Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: tomastynka

ne v profilu mam 1,6 16V 80kW tak se ptam jaky olej tam teda dat....diky moc....asi ale ten total 5w30....diky za radu....

to neviem aky olej sa dava do toho motora, ale v servisnej knizke je, staci sa tam pozriet :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

je to dovezeny z Francie a oni tam vymenili prave 10w40 coz si myslim ze je spatny.....tak se ptam jaky tam mam vymenit jestli to muzu zmenit na 5w30 a nebo 0w30 co myslite???motor 1,6 16V 80kW diky za radu a nebo se zeptat v peugeotu...

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Mohl bych jeden dotaz směřovat na odborníky kteří se v tom vyznají- mám motor 1,6 16V Vti- 88 kw, byl tam olej origo z peugeotu, před rokem jsem měnil za Castrol 5W-30.. Nyní bych chtěl měnit olej a uvažuji bud nad znovu Castrol EDGE 5W/30 a nebo Total Quartz INEO ECS 5W/30 , případně ještě Shell Helix Ultra Extra 5W/30, nebo uplně něco jiného? Jestli by byl někdo tak hodný a svedl mě na dobrou cestu.. vůbec se v tom nevyznám :roll , oproti minulému roku se mi ale zdá že výkon motoru s castrolem 5W -30 šel dolů..:nevim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Já mám taktéž před výměnou a mám kamaráda přímo v Peugeotu a ten mi doporučil na výměnu podle mého typu motoru Sheel 10w 40

Myslíte,že je to dobře ?

Nevím jaký olej tam byl od počátku.

Odesláno
Původně zaslal: HOFA

Já mám taktéž před výměnou a mám kamaráda přímo v Peugeotu a ten mi doporučil na výměnu podle mého typu motoru Sheel 10w 40

Myslíte,že je to dobře ?

Nevím jaký olej tam byl od počátku.

neee ... daj 5W40 :super

Odesláno

Môžeš použiť obe viskozity. Oficiálne je udávaný TOTAL Quartz Ineo ECS (5W-30), 9000 5W-40. Pre starší motor s viacej km je vhodnejší 10W-40 a značku si vyber akej dôveruješ. Minimálna norma by mala byť ACEA A3/B4 alebo API SM/CF.

• O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Hotovo vyřízeno právě objednán olej TOTAL Quartz Ineo ECS (5W-30) přes internet 5l balení za 1 200 i s poštovným a je po spekulacích :)

kde? stranka?

Odesláno
Původně zaslal: buga

Hotovo vyřízeno právě objednán olej TOTAL Quartz Ineo ECS (5W-30) přes internet 5l balení za 1 200 i s poštovným a je po spekulacích :)

kde? stranka?

oleje-shop@ergocom.cz

• O 3 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Môžeš použiť obe viskozity. Oficiálne je udávaný TOTAL Quartz Ineo ECS (5W-30), 9000 5W-40. Pre starší motor s viacej km je vhodnejší 10W-40 a značku si vyber akej dôveruješ. Minimálna norma by mala byť ACEA A3/B4 alebo API SM/CF.

Tiez prave riesim olej, ale TOTAL Quartz Ineo ECS (5W-30) ma ACEA A5/B5/C2. Takze ako teraz ? Hodlam ho kupit aj prave kvoli vhodnosti pre vozidla s normou euro4 + fap. cena 38,5€. plus filtre mann komplet vsetky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...