iok Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Ahoj zacinam mit problem se starterem (Bosch). Obcas nejde nastartovat, otocim klickem a ticho, starter se neroztoci. Poklepanim na nej se \"rozhybe\". Vypada to, ze jsou asi v haji uhliky nebo solenoid...nevim Nevite prosim nekdo nahodou, kde se da v Praze a okoli nechat za rozumnou cenu repasovat starter? Zjistoval jsem cenu v jednom zde casto proklamovanem servisu a bohuzel cena za repas se blizi cene noveho starteru Diky Citovat
pavloucha Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 měl jsem to samý,otočil jsem klíčkem všechno zhaslo a nic,vyměnila se cívka nad startérem a za měsíc to samý,teď už vím,že je to spínací skřínka,pročti tohle a uvidíš: Citovat
Marcel505 Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Startéry repasuje p. Váňa v Újezdě nad Lesy (Praha). Citovat
pastorek Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Původně zaslal: pavloucha měl jsem to samý,otočil jsem klíčkem všechno zhaslo a nic,vyměnila se cívka nad startérem a za měsíc to samý,teď už vím,že je to spínací skřínka,pročti tohle a uvidíš: Keď mu pomôže poklepanie po štartéri tak to nebude spínacia skrinka ale skôr zanesené a opálené uhlíky. To iok: Často pomôže už vyčistenie a preškriabanie komutátora. \"repas\" štartéra sa dá urobiť pomerne jednoducho i doma. Celý štartér rozobrať, vyčistiť, podľa potreby zrovnať komutátor, vymeniť uhlíky a pri skladaní všetko namazať. Šikovný mechanik to má za hodinu hotové. Citovat
iok Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: pavloucha měl jsem to samý,otočil jsem klíčkem všechno zhaslo a nic,vyměnila se cívka nad startérem a za měsíc to samý,teď už vím,že je to spínací skřínka,pročti tohle a uvidíš: ...no tak jsem prelouskal celou diskusi a musim rici, ze jsem na tom byl podobne...presne jak tam nekdo pise, poprve se mi stalo asi pred rokem, to jsem hnal piskota po dalnici smerem z Bratislavy a zastavil v Breclavi u benzinky...a uz nenastartoval...odtlacili jsme to s pumparem na parkoviste a ja uz v hlave pocital, kolik me bude stat odtah do Prahy Otevrel jsem kapotu a nechal asi 15 minut vychladnout a ejhle, naskocil...jiste si dovedete predstavit ze jsem si dost oddechl no a pak byl zhruba rok a neco klid...pak se mi to opet stalo na jare po delsi jizde po dalnici a opet u benzinky, tentokrat u Humpolce a opet stacilo nechat vychladnout...no rikal jsem, ze tam je treba nejake cidlo, ktere kontroluje prehrati motoru nebo co...jenze ted se mi to stalo minuly vikend zase ale pro zmenu tentokrat s uplne studenym motorem, ktery \"stal\" dva dny...takze teorie s cidlem padla Baterka je nova, kabel od baterky ke starteru taky v pohode, takze to vidim na rozebrani starteru...ale jinak dik Je videt, ze v tom nejsem sam Citovat
iok Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: pavloucha měl jsem to samý,otočil jsem klíčkem všechno zhaslo a nic,vyměnila se cívka nad startérem a za měsíc to samý,teď už vím,že je to spínací skřínka,pročti tohle a uvidíš: Keď mu pomôže poklepanie po štartéri tak to nebude spínacia skrinka ale skôr zanesené a opálené uhlíky. To iok: Často pomôže už vyčistenie a preškriabanie komutátora. \"repas\" štartéra sa dá urobiť pomerne jednoducho i doma. Celý štartér rozobrať, vyčistiť, podľa potreby zrovnať komutátor, vymeniť uhlíky a pri skladaní všetko namazať. Šikovný mechanik to má za hodinu hotové. Diky za radu, sam se do toho asi nepohrnu, protoze na rozebrani starteru budou potreba predpokladam nejake specialni pripravky...uz jsem mluvil s jednim znamym mechanikem...pry se mi popta a pripadne mi starter necha nekde prohlednout...tak uvidim... Citovat
iok Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: Marcel505 Startéry repasuje p. Váňa v Újezdě nad Lesy (Praha). Diky, pisu si Mam neco uz rozjednane, ale kdyz to nevyjde, pokusim se p. Vanu sehnat... Citovat
pavloucha Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 4 pastorek: tu spínačku bych nevylučoval,je to častá nemoc Citovat
pastorek Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: pavloucha 4 pastorek: tu spínačku bych nevylučoval,je to častá nemoc To je síce pravda ale keby to bolo spínacou skrinkou tak nepomôže poklepanie po štartéri. On píše že mu to pomôže preto som ju vylúčil. Citovat
Sektor Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Měl jsem stejný problém ... poklepal jsem na to jako na dveře a jelo to. Bylo to uhlíkama, vyměnit je šlo doma a stálo to snad 30 CZK ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.