Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli jste náhodou někdo nebyl autem ve Francii v Normandii,pokuď ano jak jste to měli s ubytováním,plánujeme s přítelkyní dovolenou,a chceme se podívat do Normandie,já na pláž kde se vylodili Amíci při Dnu D a mladá na Mont Saint Michell.

Díky za odpovědi.Mirek

Odesláno

Normandii a Bretaň jsme byli teď v létě. Samo i Mont St. Michel. Napíšu Ti k tomu víc zítra, jestli máš konkrétnější dotazy, dej je sem, nebo mě na mail. Mohu ti poslat i fotky a scan nějaké mapy atd.

PS: vidím, že jsi z Kralup, tak ny to šlo i půjčit...

[upravil dne 21/9/08 *jose_106*]

Odesláno

Nějak nestíhám, tak alespoň takto a kdyžtak dál přes mail nebo přes další konkrétní dotazy.

Cesta tam: k Le Mont Saint Michel cca 1400km, na západ Bretaně, pokud byste chtěli, je to cca 1650km.

Orientační trasa (trasováno podle Google Earth tak jak jsme jeli my, cíl dávám Rouen, kde myslím stojí za to se stavit). Hlavně to nebrat spodem a nejet přes Paříž (pokud tam nechcete). Můžete se tam na hodně dlouho zasekat.

Trasa jízdy autem do místa Rouen, Francie

1 194 km – Přibližně 10 hodin, 41 minut

PrahaČeská Republika

Praha ...

...zařaďte se na Rozvadovská spojka.

Částečně zpoplatněná silnice 5,2 km

18. Pokračujte po D5/E50.

Částečně zpoplatněná silnice

Vjíždíte do Německo. 151 km

19. Pokračujte po A6. 32,9 km

20. Jeďte výjezdem na A93. 77 m

21. Na rozdvojení se držte vlevo a pokračujte na A93. 0,3 km

22. Na rozdvojení se držte vpravo a pokračujte na A93. 0,6 km

23. Na rozdvojení se držte vlevo, pokračujte na A93 a zařaďte se na A93. 20,5 km

24. Vyjeďte výjezdem 32-Schwandorf-Nord a zařaďte se na B85 směrem na Schwandorf-Fronberg/Nürnberg/Amberg. 15,3 km

25. Odbočte doprava a zařaďte se do A6/E50 směrem na Nürnberg. 272 km

26. Vyjeďte výjezdem 30-Dreieck Hockenheim a zařaďte se na A61 směrem na Koblenz/Saarbrücken/Ludwigshafen/Speyer. 38,1 km

27. Vyjeďte výjezdem 59-Kreuz Frankenthal a zařaďte se na A6 směrem na Saarbrücken. 108 km

28. Vyjeďte výjezdem 3-Dreieck Saarbrücken na Paris/Metz/Strasbourg/Sbr.-Goldene Bremm/Gewerbegebiet-Süd/Messegelände. 1,0 km

