Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

taky používám origo 1 ku 1 a je to do -37 :super

[upravil dne 18/9/08 honza406]

post-0-14109602162953_thumb.jpg

Odesláno

P-306 1,6.Používám růžovej fridex 1:1 s destilkou s pětiletou výměnou lhůtou.Hlavně ho tam nelej neředěnej-pokud už nekoupíš naředěnou směs.Taky už tady takový experti byli.

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ten růžový je dražší...:D

s výměnou po 5ti letech ostatní jen po 3 letech :myslim

Guest servisman
Odesláno

Revkogel přímo u Peugeota a musí se ředit nevím jaká je nyní cena ale mne stál před 2roky 168 Kč za litr

Odesláno

jeste k tomu fridexu obecne, zeleny(modry) je povetsinou fridex ozn. G48 na bazi ethylenglykolu, norma VW TL 774 C a ruzovy nebo cerveny je fridex ozn. G12 a normy VW TL 774 D/F, ktery obsahuje vice inhibitoru koroze, hlavne se oba tyto typy nesmi misit mezi sebou, ale je take dulezite nepouzivat original koncentraty primo do chladice, u G48 by to jeste nebylo tak zle, ale predevsim u G12 se musi nutne vytvorit nemrznouci smes. dalsi rozdil je pouze v delce pouziti, u G48 je to 2-3 roky, u G12 dokonce 5 let.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

A G12 lze použít i u motoru RFV (benzin) ???

nemam zkusenost s benziny, ale myslim :myslim, ze urcite, ale pred tim bych se snazil dostat veskere zbytky stavajici kapaliny ze systemu, zvlast pokud byla treba zelena, modra nebo bila, pak priprav smes s vodou a muzes plnit... ted jsem koukal na stranky od velvany a G12 dokonce dporucuji do vsech typu pezotu od r.v. 93 :D mazec

Odesláno
Původně zaslal: BlackVeil

nemam zkusenost s benziny, ale myslim :myslim, ze urcite, ale pred tim bych se snazil dostat veskere zbytky stavajici kapaliny ze systemu, zvlast pokud byla treba zelena, modra nebo bila, pak priprav smes s vodou a muzes plnit... ted jsem koukal na stranky od velvany a G12 dokonce dporucuji do vsech typu pezotu od r.v. 93 :D mazec

Ale už tam asi nepíší, jestli benzin či nafta:bojim

Odesláno

Původně zaslal: BlackVeil

nene, jsou to diletanti.... a v cem je prosim te ten motor RFV zvlastni ? ja jsem to oznaceni nikde nenasel... zkus mi napsat presny typ auta jake mas + rok vyroby a ja se ti mrknu co se tam doporucuje, potrebuju, typ, obsah motoru, rv a zkus najete km, diky

Odesláno

Snáď si nemyslíš že v chladení benzínového motora a naftového je rozdiel? Konštrukčné materiály sú rovnaké. Žiadna chladiaca kvapalina nemá takéto rozdelenie použitia.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Snáď si nemyslíš že v chladení benzínového motora a naftového je rozdiel? Konštrukčné materiály sú rovnaké. Žiadna chladiaca kvapalina nemá takéto rozdelenie použitia.

Co jsem se ptal, tak ano. Např. chl. kapalina ( gelová) je prý jen pro naftu. Dále se to rozlišuje podle typu (materiálu) hlavy apod. Nevyznám se v tom dobře a proto se raději ptám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...