mindwipe Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 neboj, to by ti do jara malo vydrzat, ja tak uz chodim rok a pol a ta svinucha este stale drzi.. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 ten samostav je v lanku,ale nehledej ho a vyměn celé lanko--měla by jít lehko potom Citovat
The_DoctoR Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Ozzy: kdyz uz budu kupovat spojkovou sadu,nemel bych k tomu koupit radsi i to lanko?Ted jsem nejak nevydedukoval,co se vlastne se spojkou deje,kdyz jje to lanko v haji? Citovat
ozzy56 Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 mám zkušenost,že se ten samostav časem vychechlá,začne jít ztěžka a taky začne dělat ,,vylomeniny\'\';)--chvilku bere spojka nahoře,pak zas uprostřed--prostě ten samostav je čípovina na entou--nejlepší je obyč.lanko na konci s maticí (sám si seřídím, jde lehce a taky je nafurt) Citovat
M4ChR Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Původně zaslal: Wojtik ten ctvrtej dil je vystredovaci kolik.. je takovej plastovej na jedno puuziti... me tedka spojka vrze.... jak je to studene tak to je docelal rachot, jak se motor zahreje tak se to strati... a jak seslapnu tak se to taky strati.... predpokladam ze to je lozisko ale gdyby to bylo lozisko tak mi to delalo opacne ne??? Protoze jak ji seslapnu tak se lozisko opre o pritlacak a zacne se tocit... jinak stoji ne.... leda zeby to delal ten tlak toho seslapnutu... tim padem se mi loziskou asi lehce otaci s pritlacakem... no kazdopadne zabira mi spojka dost vysoko a jde docela tezko... takze na jaro bych to videl na vymenu... no doufam ze to do jara vydrzi.... mam na ni nalitanych 115 tis...jinak mi gdysi rekli ze to vrzani loziska se bezne u 206 objevuje asi po 50 tis tak nevim.... sem se rozepsal jak neakej spisovatel. Tak hodne zdaru se spojkama.. Tak ja mel treba uplne ten samej problem, co ty, krom toho vrzani a tak... Kazdej mi rikal, ze se jedna o lamelu, ze sem ji nekdy utavil a mam to nechat dojezdit, ze to odejde postupne a nemam se ceho bat. Jenze mi potom sla zpatecka hodne pres zuby, tak sem to nechal radci vymenit a mel sem propadlej z 1/3 pritlacak, tzn, ze se tam nejednalo o 10 000 dalsich najetych km, ale o par desitek, nez by se propad uplne a spojka by odesla cela a neslo by zaradit. Mam P206 rv 2002 a samostav u spojky nemam, taky mi to rikalo hodne lidi, ale u me neni Takze sla cela nova spojka a mam klid. Citovat
The_DoctoR Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Oki, ale jde mi o to, že když vyměním komplet spojkovou sadu, tak jestli pak nebudu muset řešit to lanko? Citovat
M4ChR Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Původně zaslal: The_DoctoR Oki, ale jde mi o to, že když vyměním komplet spojkovou sadu, tak jestli pak nebudu muset řešit to lanko? Tak ty vlastne nevis, jestli mas v haji lanko Kazdopadne LANKO v haji neni, to by ti prasklo a spojkovej pedal by se ti propad. Jestli je v haji samostav (pokud ho tam mas), tak to netusim, to ti reknou v servise. Treba se jenom zadrh a neprenastavil, nevim Jinak ja si to nechal zaservisovat u znamyho, do Peugeota bych to asi nedal Zbytecne drahy a este se ti v tom pohrabou a nakecaj miliony veci... Jak kde samozrejme... Urcite, pokud se chystas nekam dal nebo mas finance navic, tak tu spojku si nech co nejdriv vymenit a komplet ten spojkovej set. At se ti mrknou na lanko a ten samostav, rovnou si nech zkontrolovat olej v prevodovce a ramena u predni napravy Ty odchazej brzo A skoro vsude to delaj, ale nech si dat tu starou spojku do krabice od ty novy Ja sem strasne v techhle vecech neduverivej, pac si tezko doma zkontroluju, jestli mi tam nedali treba jenom lozisko bo tak neco. Ikdyz dneska de osmelit vsechno :DDD Citovat
Gitarista001 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Ahojte lidi. Potreboval by som surne opravit spojku. Odisla mi vcera pri ceste z Rakuska. Momentalne sa nachadzam v BA Karlova Ves. Vedel by mi niekto poradit servis v blizskom okoli ? Citovat
