Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vie mi niekto povedat kolko oleja je treba pri výmene na peugeot 607 r.v 2002 , 2,2 HD. V Špecifikácii na stránke Castrol som našiel 4,3 l.

- aký typ filtrov používate olejový , palivový , pelový atd. ???

Odesláno

Kup 5 litrový kanystr a při výměně dolívej max. do horní rysky.tzn.,nalij 4 litry,nastartuj a po minutě vypni.Po 5 min.

zkontroluj a případně dolij.

Asi se neptáš na typ,ale značku filtrů--používám FRAM,PURFLUX,MANN,VALEO,BOSCH

[upravil dne 12/9/08 ozzy1956]

Odesláno

mala otazka aj ja budem meniť olej na 2.2hdi....poradte aký najlepši je...nalepka tam je esso-total ale nikto neviem od kedy tam ta nalepka je..mozno tam je uplne niečo ine?

Odesláno

V podstate je jedno aka znacka tam bola len aby si dodrzal vyskozitu alebo ako sa to vola. ked tam bol 10w40 treba dat ten a nemiesat ho s 5w40 atd. Najlepsie je sa opytat v servise a tam to zistia podla vin. Ja som menil teraz a mne tam naliali total 5w40. Aspon tak bolo na fakture.

Odesláno

ved toto že ja neviem zistiť aku viskozitu tam mám či 5W40 alebo 10W40!!!! ale radšej pre istotu tam dám 5w40 tym by som nemal nič pokazit ale ked sa mylim tak ma opravte:)

Odesláno

a taky hrozí že plná syntetika rozpustí případné usazeniny v motoru a ty nadělají problémy , jednoznačně dodržet viskozitu jaká tam byla , ani horší ani lepší

daja535

Odesláno
Původně zaslal: daja535

a taky hrozí že plná syntetika rozpustí případné usazeniny v motoru a ty nadělají problémy , jednoznačně dodržet viskozitu jaká tam byla , ani horší ani lepší

daja535

Usadeniny rozpúšťajú detergenty obsiahnuté v oleji. V posledných 20 rokoch už iný olej ako ani nekúpiš. Navyše viskozita nemá nič spoločné s rozpúšťaním usadenín. To skôr by mal nejaký vplyv výrobca.

Načo píšete o veciach o ktorých nemáte šajnu.

To jofo: Áno máš pravdu. Je to jav spôsobený nižšou viskozitou. Olej \"ľahšie\" pretečie spárami.

[upravil dne 15/9/08 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: daja535

ááá pán je nejchytřejší

Neber to ako urážku ale informácie získané z agentúry JKP (jeden kamoš povedal) zbytočne dezorientujú ostatných. Možno som to napísal trochu ostro ale určite by sa našlo zopár jedincov čo by boli vyplašený že si zničia motor lebo zmenili viskozitu oleja.

Často sa tu píše o olejoch, ich vlastnostiach, špecifikáciach výrobcov. Ak si pozrieš odporúčania výrobcu pre niektoré konkrétne auto tak temer vždy sú tam uvedené 2 - 3 viskózne skupiny. Napr. od 0W-30 do 15W-40. Prvá číslica označuje viskozitu pri nízkych teplotách a druhá pri vysokých. Takže pre teplejšie oblasti ( napríklad stredomorie) je odporúčaný olej napríklad 10W-40 a pre chladné oblasti ( napríklad Škandinávia ) je odporúčaný 0W-30. Viskozita nehovorí nič o spôsobe výroby ani o prísadách v oleji. Na to slúži označenie špacifikácie alebo ľudovo povedané norma API alebo ACEA. Tieto údaje sú smerodajné pri výbere oleja.

• O 1 rok později...
Odesláno

Pani, ako je to s vymenou oleja? Uz prichadza cas na dalsiu a nejdem s tym do servisu, nech neplatim vela, dam to susedovi automechanikovi spravit. Takze ma zaujima, kolko oleja si mam kupit, postaci 5 litrov alebo kupit 6 litrov? V prirucke o auta sa uvadza 5W 40, takze zrejme ten. Aka znacka a typ je z tych lepsich? Pozerat sa aj po syntetike, polo syntetike atd... alebo kupit len 5W 40 a hotovo? Co v pripade olejoveho filtra, mate nieco na odporucanie, ale vziat hocico co vygooglim a ma oznacenie, ze je vhodne aj do mojho Peugeotu?

Olejove filtre:

http://www.autok.sk/ph5566a-filter-olejovy-fram-p-336.html

http://www.faro.sk/catalog/filtre/peugeot/peugeot-607-9d-9u.php?product=24&make=31

http://www.automatejcek.cz/nahradni-dily/peugeot/607-9d-9u/22-hdi/200002/olejovy-filtr-pouzdro-olejoveho-filtru-tesneni/

Ide o Peugeot 607, 2.2 HDi, automat.

Odesláno

neni duvod aby jsi tam dal jinej olej nez total quartz 9000 5w 40 +filtr mann ,kup 5l v motoru je 4.75l , das motoru co potrebuje a vyrazne levneji nez v peugeotu ,ja menim olej kazdych 10000 a vymena me stoji kolem 1100-1200kc , nejlepsi nakupni cena oleje zatim byla 780kc 5l

Odesláno

Ako som sa dival, tak som doma nasiel este zvysky z Total Quarz 9000 5W 30. Co mi nejde do hlavy, ze je to 5W 30, ale v prirucke aj tu ste pisali 5W 40. Dat tam teda rovnaky ako tam bol alebo ho vymenit a dat tam tento co je urceny? Chcem to teraz cez vikend uz zmenezovat, nech mam pokoj.

Vdaka za radu.

Odesláno

KLASIFIKÁCIA SAE (Society of Automotive Engineers, USA)

používa sa pre bežné označenie viskozitných vlastností motorového oleja. Táto norma používa pre klasifikáciu olejov 6 zimných tried (označených číslom a \"W\") a 5 letných tried (označených číslom).

Zimná trieda: 0W, 5W, 10W, 15W, 20W a 25W

Letná trieda: 20, 30, 40, 50 a 60

Zimné označenie vymedzuje tzv. štartovateľnosť motora pri nízkych teplotách. Všeobecne platí, že čím nižšie je číslo zimnej triedy, tým nižšie môžu byť teploty pri štarte - tzn. olej nie je príliš hustý. Oleje 0W umožňujú bezproblémové štartovanie motora aj pri teplotách pod -50 °C (teplota platí orientačne a môže sa líšiť v závislosti od motora).

Letné označenie garantuje dostatočnú viskozitu oleja pri vysokých letných teplotách. Všeobecne platí, že čím vyššie je číslo letnej triedy, tým vyššia môže byt\' teplota okolia pri zabezpečení dostatočného mazania motora - tzn. olej nie je príliš riedky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...