29. Zařaďte se do A6.

Vjíždíte do Francie. 5,4 km

30. Pokračujte po A320.

Částečně zpoplatněná silnice 13,7 km

31. Jeďte výjezdem na A4/E25 směrem na Saint-Avold/Metz/Paris/Carling.

Zpoplatněná silnice 41,1 km

32. Jeďte výjezdem na Paris/Luxembourg/Thionville.

Zpoplatněná silnice 0,5 km

33. Zařaďte se do A4.

Částečně zpoplatněná silnice 194 km

34. Jeďte výjezdem na A26 směrem na Reims-La Neuvillette/Laon/Lille/Calais/Bruxelles.

Zpoplatněná silnice 93,8 km

35. Jeďte výjezdem na A29/E44 směrem na Rouen/Amiens/Péronne/A1/Paris.

Částečně zpoplatněná silnice 63,9 km

36. Jeďte výjezdem na A29. 0,2 km

37. Na rozdvojení se držte vlevo, jeďte podle značek na Rouen/Calais/Paris/Amiens-Centre/Amiens-Sud a zařaďte se na A29.

Částečně zpoplatněná silnice 10,9 km

38. Jeďte výjezdem na A16/A29 směrem na Calais/Rouen/Amiens-Ouest.

Zpoplatněná silnice 3,9 km

39. Jeďte výjezdem na Le Havre/Rouen/Dieppe/Poix-de-Picardie.

Zpoplatněná silnice 0,9 km

40. Zařaďte se do A29.

Zpoplatněná silnice 57,4 km

41. Jeďte výjezdem na A28/E402 směrem na Le Havre/Rouen/Dieppe/Neufchâtel-en-Bray. 44,2 km

42. Pokračujte po N28. (jeďte podle značek na N28/Rouen/Bihorel). 8,2 km

43. Jeďte výjezdem N15 na Vernon/Pontoise/Dieppe/Le Havre. 0,4 km

44. Na rozdvojení se držte vpravo a jeďte podle značek na Havre (Le)/Dieppe. 26 m

45. Odbočte doprava na Avenue Aristide Briand/N15.

Pokračujte po N15. 0,5 km

46. Jeďte výjezdem na D840/Place de la République. 0,1 km

47. Odbočte doprava na D840/Place de la République.

Pokračujte po D840. 0,2 km

48. Pokračujte po Rue de la République. 0,4 km

Dálnice ve FR placené.

Tam jsme se v každé oblasti kterou píšu pohybovali kolmo + přejezdy.

Spaní:

My jsme spali po kempech ve stanech, takže Ti neumím poradit, pokud chcete jet teď. V řadě kempů jsou buňky, chatky,... takže by to neměl být problém. V létě bych tam klidně jel bez domluveného ubytování, kemp je v každé... vísce.

Místa:

Rouen

hlavní město Horní Normandie. Vystavěno 911 Vikingem Rollem, stal se vévodou Normandie. 1419 obsazeno angličany, 1431 upálení Johanky z Arku. Kde se stavit - Place de Vieux Marché (místo upálení Johanky), Cathédrale de Notre Dame (gotická katedrála 12.-13. stol., jedna ze tří Notre Dame ve Francii, postavena později než pařížská, větší, robusnější), zbytek hradu Filipa Augusta, kde byla vězněna Johanka, centrum, řeka Seina byť je cca přes 70km od Atlantiku - no jen Lamanše - zde vlivem přílivu a odlivu jasně viditelného během dne pracuje o výšku dvoupatrového parníku. Fotky můžu dodat, plán města taky.

Vylodění nechám na Dema (nestavěli jsme tam, zajímala nás hlavně Bretaň). Jinak z Rouen je to po E46/A13 směr Caen. Od Caen pak nahoru k pobřeží, jestli tě zajímá místo US vylodění, tak pokračuj z Caen na Bayeux a Isigny-s-Mer (je to dálnice N13/E46 směr Cerbourgh-Octeville.

Le Mont Saint Michel

z Caen po A84 směr Rennes. Za Avranches doprava na D43 a D275. Spaní tam je možné v několika přilehlých kempech, jeden stejného jména jako St Michel. Je to druhé nejnavštěvovanější místo Francie, vřele doporučuju udělat si tam noční problídku+třeba ještě jednou problédnout druhý den ráno (i když nevím jak teď \"mimo sezónu\"), přes den se ušlapete. Je to fajn, má to úplně jiný nádech a otevřeno bylo do 24 hodin a ještě to bylo doprovozeno živou hudbou (přes den ne). Dostaneš se tam pohodně po silnici, jen bacha na dobu přílivu, hlásí Ti to tam na cedulích kdy bude a kdy je třeba nechat volné hlavní parkoviště u opatství kvůli možnému zalití. Perioda je cca 6 hodin. To je doba, kterou se tam určitě vyplatí strávit. My jsme večer vlezli do hradeb za \"sucha\" a při prohlídce věže bylo už všechno kolem pod vodou. Nějakou krátkou povídačku k tomu mám, ale to bude všude na netu.

V této oblasti dál asi stojí na nevynechání (ale už je to Bretaň, Michel je ještě o pár metrů v Normandii) St. malo, Dinan, Dinard. Možná taky Cap Fréhel, jestli byste nejeli dál na západ do Bretaně.

St. Malo - kecačku pošlu do mailu, asi máme mapu a určitě fotky.

