Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

Na Peugeotu 309GRD (r1991,1,9D) mi zlobí synchrony. Nezkoušel jste to někdo opravovat? Nebo je to prostě jednodušší sehnat na vrakárně a kolik to tam pak stojí? Popřípadě jaká je zaměnitelnost převodovky se starším typem309, nebo jestli se tam dá dát z 205? Nechci dělat , ale žádný experimenty s převodovkama z benzínů, to řikam rovnou :) Díky

Odesláno

Mám sice 405ku, ale řešil jsem problémy s převodovkou, tak bych chtěl sdělit moje zkušenosti. Začalo to takovým divným cvakáním z převodovky. Řekli mě, že to jsou ložiska na hlavní hřídeli. Hodně lidí mě řeklo, že je lepší převodovku opravovat, než kupovat z vrakálu, protože nevím co koupím. Tak jsem tedy nechal převodovku opravovat. Ložiska stály cca 2 tácy a k tomu prachy za demontáž převodovky z auta, rozdělání převodovky a zpětná montáž - dohromady tak 10 hodin práce. No a když tam byla převodovka zpátky, tak se zjistilo, že problém není odstraněný. Tak znovu ven, znovu rozdělat a nové zjištění, že je to zpátečkové kolo, tak jsem začal shánět nové zpátečkové kolo. No a pak mi řekli, že jenom zpátečkové kolo nepomůže, že bych musel koupit novou hlavní hřídel. Tak potom jsem se na to vy..al a sehnal jsem si převodovku z vrakálu. Auto ještě sice nemám pojízdný, protože neustálým vyndáváním a vracením převodovky do auta se vychodily táhla, takže je musím koupit nový. Ale zkušební jízda ukázala, že převodovka je O.K.

Odesláno

Zaměnitelnost: 205 starý model - 309 starý model, 205 nový model - 309 nový model. Mezi starým a novým modelem je odlišnost ve spojce a řazení zpátečky.

Převodovka na ten nový model bude stát tak ty zmíněné 3-4tis. U mě bude asi jedna časem k dispozici (vyzkoušená - přijel jsem s tím).

Odesláno

Tak jinak, převodovka bude k dispozici příští týden, možná už teď o víkendu. Když to klapne, chtěl bych to vyndavat v pátek, takže v pátek brzy odpoledne je ještě i možnost vyzkoušet ji za jízdy (v autě ale není interiér, dveře, předek (chladič je přivázanej špagátem :) ), motor se dá vypnout jen ruční pákou pod kapotou... ale zkusit to prostě jde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...