Pepa919 Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Zdravim,neco me jako by vrzalo v prevodovce-jen na volnobeh a jen za studena,razeni jde krasne jen ty zvuky me nedaji spat... tak sem se chtel zeptat kolik je olejova napln a jakej olej je dobrej,vypoustak a kontrolni sroub vim kde je,ale dolivaci otvor nemuzu najit...jinak mam 1.4benzin,r.v.99,135tis.km dik za radu Citovat
pastorek Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Kedy to vrzgá? Nie náhodou pri zošliapnutí alebo púšťaní spojky? Citovat
Pepa919 Odesláno 22. září 2008 Autor Odesláno 22. září 2008 Pri seslapnuti spojky to vrzat prestane Citovat
pastorek Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 To je blbé, to vyzerá na ložisko v prevodovke. Možno sa mýlim, počkaj na názor viacerých. Citovat
peter766 Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 ked to pri zoslapnuti spojky prestane tak je to vacsinou spojkove lozisko Citovat
Pepa919 Odesláno 23. září 2008 Autor Odesláno 23. září 2008 Tak dik,a nevite jestli se meni cela spojka nebo staci vymenit jen to lozisko? Citovat
pastorek Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Původně zaslal: peter766 ked to pri zoslapnuti spojky prestane tak je to vacsinou spojkove lozisko Nieje to také isté, lebo pri zošliapnutí spojky sa spojkové ložisko otáča ďalej a je zaťažené. Naopak spojková hriadeľ sa prestane otáčať. Vadné spojkové ložisko zvoní alebo škraboce. Napriek tomu, bodaj by si mal pravdu. Oprava je potom podstatne jednoduchšia. To pepa919: Pri oprave spojky sa mení lamela, prítlačný tanier a ložisko. To platí pri oprave opotrebenej spojky. V tvojom prípade by sa jednalo iba o ložisko (možno ho stačí domazať) a ostatné iba podľa potreby. Citovat
dysan Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 dobrý den. Prosím o radu. Chtěl bych se podívat na stav oleje v prevodovce ale vůbec nevím kde mám hledat ten správný šroub:) Citovat
marko306 Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 teraz nedavno som menil komplet spojku skrz lozisko. Zacalo mi to tak ako tebe a spravil som asi na tom 400km kym to nezacalo komplet pistat. To dysan aky mas motor? Vecsinou z vodicovej strany na prevodovke je kontrolny otvor. Idem tam cca 2l oleja. Zalezi od typu. Najlepsie by bolo keby ma niekto foto alebo schemu lebo takto po slovach to asi nenajdes Citovat
Pepa919 Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Kdysi sem to zjistoval a docetl sem se ze kontrolni sroub slouzi i jako dolivaci a ten kdyz vysroubujes a strcis tam napr. ohnute drat tak olej ma lezet tak 5mm od toho otvoru,ten sroub se nachazi-z boku spojky kdyz sunadas plastovy podbeh na strane ridice,zalezi pak co mas za motor ja mam 1.4 r.v.99 a ten soub je zapustene ctyrhran ktere nemam tak cekam az me ho kamarad udela v praci,ale ted me stejne prasko tesneni pod hlavou tak resim tohle,ale pak budu resit tu spojku nejak tam za studena rabusi Citovat
dysan Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Mam taky 1.4 ročník 99. Řeším to protože mám strach se na převodovce bude nekdě nejspíš unik oleje. V létě jsem to nechal zkontrolovat a mechanik zjistil, že je tam téměř sucho nedávno mi při zařazení spátečky začala převodovka vydávat nepříjemný zarachocení. Proto prosím o radu. Co nejdřív tahy dám fotku motoru a byl bych moc rad kdyby mi někdo poradil kde přesně je ten šroub. V případě, že bych dolíval olej poraďte jaký typ se tam dává. dík moc Citovat
dysan Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 http://marek.kaluza.sweb.cz/Obraz103.jpg http://marek.kaluza.sweb.cz/Obraz104.jpg Tady přikládám fotky motoru. Byl bych někomu moc vděčný kdyby mi přesně ukázal kterým šroubem se kontroluje hladina oleje v převodovce.(kdyby to nebalo na žádně s těch fotografii tak udělám další) -Jo a jaký olej se tam případně dolévá? dík za odpovědi Citovat
Hafity Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Nafoť to jakoby z pravé strany druhého fota. Měl by tam být vedle plechového krytu šroub.... Citovat
smashing Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 vymen celu spojku a ked ti mozem odporucit prave dnes som daval new spojku a ide nadherne znacka jednoznacne od LUK Citovat
dysan Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: Hafity Nafoť to jakoby z pravé strany druhého fota. Měl by tam být vedle plechového krytu šroub.... Tak jsem to konečně nafotil. Je to správně? [upravil dne 22.3.2009 dysan] [upravil dne 22.3.2009 dysan] Citovat
dysan Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 chystám se do převodovky dolít olej. může se něco stát kdyby to byl nahodou trochu jiny typ oleje? případně kolik se ho tam vejde kdybych měnil všechno? předem dík za odpovědi. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Původně zaslal: dysan chystám se do převodovky dolít olej. může se něco stát kdyby to byl nahodou trochu jiny typ oleje? případně kolik se ho tam vejde kdybych měnil všechno? předem dík za odpovědi. převodovky vozů PSA jsou háklivé na oleje--doporučuju nemíchat různé oleje a raději vyměnit celou náplň za olej doporučený výrobcem--Total Transmission BV 75W-80 ,mělo by tam být 1.9 litru... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.