Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den. Som tu novy, takze na zaciatok by som velmi rad povedal, ze toto forum je nieco, co vela ludom pomaha. Fandim vam tu:super Rad by som vyuzil prilezitost spytat sa na jednu vec. Mam 206tku, rok vyroby 2004, najazdenych 75 000 km a nedavno mi spojka pri stlaceni a pusteni zacala vydavat taky zvuk, ako ked vyschne mazivo na zarubni:roll Pripominam, ze so spojkou nemam ziadne skusenosti, na kazdom aute, ktore som doteraz pouzival, nebol so spojkou absolutne ziaden problem. Rychlost zaradit problem nie je, zabeh funguje ako predtym, akurat ten zvuk. Dokonca parkrat sa mi uz stalo, ze po dlhsej jazde ten zvuk uplne zmizol. Co to moze byt?:myslim Vdaka za odpovede.

[upravil dne 13.9.2008 keyboard]

Odesláno

Je pravda, ze som bol dva mesiace v GB, cize auto dva mesiace stalo v garazi. Zacalo to robit az po navrate, jazdim na nom 12 dni. Napadlo mi, ci by nepomohlo umytie podvozku. Ci tam nie je nejaka necistota.

Odesláno

Nebo zkusit injekčhí stříkačkou vpravit do bovdenu řidký olejíček a prošlapávat pedálem aby se to vevnitř promázlo,mohlo by to dělat lanko?:myslim

Odesláno

Pre mna je zahadou, ze ako sa po dvojmesacnom garazovani mohlo nieco stat. Jednoducho mi to nedava zmysel. Kazdopadne vdaka za rady, skusim to vycistit a ked nic, v utorok idem do servisu a dam vediet, ako som dopadol.

Este doplnenie. Teraz som sa bol na to pozriet, pri pomalom zaslapnuti spojky a jej uvolneni, absolutne ziaden zvuk. Pri prudsom sa zvuk objavi.

[upravil dne 14.9.2008 keyboard]

Odesláno

Tak sa na to vykašli a nerieš to. Poruchy na aute sa často prejavujú zvukom ale temer vždy sa intenzita zvuku zvyšuje, prípadne i mení. Po dlhšom státí auta sa môžu objavovať rôzne atypické zvuky. Vznikajú napríklad stečením oleja, alebo miernym skorodovaním vyleštených súčiastok ako napríklad brzdové kotúče, vložky valcov, dosadacie plochy ventilov, obežné dráhy neutesnených ložísk, trecie plochy remeníc a podobne. V tvojom prípade sa zrejme jednalo o spojkové ložisko. Po krátkej jazde sa väčšinou stratia. Pri dlhšom státi sa často vyskytujú i vybrácie a chvenie spojené s miernou deformáciou pneumatík. Toto tiež prestane po jazde a zahriatí pneumatík.

[upravil dne 15/9/08 pastorek]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Me zas peugeot vydáva divné zvuky při zařazené pětce. jako by takový pištivý zvuk který se ze zvyšujicími otáčkami vytráci. Podle mě odchází spojka. Může mi nějak poradit případně setkal se s tím někdo? děkuji

Odesláno

me na 206 odesla spojka pred pul rokem , a to tak ze jsem jel 350km dlouhou cestu prespal jsem u kamose a rano jsme meli spolecne vyjet jenze po nastartovani chrastivej zvuk jedu dal a spojka vydava ty zvuky jak rikas ale pak byla jakoby tvrdsi a tvrdsi a nakonec jsem se radsi zastavil u nejakyho mechanika a ten rek ze je to lozisko vysipany tak sla cela spojka vymenit a ted je to v pohode ale 10 000....

Odesláno

Promaž silonové pouzdro,na kterém je páka spojky.Je to přímo na převodoce.Stačí nějaký silikon spray.Namazat můžeš i lanko u pedálu a lanko v motorovém prostoru.Mě to dělala ta páka na převodovce.Čus Radek

Odesláno

Joo, tak mě to taky nejdřív jen tak hvízdalo, poslední zimu. Mechanik mi řekl, že by to mohlo být to ložisko a že by to chtělo vyměnit. Jenže s vyššími teplotami na jaře to přestalo, tak jsem to neřešil.... až do teď, v průběhu jednoho týdne začala spojka drhnout, tak jak popisujete vy, myslel jsem si, že to bude to lanko.... ale než jsem to promazal, přidaly se další zvuky od klepání přes pískání po hučení až po kovovej smrad při jízdě vyšší rychlostí. Inu vydal jsem se do servisu, na předtím domluvenou garančku po 90 tisících a bác ho... spojka kaput, výměna a 10 litrů v pr.... :grr

Takže pokud nepomůže promazání lanka a začne to pískat na volnoběh, zejména při startu po ránu, pak bych neváhal a nechal vyměnit to ložisko...

Odesláno

mne to tiez zo zaciatku iba piskalo ked som nastartoval, no prestalo ked som vytlacil spojku, v servise mi kamos povedal ze to bude spojkovym loziskom, ale ze sa mi ho neoplati menit kym ide aspon ako tak, lebo by koli tomu trebalo vybrat celu prevodovku, no pomaly mam pocit ze to uz tuto zimu nevydrzi, dnes rano to uz slo dost na nic aj pri radeni, hlavne z 2 do 3 a z 3 do 4.... tak uvidime...

Odesláno

Mě to zatím píská jen u 5 - někdy mín někdy víc záleží na okolní teplotě a vlchkosti. takže s tím ještě počkám jak se to bude vyvíjet. říkate promazat lanko? myslíte v motoře.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

no to ti robi pritlacne lozisko spojky ale ak mas uz dost najazdene na tej spojke tak racej vymen celu spojku a mas pokoj ....

Mne to robi uz cca 4 mesiace ael cez leto ju uz vymenim teda ak dovtedy vydrzi :)

Odesláno

Zdarec,me spojka z rana vydava takovi drhnuti ktere se po zviseni otacek,seslapnuti spojky nebo zahrati vytrati,ale nepiska me to a dela to jen kdyz je venku zima jak je vic nez 5 stupnu tak dobry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...