Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kucí, moc prosím, potřebuju pomóct s výpočtem:aut.

Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den?:myslim Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim

Odesláno

to si robis srandu ze toto nevies????!!!!!!!!!.....

:roll

Původně zaslal: MJSytic

Když mám ele. zařízení s příkonem 20W, kolik to sežere \"proudu\" za den?:myslim Případně, kolik to vychází za den na peníze. Nevím kolik teď stojí kWh:nevim

Odesláno

No kWh by měla stát údajně kolem 5Kč, ale taky to nevím:myslim

Takže jak je ten výpočet? 20W/h => 0,02 kW/h x 24h = 0,48kW/den

0,48 x 5 = 2,4Kč/den :myslim

Odesláno

:potlesk:potlesk

No kWh by měla stát údajně kolem 5Kč, ale taky to nevím:myslim

Takže jak je ten výpočet? 20W/h => 0,02 kW/h x 24h = 0,48kW/den

0,48 x 5 = 2,4Kč/den :myslim

Odesláno
Původně zaslal: marisw

Já napsal, že nevím, kolik stojí kWh jinak vzorec pro výpočet jakž takž mám, ale jistota je jistota :D

Já třeba nedokážu pochopit, když se někdo ptá, jak sundat stěrač z auta a taky se veřejně nedivím :aut:P

Odesláno
Původně zaslal: Pata

nj, ja pocital s 3Kc za kWh :roll:mrk:D

Hmm, takže teď teda potřebuju poradit, kde zjistím přesně kolik stojí kWh :D:myslim

Odesláno

sorry ak som to povedal trochu tvrdo...ale mam kolegu ktory ma 4 certifikaty na posudky tlakovych nadob a zadrznych jimok a nevie vypocet objemu valca......???

takze dnes ma uz neudivý naozaj nič.....:papa:papa

Původně zaslal: marisw

Já napsal, že nevím, kolik stojí kWh jinak vzorec pro výpočet jakž takž mám, ale jistota je jistota :D

Já třeba nedokážu pochopit, když se někdo ptá, jak sundat stěrač z auta a taky se veřejně nedivím :aut:P

Odesláno

kazda domacnost to ma inak, aj podla polohy ,podla osob v domacnosti, a odberu......

a je to dane do roznych tried a skupin...ale velky rozdiel tam neni...

Hmm, takže teď teda potřebuju poradit, kde zjistím přesně kolik stojí kWh :D:myslim

[upravil dne 25/9/08 marisw]

Odesláno

Jestli bereš proud od ČEZu, tak na webu mají ceník pro občany, je to ještě dělené podle druhu elektřiny, kterou odebíráš. Mají tam ceník včetně poplatků za dodávku a pod. kraviny, takže posčítáš sloupce a máš cenu za 1MWh a převod na 1kWh zvládneš, ne:D?

Odesláno
Původně zaslal: Welis

kdyz ma neco príkon 20W tak je myšleno 20W/h takže x 24 a mas to za den

No trochu to poopravím, keď má niečo príkon 20W tak to je v každom okamihu. Ak takéto zariadenie je zapnuté 1h tak potom spotrebovávalo 20W pod dobu jednej hodiny tj 20Wh, čo je niečo iné ako 20W/h.

Násobné jednotky potom sú 0,02 kWh a za jeden deň to je 0,48 kWh a nie kW/h ako poniektorí uvádzate.

Odesláno

Záleži od koho bereš, ČEZ, EON. Jaký máš tarif (s počtem variant si to nezadá s mobilníma operátorama). Ale orientačně je to opradvdu okolo 4 korun.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Welis

kdyz ma neco príkon 20W tak je myšleno 20W/h takže x 24 a mas to za den

No trochu to poopravím, keď má niečo príkon 20W tak to je v každom okamihu. Ak takéto zariadenie je zapnuté 1h tak potom spotrebovávalo 20W pod dobu jednej hodiny tj 20Wh, čo je niečo iné ako 20W/h.

Násobné jednotky potom sú 0,02 kWh a za jeden deň to je 0,48 kWh a nie kW/h ako poniektorí uvádzate.

OK,, děkuji za opravu-vysvětlení;) Pro mě je ale hlavní konečný výpočet.

No tak já jdu hledat, kolik teda máme tu kW:roll. Jen pro vysvětlení, proč to potřebuju. Máme tu na baráku 5 antén na šíření internetu a ke každý anténě je krabice s příkonem cca 20W, tak počítám, kolik nás (bytovku) to stojí měsíčně, abych měl nějaký argumenty v ruce :aut:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...