aaron1 Odesláno 3. duben 2004 Odesláno 3. duben 2004 Zdravím Na Peugeotu 309GRD (r1991,1,9D) mi zlobí synchrony. Nezkoušel jste to někdo opravovat? Nebo je to prostě jednodušší sehnat na vrakárně a kolik to tam pak stojí? Popřípadě jaká je zaměnitelnost převodovky se starším typem309, nebo jestli se tam dá dát z 205? Nechci dělat , ale žádný experimenty s převodovkama z benzínů, to řikam rovnou Díky Citovat
Trundik Odesláno 3. duben 2004 Odesláno 3. duben 2004 Mám sice 405ku, ale řešil jsem problémy s převodovkou, tak bych chtěl sdělit moje zkušenosti. Začalo to takovým divným cvakáním z převodovky. Řekli mě, že to jsou ložiska na hlavní hřídeli. Hodně lidí mě řeklo, že je lepší převodovku opravovat, než kupovat z vrakálu, protože nevím co koupím. Tak jsem tedy nechal převodovku opravovat. Ložiska stály cca 2 tácy a k tomu prachy za demontáž převodovky z auta, rozdělání převodovky a zpětná montáž - dohromady tak 10 hodin práce. No a když tam byla převodovka zpátky, tak se zjistilo, že problém není odstraněný. Tak znovu ven, znovu rozdělat a nové zjištění, že je to zpátečkové kolo, tak jsem začal shánět nové zpátečkové kolo. No a pak mi řekli, že jenom zpátečkové kolo nepomůže, že bych musel koupit novou hlavní hřídel. Tak potom jsem se na to vy..al a sehnal jsem si převodovku z vrakálu. Auto ještě sice nemám pojízdný, protože neustálým vyndáváním a vracením převodovky do auta se vychodily táhla, takže je musím koupit nový. Ale zkušební jízda ukázala, že převodovka je O.K. Citovat
Trundik Odesláno 3. duben 2004 Odesláno 3. duben 2004 Ještě chci dodat, že ta převodovka stála 4 000,- Kč (dvoulitr benzín a nový model 405) a je na ni 14 dní záruka. Vrakál blízko Prahy. Citovat
oddie Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Zaměnitelnost: 205 starý model - 309 starý model, 205 nový model - 309 nový model. Mezi starým a novým modelem je odlišnost ve spojce a řazení zpátečky. Převodovka na ten nový model bude stát tak ty zmíněné 3-4tis. U mě bude asi jedna časem k dispozici (vyzkoušená - přijel jsem s tím). Citovat
aaron1 Odesláno 5. duben 2004 Autor Odesláno 5. duben 2004 Díky, moc za rady, tak pomalu asi začnu nějakou shánět.. Citovat
oddie Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Jak říkám, u mě jedna bude. Když to vydrží tak tři týdny... Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2004 Odesláno 7. duben 2004 Tak jinak, převodovka bude k dispozici příští týden, možná už teď o víkendu. Když to klapne, chtěl bych to vyndavat v pátek, takže v pátek brzy odpoledne je ještě i možnost vyzkoušet ji za jízdy (v autě ale není interiér, dveře, předek (chladič je přivázanej špagátem ), motor se dá vypnout jen ruční pákou pod kapotou... ale zkusit to prostě jde. Citovat
aaron1 Odesláno 8. duben 2004 Autor Odesláno 8. duben 2004 Dík, za nabídku, domluvim se s mechanikem a kdyžtak se ozvu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.