Dinan - my jsme tam s kolama nakonec nedojeli, ale přesto doporučuju, dtto do mailu

Dinard - letovisko značně přizpůsobené k obrazu svému Angličany

Jestli Tě zajímá přehrada, tak Rance, vystavěna 61-66, 24 turbín s výkonem 600 kWh. kryje spotřebu 300 tisíc obyvatel.

Co ti dál mohu popsat, poslat do mailu z Bretaně:

sever Bretaně pobřeží růžové žuly, oblast Perros-Guirec, Lannion. Je to nádherné pobřeží se zajímavými skalisky, lázeňskými městečky (Trégastel, Pleuneur-Bodou). Granit Rose se dá projít pěšky, cca na 3-4 hodiny klídkem, přes skaliska, maják, pláže. Opět možné poslat fotky.

Nejzápadnější cípy Bretaně - Pointe du Raz, Pointe du Val, zátoka mrtvých. Výhledy na Atlantik, příjemně drsné klima. Opět fotky... Za prohlédnutí stojí město Quimper.

Poslední co Ti můžu popsat a poslat fotky je oblast Carnacu a poloostrov Quiberon (jihozápad Bretaně - z velkých měst nejblíže Vannes). Je to obrovské naleziště menhirů a dolmenů. Carnac, Morbihanský záliv. Na kose Quiberonu z jedné strany klidné pobřeží a zátoky, na druhé ostré klima atlantiku.

Fotek, jak je mým špatným zvykem, mám asi 1700, takže bych ti to v případě zájmu dal na dvd. mapky klidně půjčím, ke většině co jsem psal mám nějaké hrubé místní + co se cesty týče letošní tištěnou Michelin Nord France, celkem přehledná průjezdovka.

Odesláno

Po celé Francii jsou sítě slušných hotelů za rozumné ceny od cca 26eur (Formule1) přes PremiereClasse cca35e, Etap cca 45e, Campagnile cca 60e, Ibis cca 80e atd. Jinak jsem také spal v soukromí Chambres d\'hotes ceny okolo 50e včetně snídaně a lekce francouzštiny s místními...:papa

Odesláno

Rouen:

město a Seina, katedrála, taky katedrála :-), u památníku Johanky

Le Mont Saint Michel:

denní, noční, noční, noční, denní, na pravém parkovišti v době přílivu neparkovat :-)

763846_P1170439.JPG 763847_P1170533.JPG 763848_P1170536.JPG 763849_Snmek_022.jpg 763850_P1170706.JPG 763851_P1170692.JPG 763852_P1170688.JPG 763853_P1170635.JPG 763854_Snmek_072.jpg 763855_P1170627.JPG

Odesláno

Jose_106:myslíš že se mužem někdy sejit a dát to nějak dohromady,to dvd by se hodilo,a jestli bys mi poskytl i nějaké podklady k zapujčení..byl bych ti vděčný

Odesláno
Původně zaslal: Hope272

Jose_106:myslíš že se mužem někdy sejit a dát to nějak dohromady,to dvd by se hodilo,a jestli bys mi poskytl i nějaké podklady k zapujčení..byl bych ti vděčný

Jo můžem, fotky Ti můžu proselektovat a vypálit, některé mapky půjčit, něco třeba hodit do skeneru (ale žádné tuny toho nejsou...). Něco možná bude rozpůjčované jinam, to nevím (něco mám já, něco přítelkyně). Nenapsal jsi, kdy chcete jet. Můžeme se domluvit tady v Praze, ideálně někdy večer či k večeru, já jsem v Braníku.

Teď jsem večer říkal přítelkyni, že ses na foru ptal - tak mě upozornila, že teď ke konci sezóny vyšel nový průvodce Bretaň a Normandie, myslím, že za ty prachy určitě stojí: http://www.kosmas.cz/knihy/142272/bretan-normandie-turisticky-pruvodce-dvd/

• O 2 týdny později...
Odesláno

Preju stastnou cestu. Byl jsem v Normandii asi pred 3 rokama. (Pohyboval jsem se kolem Lille) Cesta v pohode-jako vzdy na zapad od nas. Necetl jsem prispevky vyse, ale ja jel na Kolin A3 a Belgii=vsechny dalnice zadaco. Do Bretane pres Pariz je to pekne mastny. (Francouzsky dalnice) Francii planujem jako svatebni cestu :D krizem krazem (teda az se rozhoupu):myslim. :D

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...