Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute.Tak som tu zas u dalším problémom.Včera ma nehala moja405 na ceste natankoval som 10litrov nafty a po 30km zrazu prázdneeeeeeeee..Tak som sa naštval že som ho skoro do rybníka odtlačil.

Vyzerá to na čerpadlo lebo keď naštartujem tak mi spopod čerpadla tečie nafta a dobrým prúdom už.

Chcem sa spýtať dalo by sa čerpadlo pretesniť aj u nejakého mechanika a nie v originál servise a cca koľko by to mohlo stáť??

Peugeot 405 1,9d:myslim

Odesláno

Záleží docela na tom, odkud ti ta nafta teče. Mě tekla (spíš stříkala) kolem plynový hřídele, přetěsnění stálo pár stovek za práci. Pak jsem koupil přetěsňovací sadu na celý čerpadlo a futro plynovýho hřídele za tisícovku a když to teklo znova, tak jsem vyměnil futro a těsnící kroužek na hřídeli. Od tý doby mám pokoj (cca dva roky, 60 tkm).

Odesláno

Woooooooooov teda.Jaký rozdiel??

Ja som ho včera zaviezol jednemu známemu on opravuje autá a som mu to ukázal, nafta mi tečie bokom ako je gufero.

Pretesnovaciu sadu objednal on komplet na cele čerpadlo a stoji cca2000sk.

No a komplet sme sa dohodli že sa pozre na ceé čerpadlo nastavi tlaky a možno aj rozvody a cena je okolo5500sk zatial keby sa niečo skomplikovalo že mi dá vedeť. Tak som zvedavý ale dúfam že tam nič horšie nebude:papa

Odesláno

Když začne téct z bloku, je stejně ho potřeba přetěsnit a nastavit celé. Futro hřídelky plynu se dá sice vyměnit i bez demontáže celého čerpadla, ale když už...

Akorát jsou rozdíly, co za to kde chtěj, u Křížka mě výměna futra, přetěsnění, a nastavení na stolici u 1,9D stálo nějakých 2.800,-, a někde si za totéž předběžně řekli 8tis...

Odesláno

Fuuuha.To tiez sakra rozdiel.

Ja len dúfam že sa zmestím do tich 6000sk ako povedal.A spravim ešťe nejakých 20-2500km a budem meniť rozvody, nerád by som ich menil teraz bo remeň bol meneny pred 5000km.Takže by to bolo asi zbytočné:myslim

Odesláno

Hej to viem bo kamarat mi povedal že ma znameho ktorý mi vyberie čerpadlo a na druhom konci slovenska ma daľšieho čo repasuje čerpadlá a že jednemu dám 2000sk za vybratie a druhému 4500sk za repas.A to ešťe nerátam naklady na cestu.Tak som našiel račej druhého mchanika a ten zahlásail 5500sk.za generalku a nastavenie.Myslím že to neni až take hrozné;)

Odesláno
Původně zaslal: Tosko

Hej to viem bo kamarat mi povedal že ma znameho ktorý mi vyberie čerpadlo a na druhom konci slovenska ma daľšieho čo repasuje čerpadlá a že jednemu dám 2000sk za vybratie a druhému 4500sk za repas.A to ešťe nerátam naklady na cestu.Tak som našiel račej druhého mchanika a ten zahlásail 5500sk.za generalku a nastavenie.Myslím že to neni až take hrozné;)

V hornom Hricove je jeden panko co robi repas a nastavovanie cerpadiel. Ma aj stolicu a dostanes aj zaruku. A cerpadlo dokazes vymontovat aj sam. :papa

Odesláno

Hej to nieje zlé.Ale trošku sa mi nepáči že myls´š že sa dá vybrať čerpadlo doma??

Nepotrebuješ aretovať remenice aj čerpadlo??:myslim

Potrebujes. Das dolu kryt co mas na cerpadlo od rozvodov, najdes hornu uvrat,(alebo budes tocit klukou dovtedy kym nenajdes otvor ) je na remenici cerpadla, tusim 8mm srob, prisrobujes remenicu(zaaretujes proti pootoceniu),das dolu maticu, pozor na kolik aby Ti nevypadol, povol vsetko co drzi cerpadlo, (myslim ze su to 4sroby, 3 na bloku a jeden pod trubkami), potom povol trubky, lanka, elektriku a sup s cerpadlom von.

Odesláno

Jediné, co se aretuje, je řemenice čerpadla, protože potřebuješ, aby zůstala na místě, když vyndáš čerpadlo. Z tohoto důvodu má v sobě DVA otvory - aby zůstala skutečně na místě, nikam se nehla a nemusel se povolovat řemen. takže si nastavíš motor tak, aby oba tyto otvory byly porti otvorům v držáku čerpadla, zašroubuješ tam dva šrouby M8, a pak již můžeš samozné čerpadlo vytáhnout. taky stačí sundavat pouze přední, menší kryt rozvodů, na zadní se vůbec nemusí šahat.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Jediné, co se aretuje, je řemenice čerpadla, protože potřebuješ, aby zůstala na místě, když vyndáš čerpadlo. Z tohoto důvodu má v sobě DVA otvory - aby zůstala skutečně na místě, nikam se nehla a nemusel se povolovat řemen. takže si nastavíš motor tak, aby oba tyto otvory byly porti otvorům v držáku čerpadla, zašroubuješ tam dva šrouby M8, a pak již můžeš samozné čerpadlo vytáhnout. taky stačí sundavat pouze přední, menší kryt rozvodů, na zadní se vůbec nemusí šahat.

Ano aretuje sa iba remenica cerpadla, snad som to vyssie zrozumitelne napisal, avsak tusim ze na 1,9hladkom je len jeden otvor.:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Miro369

Ano aretuje sa iba remenica cerpadla, snad som to vyssie zrozumitelne napisal, avsak tusim ze na 1,9hladkom je len jeden otvor.:myslim

Tak to tušíš špatně.

Odesláno

Teeeda vďaka za návod nabudúce budem múdrejší a račej sa spýtam skor ako zaveziem auto.

Normálne to znie jednoducho.LOen som sa bál toho že keď tam dám naspať čerpadlo a netrafil by som remeň tak by mi prerazilo hlavu a toho som sa bál trocha.:potlesk

Odesláno

Nebolo by jednoduchsie stavit sa na Fueli v Piešťanoch popýtať sa a dohodnúť s mechanikom ktorý robí čerpadlá? Robí všetko demontáž ,montáž ,čerpadlá aj trisky?

Odesláno

Futro hřídelky plynu se dá sice vyměnit i bez demontáže celého čerpadla, ale když už...

Tak tak, moje čerpadlo zůstalo na svém místě...

post-0-14109602173353_thumb.jpg

Odesláno

V piešťanoch na fuely som tom mal vybavené bola to alternatíva č.2.

Najprv som volal jednému chalanovy do Velkych kostolian bratranec ho pozná jemu robil auto tiež a bol spokojný.Tak som mu volal aj já a bez všetkého nechal si tam auto a povedal že sa mi ozve keď to bude hotové takže teraz čakám možno dnes alebo zajtra.

Tak som do toho peugeotu nešiel a hlavne počul som že sú tam predražený.:papa

Odesláno

Ozaj dundee môžem sa spýtať čo za typ je to tvoje čerpadlo?? To je bosch alebo lucas?? Moje vyzerá ˇuplne inak:myslim

Je to Bosch, ale já mám TD, tudíž mám pár věcí navíc, třeba ten hříbeček na zvýšenou dávku, když tlačí turbína;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...