Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,neco me jako by vrzalo v prevodovce-jen na volnobeh a jen za studena,razeni jde krasne jen ty zvuky me nedaji spat... tak sem se chtel zeptat kolik je olejova napln a jakej olej je dobrej,vypoustak a kontrolni sroub vim kde je,ale dolivaci otvor nemuzu najit...jinak mam 1.4benzin,r.v.99,135tis.km dik za radu

Odesláno
Původně zaslal: peter766

ked to pri zoslapnuti spojky prestane tak je to vacsinou spojkove lozisko

Nieje to také isté, lebo pri zošliapnutí spojky sa spojkové ložisko otáča ďalej a je zaťažené. Naopak spojková hriadeľ sa prestane otáčať. Vadné spojkové ložisko zvoní alebo škraboce.

Napriek tomu, bodaj by si mal pravdu. Oprava je potom podstatne jednoduchšia.

To pepa919:

Pri oprave spojky sa mení lamela, prítlačný tanier a ložisko. To platí pri oprave opotrebenej spojky. V tvojom prípade by sa jednalo iba o ložisko (možno ho stačí domazať) a ostatné iba podľa potreby.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

teraz nedavno som menil komplet spojku skrz lozisko. Zacalo mi to tak ako tebe a spravil som asi na tom 400km kym to nezacalo komplet pistat.

To dysan aky mas motor? Vecsinou z vodicovej strany na prevodovke je kontrolny otvor. Idem tam cca 2l oleja. Zalezi od typu. Najlepsie by bolo keby ma niekto foto alebo schemu lebo takto po slovach to asi nenajdes

Odesláno

Kdysi sem to zjistoval a docetl sem se ze kontrolni sroub slouzi i jako dolivaci a ten kdyz vysroubujes a strcis tam napr. ohnute drat tak olej ma lezet tak 5mm od toho otvoru,ten sroub se nachazi-z boku spojky kdyz sunadas plastovy podbeh na strane ridice,zalezi pak co mas za motor ja mam 1.4 r.v.99 a ten soub je zapustene ctyrhran ktere nemam tak cekam az me ho kamarad udela v praci,ale ted me stejne prasko tesneni pod hlavou tak resim tohle,ale pak budu resit tu spojku nejak tam za studena rabusi

Odesláno

Mam taky 1.4 ročník 99. Řeším to protože mám strach se na převodovce bude nekdě nejspíš unik oleje. V létě jsem to nechal zkontrolovat a mechanik zjistil, že je tam téměř sucho :bojim nedávno mi při zařazení spátečky začala převodovka vydávat nepříjemný zarachocení. Proto prosím o radu. Co nejdřív tahy dám fotku motoru a byl bych moc rad kdyby mi někdo poradil kde přesně je ten šroub. V případě, že bych dolíval olej poraďte jaký typ se tam dává. dík moc

• O 4 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Hafity

Nafoť to jakoby z pravé strany druhého fota. Měl by tam být vedle plechového krytu šroub....

Tak jsem to konečně nafotil. Je to správně?

[upravil dne 22.3.2009 dysan]

[upravil dne 22.3.2009 dysan]

post-0-14109605410026_thumb.jpg

Odesláno

chystám se do převodovky dolít olej. může se něco stát kdyby to byl nahodou trochu jiny typ oleje? případně kolik se ho tam vejde kdybych měnil všechno? předem dík za odpovědi.

Odesláno
Původně zaslal: dysan

chystám se do převodovky dolít olej. může se něco stát kdyby to byl nahodou trochu jiny typ oleje? případně kolik se ho tam vejde kdybych měnil všechno? předem dík za odpovědi.

převodovky vozů PSA jsou háklivé na oleje--doporučuju nemíchat různé oleje a raději vyměnit celou náplň za olej doporučený výrobcem--Total Transmission BV 75W-80 ,mělo by tam být 1.9 litru...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...