MichalKozel Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: Maki me pokazdy na pocitaci ukazuje ze je oleje malo vzdy na min. teda kdyz ho mam vymenenej tak na max ale postupne behem 2 mesicu to sjede az na minimum ale to na pocitaci , a kdyz s ekouknu manualne tak je tam akorat mezi max a min. tak nechapu , vam taky ukazuje na pocitaci ze je malo oleje? Zdravím. Mám to taky taky tak. Měrka je OK, resp. po 6-ti tisicich od vyměny mi to sežralo 2 čárky z měrky, ale na ukazateli hladiny na palubce zbývá jeden čtvereček (občas už ukazuje minimum.) Myslím, že to má souvislost s opotřebením oleje, ale to je jen doměnka. Citovat
Maki Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 nevim cim to je , ale aspon ze nejsem sam , ja jel pak do kopce a bliklo mi STOP , tak si rikam a kruci to je urcite kvuli tomu oleji , tak jsem zastavil na pumpe koupil olej a rikam si nez doleju kouknu se kolik hotam je byla tma tak jsem si posvitil mobilem a koukam ze je tam presne akorat , tak ten olej budu mit aspon jako rezervu Citovat
JuloI Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Ahoj. Ja som dnes menil olej a jednu vec nechápem. Keď som vytočil ten plastový kryt olejového filtru tak v tej spodnej kovovej časti mi ostal starý olej. Nemal by odtial vytiecť do olejovej vaňe a z tej cez vypúšťací šrób von? Je to 1,1l, 44kw Citovat
MichalKozel Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Původně zaslal: JuloI Ahoj. Ja som dnes menil olej a jednu vec nechápem. Keď som vytočil ten plastový kryt olejového filtru tak v tej spodnej kovovej časti mi ostal starý olej. Nemal by odtial vytiecť do olejovej vaňe a z tej cez vypúšťací šrób von? Je to 1,1l, 44kw Zdravím. Nevím, jestli by měl odtíct, ale neodteče. Jednou mi ho mechanik odsál, podruhé jsem to dal jinam a tam se to pokusil vytřít hadrem, ale v úspěšnost hadru moc nevěřím. Citovat
Fakir Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Původně zaslal: MichalKozel Původně zaslal: JuloI Ahoj. Ja som dnes menil olej a jednu vec nechápem. Keď som vytočil ten plastový kryt olejového filtru tak v tej spodnej kovovej časti mi ostal starý olej. Nemal by odtial vytiecť do olejovej vaňe a z tej cez vypúšťací šrób von? Je to 1,1l, 44kw Zdravím. Nevím, jestli by měl odtíct, ale neodteče. Jednou mi ho mechanik odsál, podruhé jsem to dal jinam a tam se to pokusil vytřít hadrem, ale v úspěšnost hadru moc nevěřím. Jde to vytřít i hadrem, ale blbě, mám to vyzkoušený. Ten olej odteče do vany, ale bude mu to dlouho trvat, muselo by to stát aspoň týden. Doporučuju odsát velkou stříkačkou s hadičkou. Citovat
8hit5man04 Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 zdravím všechny mám dotaz. na štítku od výměny oleje je Mobil 1 10W40. Můžu tam dát Total Quartz 7000, 10W/40 nebo Total Quartz Diesel 7000, 10W/40. jaky je mezi nimi rozdil? Nebo tam musim dat zase jenom Mobil 1? Citovat
pery Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Můj nazor je ten. že motor 1.4 HDi si zaslouží 5W40 total 9000, šetříš na špatném místě. Vždyť to není o tolik kaček navíc. Citovat
Fakir Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Můžeš v klidu nalít Quartz Diesel 7000 10W40, na značce tolik nezáleží. Total dělá velmi kvalitní oleje. pery: motor si zaslouží to, co předepisuje výrobce + zkrácení intervalu výměny na polovinu (např. předepsaný interval výměny oleje 30 000 km v případě mého motoru je čuňárna ). Quartz 7000 není o nic míň kvalitní, než Quartz 9000, protože viskozitní klasifikace neříká o kvalitě oleje vůbec nic, ačkoliv se nás snaží výrobci na obalech přesvědčit o opaku za použití obrovských nápisů a sloganů o tom, že právě a pouze ten jejich olej je ještě syntetičtější, než párky z Delvity. Takže pokud výrobce dovoluje použití viskozitní třídy 10W40 i 5W40, je jen na uživateli, jakou si vybere. Vysoce kvalitní oleje existují v obou případech. Citovat
pery Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Nalej si tam co chceš, a ja si tam dám také co chci. No coment. Citovat
kobra Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 doporučuju si vzít ten čas a přečíst si tyto články http://www.autopress.cz/mazivarske-myty/ je to zajímavý čtení a docela poučný nebo hledat google Mazivářské mýty http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Maziv%C3%A1%C5%99sk%C3%A9+m%C3%BDty&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&aq=f&oq= [upravil dne 10/2/09 kobra] Citovat
ajsik Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 Původně zaslal: pery Můj nazor je ten. že motor 1.4 HDi si zaslouží 5W40 total 9000, šetříš na špatném místě. Vždyť to není o tolik kaček navíc. 1.4hdi jezdil jsem 5w40 a ted mi tam dali 5w30 tak uvidime co z toho bude... jinak 100tkm a za 20tkm to vezme nemeritelne mnozstvi:-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.