Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
To je to čo som písal že výmena oleja skresľuje výpočet jeho spotreby. Tretí liter na 50 tkm nieje veľa, na 20 tkm to nieje práve najmenej ale stále v norme.

Mimochodom je vhodné skrátiť výmenné intervaly, už tu bola o tom debata a zhodli sme sa že optimálne by bolo 20 tkm. Je to tvoje auto a tvoje peniaze takže máme iba poradný hlas.

[upravil dne 11/11/10 21:03 pastorek]

aha aha uz rozumiem,takze som si myslel ze urobim velku prehliadku plus vymenu oleja spolu naraz, ale ked tak, tak mozem ist na vymenu teraz, a na velkej potom pri 60000km im poviem, ze olej som uz menil? danke

Odesláno
vymenu mam predpisanu az na 60000km, olej mi dali na 30000km, takze mi ostava este 9000km ci? :)

brutalne intervaly... urcite by som sa nimi neriadil...

mestska prevadzka max 20t a kombinovana max 30t km...

Odesláno

Marcel00, to je trochu nedorozumenie. Jemu menili olej pri 30 tkm a ďaľšiu výmenu má pri 60 tkm.

Ale tiež som to najprv pochopil ako ty.

Ono tie predpisy výrobcov sú občas trochu proti zdravému rozumu. Nedávno som našiel predpis na Clio že výmena oleja po 10 tkm a po 20 tkm výmena oleja + filtra. Pritom filter je veľký ako hrnček na presso.

• O 3 roky později...
Odesláno

zravim , idem menit olej v prevodovke a len sa chcem uistiť (aby som nic neposral) ... olej Total Transmission BV 75W-80 1,9litra..ide o 1,6thp a 5. manualom..stane sa nieco ak dam cele dva litre? ci radsej nespekulovat?? hlavne by som poprosil o obrazok zo service boxu, ktory je napustaci a ktory vypustaci srob..len pre istotu...:)....a len pre istotu dat aj nove tesnenie na vypustaci srob, ze?? dikes...

Odesláno

Olej máš správný a v pohodě nalej celé dva litry...

doc1.doc

Napoštěcí šroub je nahoře u táhla řazení a ten vypouštěcí na pravé spodní části převodovky.....

[upravil dne 15/1/14 19:15 od celda1970]

Odesláno

aha...myslel som, ze napustaci srob je zo strany poloosi od vodicovvej strany.. je povyse poloosi nejaky srob..ako sa najlepsie dostat k tomu tiahlu zhora??alebo to mozem naliat aj cez uz spominany bocny??

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdarec. Mám takový malý dotaz. Mám 207 1,4 8v r.v.2007, kupoval jsem ji nedávno.Než jsem ji koupil tak původní majitel v Peugeotu při 21tis km nechal vyměnit olej a dali tam Total Quartz 7000 10W40. Nerozumím proč při takovém nájezdu. Neměla by tam být 5w30?:myslim

Odesláno

v pežotu nabídnou při výměně mimo jiné i olej Total 10W40 (pro 1.4 8V motor), záleží který si vybereš, tento úplně dostačuje, nerozumíš čemu-že měnili olej až po 21 tisících, nebo že brzy?

Odesláno

Auto má sedm let a měnili to co 7tis. Předtím byla výměna při 14tis. Jen jsem si nebyl jistý, výrobce a také prodejci v konfigurátorech uvádějí 5w40. Pokud to vám ostatním nevadí, rád se poradím i za cenu, že vypadám jako tupá vidle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...