Gitarista001 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Tak spojka sa uz opravuje v Rusovciach. Dnes malo byt auto hotove. Bohuzial mi vsak zavolali ze tam dali zly typ spojky a tak auto bude zajtra. Zaujimalo by ma ci sa da namontovat do 206 nejaky iny typ spojky. Citovat
Gitarista001 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Hej ? Tak potom to sa nacakam kym vsetky typy vyskusaju Citovat
M4ChR Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Hele to je naky divny... Pokud je to nejakej dobre autoservis, tak by meli nejdriv tu spojku sundat a kouknout se, co je tam za typ, znacku, atd... A podle toho pak ject koupit/objednat novou... Aspon takhle to udelali u me... Este mi volali pred tim, nez ji tam dali, ze stoji tolik a tolik, ze je to znacka takova a makova... Kdo vi, co ti tam s tim delaj... Nikdy bych nenechal takhle auto dlouho v servisu... Nikdy nevis, co ti tam vsechno vymeni nebo tak... To se stalo znamymu a od ty doby uz nikde auto pres noc nenechal, pokud to nebyl nekdo znamej bo tak. A vymena spojky je na par hodin. Citovat
Gitarista001 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Vsak to. Ved som mu nechal aj TP tak to mal z toho zistit. Viem len ze tam mal namontovat spojku z LUKu a volal mi ze vraj spojku nechce rozopinat lamela. Este by ma zaujimalo ci nenasiel niekto pri vymene prevodoveho oleja v oleji nejake zelezne piliny. Citovat
M4ChR Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Tys mu tam nechaval TP? Mno nevim, ja bych nikomu asi takhle jen tak TP nenechal K cemu? Tohle nejsou nejaky zavady, aby to pak musel nekam ject zkusit project treba 50 km... Hodi rucku a vyzkousi zabirani spojky a razeni rychlosti, na to nepotrebuje TP. Ja sem teda nikdy a nikde TP nenechaval a to sem to uz mel v servise tak 6x a skoro pokazdy u nekoho jinyho. A o pilinach nic nevim, ja si nechal prevodovej olej kontrolovat pri vymene spojky a vsechno fpoho... Ty piliny sou divny. Pricina muze bejt, ze ti nekde neco netesni (to by ti ale olej nekde vytejkal) a zrovna u P206 dost vytejka a nebo se ti tam neco o sebe silene dre a opotrebovava se to. To by melo za nasledek ty piliny. Citovat
Gitarista001 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Ja dufam ze to je z toho spojkoveho loziska. Ono mi zacalo piskat asi pri 80 000 Km a teraz ked mi odisla spojka uz mam vyse 124 000. Citovat
Gitarista001 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Teraz mi volali ze vymenili spojku vsetko je original ale ze vraj je lanko prilis kratke asi o 2 cm. Udajne sa da zaradit 1,2,3 ale 4 a spiatocku nejde zaradit. Neviete niekto poradit ? Citovat
The_DoctoR Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Já nevim, ale vem auto a odvez ho do nějakýho pořádnýho servisu, protože mi přijde, že tam jsou neschopný Citovat
georgus Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Spojkový lanko má vliv na řazení? Řadit můžeš i nesešlápnutý spojce.. samozřejmě to má své následky.. Myslim že se jim to nepovedlo dat dokupy tak jak to ma byt. Citovat
Gitarista001 Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Nastastie to nejak prisposobili ale aj tak po prichode domov dam vymenit lanko aby som mal istotu ze to nieje robene jejakym uzlom na lanku. Co sa tyka profesionality servisu tu maju stranku http://www.autoservisjurik.sk/ V sekcii kde pisu skusenosti zakaznici maju velmi dobre hodnotenie napriek tomu ze opravuje take auta ako su AUDIni 4,2 Quatro a oni maju problem so spojkovym lankom v P 206 a to s motorom 1.1 Citovat
Gitarista001 Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Původně zaslal: georgus Spojkový lanko má vliv na řazení? Řadit můžeš i nesešlápnutý spojce.. samozřejmě to má své následky.. Myslim že se jim to nepovedlo dat dokupy tak jak to ma byt. Ja som skusal radit bez spojky ale skor by som riadiacu paku zlomil ako zaradil. Nemaju nahodou prevodovky typ MA nejaku ochranu ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.