MJSytic Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Kucí, moc prosím, potřebuju pomóct s výpočtem:aut. Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den? Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim Citovat
Pata Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 0,48 kWh denne, tj kolem cca 1,5Kc denne? Vubec netusim, co stoji kWh, neco jsem rychle vygooglil Citovat
Welis Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 loni stala 1kW/h kolem 3,- ae zaleží taky dost kde to je :-) ... měl by si to mít na faktuře za el.en Citovat
Welis Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 kdyz ma neco príkon 20W tak je myšleno 20W/h takže x 24 a mas to za den Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 to si robis srandu ze toto nevies????!!!!!!!!!..... Původně zaslal: MJSytic Kucí, moc prosím, potřebuju pomóct s výpočtem:aut. Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den? Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim Citovat
MJSytic Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 No kWh by měla stát údajně kolem 5Kč, ale taky to nevím:myslim Takže jak je ten výpočet? 20W/h => 0,02 kW/h x 24h = 0,48kW/den 0,48 x 5 = 2,4Kč/den Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 :potlesk Původně zaslal: MJSytic No kWh by měla stát údajně kolem 5Kč, ale taky to nevím:myslim Takže jak je ten výpočet? 20W/h => 0,02 kW/h x 24h = 0,48kW/den 0,48 x 5 = 2,4Kč/den Citovat
MJSytic Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: marisw to si robis srandu ze toto nevies????!!!!!!!!!..... Původně zaslal: MJSytic Kucí, moc prosím, potřebuju pomóct s výpočtem:aut. Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den? Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim Já napsal, že nevím, kolik stojí kWh jinak vzorec pro výpočet jakž takž mám, ale jistota je jistota Já třeba nedokážu pochopit, když se někdo ptá, jak sundat stěrač z auta a taky se veřejně nedivím Citovat
MJSytic Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: marisw :potlesk Díky za potlesk, ale kolik teda stojí ta kWh Citovat
MJSytic Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: Pata nj, ja pocital s 3Kc za kWh Hmm, takže teď teda potřebuju poradit, kde zjistím přesně kolik stojí kWh :myslim Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 sorry ak som to povedal trochu tvrdo...ale mam kolegu ktory ma 4 certifikaty na posudky tlakovych nadob a zadrznych jimok a nevie vypocet objemu valca......??? takze dnes ma uz neudivý naozaj nič.....:papa Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: marisw to si robis srandu ze toto nevies????!!!!!!!!!..... Původně zaslal: MJSytic Kucí, moc prosím, potřebuju pomóct s výpočtem:aut. Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den? Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim Já napsal, že nevím, kolik stojí kWh jinak vzorec pro výpočet jakž takž mám, ale jistota je jistota Já třeba nedokážu pochopit, když se někdo ptá, jak sundat stěrač z auta a taky se veřejně nedivím Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 kazda domacnost to ma inak, aj podla polohy ,podla osob v domacnosti, a odberu...... a je to dane do roznych tried a skupin...ale velky rozdiel tam neni... Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: Pata nj, ja pocital s 3Kc za kWh Hmm, takže teď teda potřebuju poradit, kde zjistím přesně kolik stojí kWh :myslim [upravil dne 25/9/08 marisw] Citovat
Supersonic Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: Pata nj, ja pocital s 3Kc za kWh Hmm, takže teď teda potřebuju poradit, kde zjistím přesně kolik stojí kWh :myslim Jestli bereš proud od ČEZu, tak na webu mají ceník pro občany, je to ještě dělené podle druhu elektřiny, kterou odebíráš. Mají tam ceník včetně poplatků za dodávku a pod. kraviny, takže posčítáš sloupce a máš cenu za 1MWh a převod na 1kWh zvládneš, ne:D? Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 ja platim nieco okolo 4 korun za kWh som v D1 [upravil dne 25/9/08 marisw] Citovat
AnotherOne Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: Welis kdyz ma neco príkon 20W tak je myšleno 20W/h takže x 24 a mas to za den No trochu to poopravím, keď má niečo príkon 20W tak to je v každom okamihu. Ak takéto zariadenie je zapnuté 1h tak potom spotrebovávalo 20W pod dobu jednej hodiny tj 20Wh, čo je niečo iné ako 20W/h. Násobné jednotky potom sú 0,02 kWh a za jeden deň to je 0,48 kWh a nie kW/h ako poniektorí uvádzate. Citovat
Butch Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Záleži od koho bereš, ČEZ, EON. Jaký máš tarif (s počtem variant si to nezadá s mobilníma operátorama). Ale orientačně je to opradvdu okolo 4 korun. Citovat
Welis Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 AnotherOne máš recht nevim jak sem přišel na to lomítko :-D díky to by mi učitel na eletrotechniku dal Citovat
MJSytic Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Welis kdyz ma neco príkon 20W tak je myšleno 20W/h takže x 24 a mas to za den No trochu to poopravím, keď má niečo príkon 20W tak to je v každom okamihu. Ak takéto zariadenie je zapnuté 1h tak potom spotrebovávalo 20W pod dobu jednej hodiny tj 20Wh, čo je niečo iné ako 20W/h. Násobné jednotky potom sú 0,02 kWh a za jeden deň to je 0,48 kWh a nie kW/h ako poniektorí uvádzate. OK,, děkuji za opravu-vysvětlení Pro mě je ale hlavní konečný výpočet. No tak já jdu hledat, kolik teda máme tu kW:roll. Jen pro vysvětlení, proč to potřebuju. Máme tu na baráku 5 antén na šíření internetu a ke každý anténě je krabice s příkonem cca 20W, tak počítám, kolik nás (bytovku) to stojí měsíčně, abych měl nějaký argumenty v ruce Citovat
Welis Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 máš skvělou náladu na řešení tohoto problému :-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.