto to vyzera na biedu..... a potom by si vydel ako to ma vyzerat.... a zadne koleso musi brzdit tak ze musi prekonat valivy odpor ,tym padom sa zastavy a pojde do smyku...aj ked v skutocnej beznej prevadzke do smyku idu skor predne a zadne sa tocia stale....ale cistiacu a lestiacu funkciu to mat musi...nemoze to byt taketo hrdzave.... ked robis na stk skusku na zadne brzdy na valcoch, tak pri stlaceni brzdy ta znich musi vyhodit.....a kinematicka energia pri brzdeni nieje taka velka ze by dokazal odlahcit zadnu napravu natolko aby nebrzdila....

Původně zaslal: pastorek

Zadok brzdí podľa toho ako je zaťažený alebo obrazne povedané ako je vysoko nad cestou. Pri bežnom brzdení majú predné väčší účinok a zadok auta sa ešte pridvihne. Ak jazdíš s prázdnym kufrom a brzdíš jemne tak tie zadné brzdy temer nepoužívaš preto sú také aké ich máš.

Na tom grafe to vyzerá dobre , brzdy sú funkčné, ale podmienky činnosti iné ako pri normálnej jazde.

Guest servisman
Odesláno

to pastorek koukal jsem na servicebox a 307 zátěžový ventil nemá,Já jej taky vzadu u své 406 nemám,třeba zase Pe.Tr jej má .

Takže jak to bude s 307 :nevim

prostě potrubí jde napřímo ke kolům od ABS

Odesláno

ja tam nemam tiez zatazovy regulator...tiez som nato kukal ako puk ked som mal napravu dole..... takze furt to brzdi rovnako, ucinok brzd by mal byt stejny pri kazdom rezime brzdenia

Původně zaslal: honza406

to pastorek koukal jsem na servicebox a 307 zátěžový ventil nemá,Já jej taky vzadu u své 406 nemám,třeba zase Pe.Tr jej má .

Odesláno

Máš pravdu. Nepreveroval som to lebo presne tak vyzerajú i moje kotúče rok po výmene a generálke strmeňov ktoré určite fungujú ako majú. Menil som kvoli tomu i záťažový regulátor.

Potom ako je regulovaný účinok zadných bŕzd? Cez ABS? Prípadne vôbec? Tak, ako je na tej fotke vyzerajú kotúče vtedy keď temer nebrzdia. Keby to bolo zadretými valčekmi tak sa nevracajú a brzdia stále.

Guest servisman
Odesláno

asi je to jednotkou ABS ,protože u mne je tam napsáno HLAVNÍ BRZDA - ELEKTRONICKÉ ROZDĚLENÍ BRZDNÉHO TLAKU

Odesláno

asi je to jednotkou ABS ,protože u mne je tam napsáno HLAVNÍ BRZDA - ELEKTRONICKÉ ROZDĚLENÍ BRZDNÉHO TLAKU

Cez ABS asi nie, to prichádza k slovu až keď sa koleso netočí a brzdy by mali fungovať normálne aj keď ABS nejde.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Cez ABS asi nie, to prichádza k slovu až keď sa koleso netočí a brzdy by mali fungovať normálne aj keď ABS nejde.

To bola odpoveď na moju otázku ako je regulovaný tlak do zadných bŕzd keď tam nieje záťažový regulátor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...